Elleriniz kişinin teniyle sürekli temas halindeyken, ellerinizi kişinin omuzlarının üstünden beline, oradan kalçalarının üzerine doğru götürerek yeniden sırtın iki yanına ve omuazlarına doğru çıkarmak üzere, üst bedeninde gezdirin. Masaj yaparken elleriniz ve kollarınız arasında hafif bir açı olmasına dikkat edin.
Sırt masajı, sırt ve boyun kaslarını gevşeterek stresi azaltır ve kan dolaşımını artırarak vücudunuzun daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Aynı zamanda, sırt masajı sırt kaslarınızın esnekliğini artırır ve daha iyi bir hareket aralığına sahip olmanızı sağlar. Bu nedenle sırt ağrılarına masaj herkes için faydalıdır.
Öncelikle masaj için uygun alanı belirleyerek işe başlayabilirsiniz. Yumuşak ve düz bir zemin masaj için son derece uygun olur. Ardından ağrıyan kaslarınızı tespit ederek ilgili bölgeye dairesel hareketler uygulayabilirsiniz. Titreşimli masaj aleti gibi ürünler kasların gevşemesine yardımcı olur.
Sıcak taş masajı, kas ağrısı ve gerginliği olan veya sadece rahatlamak isteyenler için en iyisidir. Bu tür terapötik masaj, İsveç masajına benzer, sadece masaj terapisti ellerinin yerine veya ellerine ek olarak ısıtılmış taşlar kullanır.
Ellerini yukarı doğru hareket ettirirken dairesel bir hareket yapar. Daireleri yaparken başparmakları ile biraz daha sıkıca bastırır. Omuzlardan başlayarak vücuda doğru aynı hareketi yapmaya devam ederi. Gerektiğinde ellerine daha fazla losyon uygular.
İlgili 37 soru bulundu
Masaj kendi içinde kollara ayrılarak farklı çeşitlerle uygulanabilir. Bunlar; Klasik Masaj, Thai Masajı, Aromaterapi Masajı, Refleseloji Masajı, Lenf Drenaj Masajı, Sporcu Masajı, Baş-Boyun ve Omuz Masajı, Sıcak Taş Masajı, Shiatsu Masajı gibi 9 kolda inceleyebiliriz.
Masaj yaparken aromatik öz yağlar baz yağlarla karıştırılarak kullanılabilir. Klasik masajlarda susam yağı, tatlı badem yağı, ceviz yağı, fındık yağı gibi yağlar tercih edilir.
Masajı yapan kişinin de masaj yapılan kişinin de konsantre olması ve dikkati tek bir yere toplaması masajı başarıya ulaştıran yegane faktörlerdendir. Masaja ilk etapta hafif hareketlerle başlayın. Masaj dokunuşları omuzlardan başlamalı, sırta ve bele doğru ilerlemeli.
Kimlere masaj yapılmaz ? Omurilik rahatsızlıklarında, kalp ve damar tıkanıklıklarında, açık yarası olanlarda, kas tendon kopma sorunlarında,1 ve 2. derece yanıklarda, bulaşıcı cilt hastalıkları, vs gibi sorunlar masaj yaptırmaya engeldir.
Masaj, gevşemeyi sağlayan ve iyilik hissini arttıran, ağrı giderici basit bir yoldur. Masajın endorfin salınımını uyararak ve kas gerginliğini ve anksiyeteyi azaltarak ağrının giderilmesinde etkili olduğu düşünülmektedir.
Cenin pozisyonunda yatmak: Bel ve boyun sağlığı için en ideal yatış pozisyonu yan yatış pozisyonudur. Bu pozisyonda iken belin basıncını azaltmak amacıyla dizlerin arasına yastık koyulabilir ve bacaklar karına doğru çekilebilir. Bu durum omurgaya yük binmesini azaltır ve ayrıca da horlamayı önler.
Kişiden kişiye değişse de en uygun yatış pozisyonu sağ yana yatarak ayakları vücuda doğru çekmektir. Esas olan yan yattığınızda yandan bakıldığında omurganızın yatay bir doğru oluşturmasıdır. Uyumadan önce germe egzersizleri yapmanız sizi rahatlatacaktır.
Dinlenme, masaj, fizik tedavi, soğuk ya da sıcak uygulamaların yanında kas gevşetici ilaçlar sırt ağrısına iyi gelen yöntemlerdir.
Aşırı ruhsal gerilim ve korku gibi ruhsal problemler de sırt ağrısına sebebiyet verebilir. Obezite, viral enfeksiyonlar, kemik bozuklukları, travma, omurga hastalığı, disk kayması, kas veya bağ doku hastalığı, böbrek, kalp, akciğer ve yemek borusu gibi iç hastalıklar, tümörler de sırt ağrısı neden olabilir.
Sırt Ağrısının Nedenleri
Eklemlerde iltihap, sinir sıkışması, omurgada kanal darlığı, skolyoz, kifoz, fibromiyalji veya osteoporoz bu sağlık durumlarındadır. Son olarak kalıcı sırt ağrısının sebebi psikolojik de olabilir. Depresyon, stres, anksiyete gibi sorunlar da sırt ağrısının sebepleri arasında bulunur.
Sırt masajında 15-20 dakika; yüz masajında 5-10 dakika; üst ekstrem itelerde 10-15 dakika; alt ekstremitelerde 15-20 dakikalık süreler yeterlidir. Bir masaj seansının ne kadar süreceği şu faktörlere bağlıdır: İhtiyaca bağlı olarak; örneğin, sporda hazırlık masajları kısa sürerken dinlendirme masajları daha uzun sürer.
Tüm vücut masajı 30-45 dakika sürmelidir. Bölgesel masajlar ise 15-20 dakika uygulanabilir. Bu süre hastaya yapılacak masaj türü ve endikasyonuna bağlıdır.
Masajdan sonra, biraz sertlik veya acı hissedebilirsiniz, ancak birkaç gün içinde bu ağrı azalmalıdır.
Dr. Sena Tolu, eğitimsiz kişiler tarafından yapılan masaj uygulamalarının özellikle kemik erimesi, omurgada kireçlenme, bel ve boyun fıtığı hastalarında omurga kırıkları, sinir yaralanmaları, felç ve kalıcı sakatlıklara neden olabileceğini belirtti.
Masajdan önce de sonra da duş almak masajın etkisini azaltacaktır. Masaj vücudun belli noktalarında kasları gevşetip kan akışını düzenler.
Masaja başlamadan önce kişiler mutlaka ılık bir duş alarak hem temizliklerinin sağlanmasını hem de masaja ön hazırlıklar yapılmasını sağlarlar. · Temiz Ortam; Masaj yapılacak ortam önceden temizlenmiş ve mutlaka havalandırılmış olmalıdır. Masaj sırasında kişilerin vücutlarında gözenekler açılmaktadır.
Masaj salonlarındaki amaç oldukça basittir ve müşterinin rahatlaması bunun için koşturmaca ile iş yapmamak için masaja başlama saatinizden 15 dakika öncesinde orada hazır olmanızı tavsiye ederim daha sonra bir duş alıp kendinizi gevşetebilirsiniz. Bu masaja hazırlık aşamasında size iyi gelecektir.
Günümüzde en popüler yağlardan biri lavanta yağıdır. Sakinleştirici ve rahatlatıcı bir yağdır.
Badem, nane, okaliptüs, kekik ve hindistan ceviz yağını kişiler hem tek başına hem de birlikte kurulabilir. Bu yağları pamuk yardımı ile ağrıyan bölgeye sürdükten sonra, masaj hareketleri ile bu yağı deriye yedirebilirsiniz.
Cinsel Masaj Yağı, cinsel zevkinizi arttırmak için doğal yağların ve uçucu yağların mükemmel bir karışımıdır. Bu masaj yağı hem erkekler hem de kadınlar için tasarlanmıştır ve cinsel ilişki veya şehvetli masaj sırasında size ek konfor ve uyarılma sağlayan yoğun bir kayganlaştırıcı etki sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri