Spor yapan birçok kişi egzersiz sırasında desteklemesi için oldukça fazla şeker içeren yüksek kalorili içecekleri seçiyor. Gerçekten kilo vermeye çalışıyorsanız, turşu suyu diğerlerinden çok daha iyi bir seçenektir.
Aynı zamanda turşu, kalori bakımında da düşük bir değere sahiptir. Bu nedenle kilo verme sürecinde olan ve vücudunun sağlıklı çalışmasını isteyen herkes diyette rahatlıkla turşu yiyebilir.
Ranchordas; “Turşu suyunun içinde sodyum, potasyum ve sirke var. Bu da yüksek sıcak ve tempoda mücadele eden sporcuların kaybettikleri sodyum ve tuzu yerine getirir, krampların geçmesini sağlar” diye açıklıyor durumu.
Antioksidan özelliği gösterir.
Salatalıkta bulunan doğal antioksidanlar turşu formunda korunabildiği için, vücutta oluşan hücre hasarı ya da kanser oluşumuna neden olan hücre zedelenmelerinin onarılmasına olanak sağlıyor.
1 adet kornişon turşu kaç kalori? Salatalık Turşusunun 100 gramında 7 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 60 gram Salatalık Turşusunda 4.2 kalori bulunmaktadır. Kalorisinin büyük kısmını (%61) karbonhidrattan alan Salatalık Turşusuyu kilonuza göre hesaplayarak uygun miktarda tüketebilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Turşu suyu sporculara giren krampları önlemek değil onların krampları rahatlat için kullanılıyor. Sezon öncesi, sezon başında ve oyuncular sakatlıktan döndüğünde kullanıldığı da bildirildi. Kramp anında kaybedilen tuz oranını turşu suyu ile tamamlanıyor ve vücutta rahatlama meydana geliyor.
Bu nedenle özellikle turşu tüketiminin fazla olduğu durumlarda su tüketiminize de dikkat etmek, vücudunuzun su yönünden eksik bırakmamanız gerekiyor. Tüm bu nedenlerle başta da belirttiğimiz gibi turşunun haftanın 2 günü, en fazla bir avuç içi kadar tüketilmesi yeterli olacaktır.
Spor yapan birçok kişi egzersiz sırasında desteklemesi için oldukça fazla şeker içeren yüksek kalorili içecekleri seçiyor. Gerçekten kilo vermeye çalışıyorsanız, turşu suyu diğerlerinden çok daha iyi bir seçenektir.
Bu, son zamanlarda popülerliğinde artış görülen başka bir lahana turşusu şekli olan kırmızı lahana lahana turşusu da çok sayıda iyi bakteri ve yüksek C Vitamini içerir. Bu sayede kırmızı lahana turşusu tüketimi, güçlü bir bağışıklık sistemi için mükemmel bir seçimdir.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz “Sağlıklı kişilerde turşunun haftanın 2 günü, maksimum bir avuç içi kadar tüketimi yeterli gelecektir. Çünkü böbreklerin idare edebileceğinden fazla tuz veya tuzlu gıdalar tüketmek kan basıncını yükselterek yüksek tansiyona sebep olabiliyor.
Turşu suyu güçlü bir probiyotik ve antioksidan kaynağıdır. Bu yüzden bağışıklık sistemini düzenler. Özellikle kış aylarında tüketildiğinde hastalıklara karşı koruma sağlar. Metabolizmanın daha düzenli ve hızlı çalışmasını sağladığı için kilo vermek isteyen kişiler tarafından tüketilebilir.
Kas tutulmalarına iyi gelir Turşu suyunda bol miktarda sodyum ve potasyum bulunur. Yapılan araştırmalara göre spordan bir saat önce içilen turşu suyu kas ve kramp sorunlarını büyük ölçüde azaltıyor.
Salatalık Turşusu % 50,79 karbonhidrat, % 18,34 protein, % 5,71 yağdan oluşur.
Doğal prebiyotik kaynağı olan turşular kadar suyu da kıymetli. Ödem attırıcı bir özelliğe sahip olan turşu suyu düzenli ve ölçülü kullanımıyla yağ yakımını kolaylaştırmaktadır.
Bireyler lezzetli bir turşu yapabilmek için kaç günde olgunlaşacağını merak edebiliyor. Turşular 2 haftalık bir süre zarfında olgunlaşıyor. 2 hafta ağzı kapalı kalan turşular açılarak kolayca tüketilebilir.
Belli bir süre bir yiyeceği Bu durumda sürekli turşu yemek zarar verebilmektedir. Ayrıca posalı ve lifli gıdalar tüketilmelidir. Kişide aşırı tuz yeme isteği neden olur denildiği zaman akıllara ilk olarak potasyum eksikliği ile beraber yorgunluk, stres ve can.
* Turşu sağlıklı görmeyi desteklemeye yardımcı olan A vitamini bakımından zengindir. Ayrıca, A vitamini bağışıklık sisteminiz için de önemli faydalar sağlar. * A vitamininin yanı sıra turşu, kalsiyum seviyelerini düzenleme yeteneği nedeniyle osteoporozun önlenmesine yardımcı olan K vitamini içerir.
Turşu tuzlu olmasından ve sirkeli olmasından dolayı vücutta su tutar ve bundan dolayı da diyette olanlara önerilmez. Ev yapımı turşunun dikkatli bir şekilde tüketilmesi gerekir. Tuz, diyette olan kişilerin uzak durması gereken bir besindir ve turşuda da bol miktarda tuz vardır.
Gıdaları muhafaza etmeye yarayan fermantasyon sayesinde besinler daha kolay hazmedilebilmektedir. Peki, hangi gıdalar fermante grubuna girer? Turşular doğal fermante besinler olarak bilinir.
Vücuttaki tuz ve sodyum eksikliğini de gidermede fayda sağlayan turşunun faydası zehirlenme ve sindirim bozukluğuna yol açar. Yani uzmanlar sindirime faydası olan bu besinin fazla tüketilmesi dahilinde sindirimi bozabilir. TURŞUNUN ZARARLARI NELERDİR? İçeriğindeki sodyum mide ve bağırsak çapını genişletir.
Besinleri uzun süre saklamak için kullanılan bu yöntemde kullanılan ana madde tuz olduğu için; turşu ve konserveler, içeriklerindeki yüksek tuz nedeniyle vücutta su tutulmasına neden oluyor. Alkol vücudun su tutma kapasitesini artırıyor.
Bu doğrultuda, Sebze Karışımı/Turşu Suyu kalori değeri de oldukça merak edilmektedir. 100 gram Sebze Karışımı/Turşu Suyu, ortalama 24 kaloriye, 3,63 karbonhidrata, 1,93 proteine ve 0,20 yağ değerine sahiptir.
Salatalık, su oranı oldukça yüksek ve kalori değeri düşük olan bir besindir. Kilo vermek veya mevcut olan ideal kiloyu korumak amacıyla uygulanan diyet programlarında oldukça sık ve bol miktarda kullanılabilen bir yiyecektir.
Bağırsaklar için oldukça faydalı olan turşu iyi bir probiyotik olarak yer almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri