Bu kapsamda, diplomatik, hususi, hizmet, umuma mahsus ve seyahat belgesi hamilleri, Sırbistan'a yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, toplam ikamet süresi ilk giriş tarihinden itibaren altı ay içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.
Sırbistan'a seyahat etmek isteyen; Umumi (Bordo), Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri), Diplomatik (Siyah) pasaporta sahip tüm Türk vatandaşları, 6 ay içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla seyahatlerini vizesiz olarak gerçekleştirebilmektedirler.
Şehri yürüyerek doyasıya gezmek ve yerlisi gibi keyfine varmak niyetindeyseniz, 4 ya da 5 tam gün ayırmalı. Hani uzun uzadıya gezemem, hızlı bir tur yapacağım da diyebilirsiniz. Şehir bunun için uygun. Toplu taşıma da kullanarak nokta atışlarla 2 günde Belgrad'ı gezebilirsiniz.
Sırbistan'a Ne Zaman Gidilir? Yıllık ortalama 12°C hava sıcaklığına sahip olan Sırbistan çok sıcak bir ülke değildir; ancak özellikle kış mevsimleri oldukça sert geçer. Ülkeyi ziyaret etmek için en uygun dönem ise havaların oldukça güzel seyrettiği nisan ve ekim ayları arasıdır.
Türk Lirası değerli olduğu için Sırbistan, Türk turistler tarafından sıkça tercih edilir. Başkent Belgrad, ülkenin en turistik şehirlerinden.
İlgili 25 soru bulundu
Sırbistan, yüzlerce yıllık geçmiş olan el sanatı ürünleri ile tanınan bir ülke. El örgüsü yün kazaklar, ahşap oyması ürünler, Poanak adı verilen özel yapım ayakkabılar, ülkenin ünlü erik konyağı Rakija, seramik ve porselen süs eşyaları, turistlerin ülkeyi gezerken en çok aldığı hediyelik eşyalar arasında.
Türkiye'den Sırbistan'a seyahat için vize almak gerekip gerekmediği araştırılan konulardan biridir. 180 gün içerisinde 90 güne kadar Sırbistan'da konaklamak vizesizdir. Sırbistan'a 90 günden az bir süre için gitmek isteyen kişilerin yanlarında yalnızca kimlik kartlarını ve güncel pasaportlarını bulundurmaları gerekir.
Türkiye'den gelen ziyaretçiler Belgrad'ı bir çok bakımdan pahalı bulacaktır. Yeme, içme, ulaşım gibi konularda Türkiye ile karşılaştırıldığında Sırbistan'ın daha pahalı olduğunu göreceksiniz. Belgrad Sırbistan'ın diğer şehirlerine göre yüzde 30 daha pahalıdır.
Şehir küçük, birçok gezilecek yer birbirine çok yakın… Yani yürüyerek kolaylıkla gezilebilecek şehirlerden. Sadece birkaç yer için araç kullanmanız gerekebilir. Toplu taşıma için otobüsler, troleybüsler ve tramvaylar oldukça iyi hizmet veriyor.
Ayrıca şehir şebeke suyu da içilebilmektedir.
Karadağ büyük bir ülke olmadığından birçok kısmını keşfetmek üstüne plan yapabilirsiniz. Karadağ'ı gezmek için kaç gün ideal olur derseniz, bence 3 gece 4 günlük bir seyahat planlamak iyi olacaktır. Karadağ yani dünyada bilinen adıyla Montenegro, biz Türk vatandaşları için vizesiz.
sınır kapılarında beyan edilmesi gerekmektedir. Sırbistan'a uyuşturucu, zehir ve toksik niteliği olabilecek her türlü malzeme, her türlü silah (kurusıkı ve pompalı silahlar dâhil), silah mühimmatı, ticari madde ile altın, değerli taş, gümüş ve külçe değerli maden sokulması veya çıkartılması yasaktır.
Sırbistan ekonomisi temel olarak yabancı sermaye destekli imalat sektörüne ve ihracata dayanmaktadır. Sırbistan mevcut ekonomi politikasıyla makroekonomik istikrar içinde düşük enflasyon ve istikrarlı yüksek büyüme oranlarının yakalanmasını hedeflemektedir.
Ülkenin para birimi Sırp Dinarı'dır. (RSD) (1 Sırp Dinarı = 0.051 Türk Lirası) Resmi dili Sırpça olan kentin aynı zamanda Macarca, Makedonca, Boşnakça, Hırvatça ve Karadağca konuşulmaktadır.
Sırbistan uçuşları
Yolculuklar, yaklaşık 1 saat 45 dakika sürüyor.
Sljivovica0. Sljivovica, Sırbistan'ın yöresel içkisidir. Erik rakısı olarak da adlandırabiliriz. Yalnız restoranlarda genelde ağzı çok ince olan deney tüpüne benzer kadehlerde servis ediliyor.
Türkiye ve Sırbistan arasındaki ilişkiler, son dönemlerde en yükseğe ulaşmıştır. İki ülke de birbirlerini "komşu ülke" olarak görmekte ve uluslararası ilişkilere değer vermektedirler.
43 ülkenin okyanuslara ya da iç denizlere (Akdeniz gibi) kıyısı bulunmamaktadır. Karadağ'ın 2006 yılında bağımsız bir ülke olmasıyla birlikte Sırbistan, denize kıyısı kalmayan en yeni ülke olmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri