Bayraklı Camii, Osmanlı devrinde bugün Sırbistan'ın başkenti olan Belgrad'da inşa edilen cami. Cami 1575 yılı civarında yapılmıştır. Bayraklı Camiinin kim tarafından ve hangi tarihte inşa edildiği tam olarak bilinmemektedir. Bu konuda araştırmacıların çeşitli görüşleri bulunmaktadır.
İşte când ve mescidlerin bu bolluğuna rağmen, halen Belgrad'da ayakta durabilen bir tek câmi vardır.
Sırbistan, yüzlerce yıllık geçmiş olan el sanatı ürünleri ile tanınan bir ülke. El örgüsü yün kazaklar, ahşap oyması ürünler, Poanak adı verilen özel yapım ayakkabılar, ülkenin ünlü erik konyağı Rakija, seramik ve porselen süs eşyaları, turistlerin ülkeyi gezerken en çok aldığı hediyelik eşyalar arasında.
Sırbistan nüfusunun %82'si Sırp, geri kalan %18'lik kısmı ise Macar, Boşnak, Roman ve diğer azınlıklar oluşturur.
Sırbistan'a Ne Zaman Gidilir? Yıllık ortalama 12°C hava sıcaklığına sahip olan Sırbistan çok sıcak bir ülke değildir; ancak özellikle kış mevsimleri oldukça sert geçer. Ülkeyi ziyaret etmek için en uygun dönem ise havaların oldukça güzel seyrettiği nisan ve ekim ayları arasıdır.
İlgili 45 soru bulundu
Türkiye'den gelen ziyaretçiler Belgrad'ı bir çok bakımdan pahalı bulacaktır. Yeme, içme, ulaşım gibi konularda Türkiye ile karşılaştırıldığında Sırbistan'ın daha pahalı olduğunu göreceksiniz. Belgrad Sırbistan'ın diğer şehirlerine göre yüzde 30 daha pahalıdır.
Türk Lirası değerli olduğu için Sırbistan, Türk turistler tarafından sıkça tercih edilir. Başkent Belgrad, ülkenin en turistik şehirlerinden.
Sırbistan, 9. yüzyılda Kiril ve Methodios'un Hristiyanlaştırılmasından bu yana geleneksel olarak Hristiyan bir ülke olmuştur. Bu nedenle hakim mezhep Doğu Ortodoksluğuna bağlı Sırp Ortodoks Kilisesi'dir.
Sırbistan'la ikili ilişkilerimiz olumlu seyretmekte olup, karşılıklı üst düzey ziyaretler düzenlenmekte, ahdi zemin güçlendirilmekte, ticari ve ekonomik ilişkiler kuvvetli bir ivmeyle gelişmektedir.
2011 nüfus sayımına göre, Sırbistan'da 228.658 Müslüman vardı (toplam nüfusun%3.1'i).
Sırp ekonomisi temel olarak yabancı sermaye destekli imalat sektörüne ve ihracata dayanmaktadır. Dünyadaki finansal kriz, uzun vadede ülkenin kalkınması için ihtiyaç duyulan yapısal ekonomik reformları sekteye uğratmışsa da Sırbistan bu olumsuzlukları yavaş da olsa gidermeye çalışmaktadır.
Sljivovica0. Sljivovica, Sırbistan'ın yöresel içkisidir. Erik rakısı olarak da adlandırabiliriz. Yalnız restoranlarda genelde ağzı çok ince olan deney tüpüne benzer kadehlerde servis ediliyor.
43 ülkenin okyanuslara ya da iç denizlere (Akdeniz gibi) kıyısı bulunmamaktadır. Karadağ'ın 2006 yılında bağımsız bir ülke olmasıyla birlikte Sırbistan, denize kıyısı kalmayan en yeni ülke olmuştur.
1. Endonezya. Endonezya cami sayısı da Suudi Arabistan'daki camiler gibi merak edilir. Dünyada en fazla Müslüman nüfusa sahip ülke olan Endonezya'da 818.634 cami vardır.
Türkiye'den Sırbistan'a seyahat için vize almak gerekip gerekmediği araştırılan konulardan biridir. 180 gün içerisinde 90 güne kadar Sırbistan'da konaklamak vizesizdir. Sırbistan'a 90 günden az bir süre için gitmek isteyen kişilerin yanlarında yalnızca kimlik kartlarını ve güncel pasaportlarını bulundurmaları gerekir.
Yapay olarak karaya bağlansa da burası gerçekten bir ada ancak yerliler için bir adadan çok daha fazlası. Belgrad halkı yazın adanın plajından denize giriyor, kumsalında güneşleniyor. Güneşli havayı görünce biz de denize girilecek bir hava olmasa bile buraya geldik. Özellikle gün batımında çok keyifliydi.
1 sa. 55 dk.
Sırbistan - İstanbul arası uçak yolculuğu ortalama olarak 3 saat 25 dakika sürmektedir.
Ayrıca bir Avrupa ülkesi olan Sırbistan'da hayatın nispeten ucuz olması, gece hayatı, yemek ve kafe kültürünü eklediğinizde, ister uzun ister kısa süreli konaklamalar için burası çok cazip bir ülke haline geliyor. Schengen Bölgesi'nde olmamasıyla da birçok ülke vatandaşı daha kolay vize alabiliyor.
Sırplar (Sırpça: Срби / Srbi), Balkanlar'da yerleşik ve Slav dillerinden biri olan Sırpçayı konuşan ve ağırlıklı olarak Ortodoks Hristiyanlık dinine mensup olan bir Güney Slav halkıdır. Müslüman Boşnaklar ve Katolik Hırvatlardan kültür, dil ve alfabe bakımından ayrılırlar.
2008 yılında bağımsızlığını ilan eden Kosova ile Sırbistan arasındaki müzakereler sonuçlandırılma aşamasına gelmiştir. 2003 yılında Sırbistan ve Karadağ Devlet Birliği adını alan yapı, Karadağ'ın 2006 yılında birlikten ayrılmasının ardından Sırbistan Cumhuriyeti'ne dönüşmüştür.
T.C. ve Sırbistan'ın imzalamış olduğu protokol doğrultusunda, Hususi, T.C Umuma Mahsus, ve Hizmet Pasaport Hamilleri, Sırbistan'a olan yolculuklarında 90 günlük vize muafiyetinden faydalanırlar. Bu pasaporta sahip kişilerin Sırbistan'a girişi esnasında vize almaları gerekmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri