Eşit apırlıktaki hindi eti ile tavuk etini karşılaştırdığınızda hindi göğsü daha az kalori içerir. Bunun nedeni hindinin daha az yağ içeren bir et türü olasıdır. Hindi bunun yanında daha düşük bir doymuş yap oranı ile daha sağlıklı bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.
Tavuk eti, hindiye göre 1 gram daha fazla protein içerir. Hindi ve tavuğun kanatlarından elde edilen beyaz et, göğüs etine çok benzer. 28 gram hindi kanat ve tavuk kanat, 9 gram protein içerir.
Hindi etinin yararları arasında kansızlığa iyi gelmesi ve kan basıncını düzenlemesi de sayılabilir. Yüksek protein ve düşük yağ oranı hindi etini diyet listelerinin ve kilo verme programlarının favori yiyeceği yapar. Spor yapanlar ise kas kütlesinin desteklenmesi için hindi etini özellikle tercih eder.
Hindi eti, selenyum, kalsiyum, potasyum, bakır içeriği ile öne çıkarken tavuk eti, B6 vitamini, fosfor, niasin ve selenyum kaynağı. Diğer yandan protein oranı tavuk etinde çok daha yüksekken hindi eti ise daha besleyici yönüyle öne çıkıyor.
Hindi eti, demir, çinko, potasyum ve fosfor kaynağıdır. Aynı zamanda vücudun enerji üretimi için gerekli olan B6 vitamini ve niasin kaynağıdır. Düzenli hindi eti tüketimi, kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir. Hindi, insülin seviyelerinin sabit kalmasına yardımcı olabilir.
İlgili 41 soru bulundu
Derili hindi türü de yüksek oranda vitamin içerir. Pişmemiş durumdaki derili hindi eti ise 100 gramında 143 kalori barındırır. Protein ve potasyum gibi maddeler açısından son derece iyi özelliktedir. Hindi eti kolesterol oranı yönünden fit kalmak ya da zayıflamak isteyenler için mükemmel bir tercihtir.
Hindi eti düşük kaloriye sahip bir besindir. Bu yüzden diyet listelerinde yer alan proteinlerden biridir. Hindi eti hem kilo vermek hem de kilo verirken kas kütlesini korumak için vücudun en fazla ihtiyaç duyduğu besinlerden biridir.
Genele baktığımızda ise hindi tavuktan daha yüksek besin değerine sahiptir. Tavuk göğsü daha düşük seviyede sodyum içerir ve düşük sodyum tüketimi gerektiren diyetler için daha idealdir.
Düşük yağ oranıyla kalp dostu
Özellikle yılbaşı sofralarında birinci sırada yer alan hindi eti; insan sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Hem yağ hem de kolesterol açısından diğer etlerden daha düşük içeriğe sahipken, tavuk ve sığır etinden daha fazla protein içeren daha ekonomik bir protein kaynağıdır.
AB yasaları ve yönetmelikleri, hindi yetiştirirken hormon kullanılmasını yasaklıyor. Yasalar ve yönetmelikleri göre bazı antibiyotik türleri tedavi amaçlı kullanılabilir. Fakat hindiler işlenmeden önce bu antibiyotiklerin kesilmesi gerekir.
Hem beyaz et hem de kırmızı et iyi birer protein kaynağıdır. Hatta en sağlıklı ve yüksek oranda protein sağlayan besinlerdir. İkisi arasındaki en önemli fark B12 içeriğidir. Beyaz etler, kırmızı etlere kıyasla daha fazla B12 içeriğine sahiptir.
EN YÜKSEK PROTEİN DANA ETİNDE
Koyun ve dana etinin 100 gramında bulunan protein oranlarına bakıldığında en yüksek değerin dana etinde olduğu karşımıza çıkıyor. Zira dana etinde 28 gram protein varken koyun etindeki protein 17 gram.
Tavuk, sporcular ve vücut geliştiriciler için önemli bir protein kaynağıdır. Ancak kırmızı et ayrıca yağsız kas üretmeye çok daha hızlı bir şekilde yardımcı olan yüksek miktarda protein ve önemli miktarda kreatin içerir (1).
Vücut geliştirme ile ilgilenenlerin favorisi, proteinoranı en yüksek ve yağ oranı en düşük olan tavuk göğsüdür.
Yağ içeriği tavuk etinden yaklaşık yüzde 8 daha az, protein içeriği miktarı ise daha yüksektir. Hindi etleri gevrek ve ince yapılıdır, kendine has farklı bir lezzete sahiptir. Özellikle çocukların ve gençlerin bedensel, zihinsel gelişimi için sofralarınızda hindiye yer açmanızı öneririm.
Hindi eti özellikle yılbaşı kutlamalarında tercih edilen kolesterol ve yağ oranı düşük bir beyaz et türüdür.
Pişirilmesi zor olan hindi eti günümüzde çok tercih edilmez. Özel günlerden özel günlere pişirilerek tüketilen hindi eti, 100 gramlık bir porsiyonu bile vücudun ihtiyacı olan proteini fazlasıyla karşılar. Diyet yapanların tavuk ve kırmızı etine oranla hindi eti tüketilmesi tavsiye edilir.
Hindi Göğüs (Beyaz Eti Pişmiş) içeriğinde 8,85 Protein(g), 0,54 yağ(g), 34,20 Sodyum(mg), 89,10 potasyum(mg), 4,20 Kalsiyum(mg), 2,70 A Vitamini(ui), 0,00 C Vitamini(mg), 0,29 ve Demir barındırır.
Hicri yeni yıl ise dualar ve ibadetler ile ihya edilir. Alimler, yılbaşında hindi etinin yenmesinin doğru olmadığını belirtiyor. 31 Aralık'ta hindi eti yemek Hristiyanlıkla benzeşmedir. Bu sebeple yeni yıl akşamı sofralara hindi eti koyulmamalıdır.
Zayıflamak istiyorsanız, tavuğun beyaz etini tercih etmeli, daha çok yağ içeren kalça (but) kısmından kaçınmalısınız. Şunu da belirtmek de fayda var: Tavuğun but eti, göğüs etine nispeten daha çok B12, B1, demir, çinko ve sodyum içeriyor. Tavuk etinin pişirilme yöntemi de önemli bir faktördür.
Özellikle tavuk göğsü, düşük kalorisi ve bol proteini ile tokluk hissini beraberinde getirdiği için çok değerlidir. Diyet tavuk yemeği tarifleri yapılırken malzeme olarak tavuğun göğüs kısmı tercih edilir.
Hindi eti kırmızı ete nazaran daha az kolesterol içerir. B1, B2, B3 vitaminleri ve mineraller açısından son derece zengindir. Yağ oranı oldukça düşük olan hindi eti tam bir kalp dostudur. Hayvansal yağları azaltmayı hedefleyen bir beslenme planında en büyük yardımcınızdır.
Kilo aldırıcı protein içeren et, tavuk, balık ya da kuru baklagil yemekleri kilo aldırıcı programın olmazsa olmaz protein kaynaklarıdır.
Hindi göğüsün 100 gramı 29.51 gram protein, 1.79 gram yağ içerir. Hindi göğüs karbonhidrat içermez. Tavuk eti ile benzer lezzete sahip olan hindi, zengin besin değerine sahip, oldukça yararlı bir beyaz et çeşidi. Tam bir protein deposu olmasının yanında düşük yağ oranıyla da sporcular için oldukça ideal bir besin.
Her besin gibi diyette eti de ölçülü bir şekilde tüketmek gerekir. Haşlanmış et, diğer yağda kızartılmış ve Mangalda pişirilmiş etlere göre daha az kaloriye sahip olsa da fazla tüketilmesi halinde kilo alımına yol açabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri