Son olarak; sınavdan başarılı olduk ve 93 TL. harcımızı da yatırdık, peki bundan sonra ne olacak sorusunun cevabı: harcınızı yatırdıktan sonra belgeye sahip olduğunuza dair e-devlet şifrenizle birlikte turkiye.gov.tr adresinden belgenizi yazdırabilirsiniz. Artık sizin belgeniz sisteme düştüğü için ceza yemeyeceksiniz.
Ortalama ayda 1 sınav yapılır. Sınavda başarılı olan kursiyerlerin ulaştırma bakanlığından gelecek olan sms' ten sonra Halk Banka 20 TL yatırı ve bundan sonra SRC Belgeleri e-devlet sisteminde görülmeye başlar. Daha önceki gibi SRC kartları gelmemektedir. Yapılan sorgulama da SRC belgenizin olup olmadığı görünüyor.
SRC sınavını geçmek için 100 puan üzerinden 60 puan almak yeterlidir. 8. SRC belgelerinin süresi var mıdır? SRC 1-2-3-4 belgeleri süresiz olarak düzenlenir.
kimlik numarasını belirtilerek Mesleki Yeterlilik Belgesi kart bedeli olan 24.00 TL. ücretini de Halkbankası Necatibey Şubesi nezdindeki aynı hesaba ödemeleri halinde kartları basılarak adreslerine gönderilecektir. Ayrıca ADR / SRC 5 Belgesi için sınav harcı 275 TL. olarak belirlenmiştir.
SRC Belgesi sınav harçları Halkbank ve Vakıfbank Üzerinden Yatırılır. Halkbank için 3 seçenek bulunmaktadır. Halkbank Bankamatiklerinden, İnternet Bankacılığı ile ve Halkbank Şubelerinden yatırılabilmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
SRC2 belgesi: Sadece iç hatlarda taşınan ticari araçlar tarafından alınacak belgedir. SRC3 Belgesi: Yurtdışına mal ve kargo taşıyan ticari araçların alması gereken bir belgedir. Ayrıca ülke içinde mal ve eşya taşıyabilirler. SRC4 Belgesi: Sadece ülke içinde mal ve eşya taşıyan kişilerin kullandığı bir belgedir.
Psikoteknik Ücreti: 750 TL. Psikoteknik belgesi ücreti 2023 yılında kurumlar tarafından belirlendiği gibi, her kurumun kendi politikasına göre de hareket edilmektedir. Ancak, İl Sağlık Müdürlüğünün belirlemiş olduğu taban fiyatın altına düşülmesi söz konusu değildir.
Src 2 ve src 4 belgesini birlikte talep etmeniz halinde beş saat daha ilave edilerek toplamda 33 saat alınır. Not: SRC2 ve SRC4 belgesinin aynı anda alınma işlemi sona ermiş olup, her belge için ayrı ayrı kayıt yaptırmanız gerekmektedir.
Ülke sınırları içerisinde geçerli olan SRC 4 belgesi, kamyonet, pikap, panelvan, çekici veya tır gibi ticari araçları kullanır. SRC 4 belgesi için 28 saatlik eğitim bulunur ve eğitim sonrasında sürücüler sınava girerler. 19 yaşından gün alan sürücüler SRC 4 belgesi için başvuru yapabilir.
Src belgesi için yaş şartı aranmaktadır. Yaş şartını şu şekilde özetleyebiliriz; 66 yaşından gün almayanlar ile 18 yaşını doldurup ehliyet almaya hak kazananlar eşya ve kargo taşımacılığı için eşya ve kargo taşımacılığı için src belgesi ne başvurabilirler.
Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen SRC belgesi almak isteyen sürücülerin, SRC eğitimi, verildiği onaylı bir kursta 36 saat yurtiçi taşımacılık eğitimini ve 41 saat uluslararası taşımacılık eğitimini tamamlamaları gerekmektedir.
Sınavsız SRC Belgesini Kimler Alabilir? Eski ehliyetlerde B sınıfı, yeni ehliyetlerde M, B1, B ve F sınıf tarihleri 25.02.2003 tarihinden önce olan ehliyet sahipleri muafiyetli olarak SRC2 ve SRC4 belgesine başvurabilirler.
Sınavı başarılı şekilde bitiren adayların sınavlarının onaylanması için yaklaşık 7-10 gün kadar bir süre beklenir. Yani bir sürücünün SRC belgesi alması için ön görülen süre ortalama olarak 1 aydır.
Şayet 25 Şubat 2003 tarihinden önce ehliyet almış iseniz TC. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan sınava ve herhangi bir kursa girmeye gerek kalmadan SRC belgesi alabilmeniz mümkün.
Gelinen noktada, vatandaştan HİÇBİR EVRAK İSTEMEDEN herkesin kendi E-DEVLET Kapısından sisteme girip arama çubuğuna "muafiyet kapsamında SRC" yazıp ARA dediğinde karşısına çıkan tabloya gerekli bilgileri (3-4 satır / Ehliyet belge no, seri no, alındığı yer) girip TAMAM tuşuna basıldığında SRC Belgesi sistemde ...
Gerek herhangi bir şekilde ticari araç kullanan özel şahıslar gerekse de kamu işyerlerinde çalışan ticari araç sürücüleri için bir zorunluluk olan SRC ve Psikoteknik Belgelerinin bulunup bulunulmadığına dair trafik denetimi yapan polis ve jandarma ekipleri tarafından sorgulanma yapılmaktadır.
Src 2 Belgesi geçerlilik süresi: 18 yaş ile 66 yaş arası. Src 3 Belgesi geçerlilik süresi: 18 yaş ile 66 yaş arası. Src 4 Belgesi geçerlilik süresi: 18 yaş ile 66 yaş arası. Src 5 Belgesi geçerlilik süresi: 5 yıldır.
SRC 2 Belgesi
Ticari taksi kullananlar, personel taşımacılığı yapanlar, il, ilçe, şehirler arası yolcu taşımacılığı yapanlar, dolmuş sürücüleri, öğrenci servis şoförleri, kısacası yolcu taşıma yükümlülüğü olan sürücülerin almak zorunda oldukları belgedir.
Raporunuzun e devlet sisteminde onaylı gözükmesi için Ziraat Bankası T.C Başbakanlık Hazine Must. TR19 0001 0005 9200 0010 0050 77 nolu ibana 16 tl yatırıp GOP İlçe Sağlık Müdürlüğüne veya ofise dekontu getirip onay almanız gerekmektedir.
Psikoteknik Belgesinde yaş sınırı var mı? Yolcu taşımacılığında çalışan şöförler için 26 yaşından gün almış ve 63 yaşından gün almamış olmamaları gerekmektedir. Diğer tüm ticari araçlar için 18 ile 63 yaş arasındadır.
Psikoteknik Belgesi Kaç Yılda Bir Yenilenir? Sürücülerinin bedenen ve psikoteknik açıdan sağlıklı olduklarını gösteren bu raporu 5 yılda bir almaları gerekmektedir. Bunun sebebi uzun yolculukların ve yılların sizi yıpratmış olma ihtimalidir.
Her 5 yılda bir kurumlara başvuru yaparak yenilemeniz gereken bu belge, 5 yıl geçtikten sonra zamanını doldurmuş olacağı için yasal hakları da bitmiş olacaktır. Bu nedenle psikoteknik raporu aldığınız kurumla bağlantıda kalmaya ve belgelerinizi yenilemeye özen göstermeniz gerekmektedir.
B sınıfı ehliyetiniz ile 3500 kg' a kadar yük taşıyan araçları yani kamyonetleri kullanma hakkınız var. Bu demek oluyor ki kamyonet ile yurt dışına çıkılması durumunda b sınıfı sürücü belgesi ve src 3 belgesi ile çıkış yapabilirsiniz.
Src 4 belgesi almak için kamyon, çekici, kamyonet ve otobüs gibi araçları kullanmak gerekir. Src belgeleri 5 tanedir. Ticari olarak iş yapan araçların bu belgeye sahip olmadan karayollarına çıkması yasaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri