Sırt ve Bel Ağrılarınız için Pilates Hareketleri. açabiliyor. Bu ağrıları gidermek için ise birçok insan pilates hareketleri yapmayı tercih ediyor. oynayan pilates egzersizleri, kaslar üzerinde son derece rahatlatıcı etkiye sahip.
Yüzme, sırt ağrınızı hafifletmek için mükemmel bir egzersizdir; bunun nedeni suyun tüm vücudunuzu desteklemesi sayesinde omurga ve sırtınıza hiç yük binmemesidir. Bazı yüzme teknikleri sırtınızda ve boynunuzda baskı yaratabileceğinden, uygun teknik hakkında bir uzmandan tavsiye alınması gerekir.
Pilates Yaparak Ağrılarınızı Azaltabilirsiniz!
Klinik pilates yaparak kas ve eklem rahatsızlıklarınızın ilerlemesini önleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Kas grubu rahatsızlıklarında iltihabın neden olduğu ağrı ve sertliği klinik pilates ile azaltabilirsiniz!
Temel pilates egzersizleri ise günlük hayatı olumsuz yönde etkileyen sırt ağrılarını önlemeye ve azaltmaya yardımcı olur. Sırt kaslarını uzatan ve vücut esnekliğini artırmaya yardımcı olan egzersizler ve pilates egzersizleri ile siz de sırt ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.
Mekanik nedenler, ağrının sırtın aşırı yüklenmesinden veya yaralanmasından kaynaklandığı anlamına gelir. Egzersiz, sırt ağrısı için bir tedavi planının kilit unsurlarından biridir. Servikal, torasik veya alt sırt bölgelerinde sırtınızı incitmek veya zorlamak için sporcu olmanıza gerek yoktur.
İlgili 39 soru bulundu
Sırt ağrısının nedenine ve ağrı şiddetine göre lokal etkili merhemler, kas gevşeticiler kullanılabilir. İlaç tedavisinin yeterli olmadığı durumlarda ise fizik tedavi, nöral terapi, akupunktur, soft lazer, masaj gibi alternatif tedaviler uygulanmalıdır. Bu tedavilere ek olarak stres faktörü de ortadan kaldırılmalıdır.
Dinlenme, masaj, fizik tedavi, soğuk ya da sıcak uygulamaların yanında kas gevşetici ilaçlar sırt ağrısına iyi gelen yöntemlerdir.
Pilates hareketlerini yapmasına engel olacak herhangi bir fiziki rahatsızlığı bulunmayan herkes pilates yapabilir. Omurilik ve eklem rahatsızlığı olup doktorlarının spor yapmasına izin verilmeyenler pilates yapmamalıdırlar. Bel ve boyun fıtığı olanlar ise hafif egzersizler şeklinde pilates yapabilirler.
1 ay sonrasında vücudunuz sıkılaşmaya, incelmeye ve kas oranınız artmaya başlayacaktır. Bu süreç ise en az 3 ay sürmektedir.
Mat pilates ya da reformer pilates haftada en az iki en fazla üç gün yapılabilir. Grup derslerinde genelde tercih edilen haftada üç gündür. Pilatesi bir gün arayla yapmak en doğrusudur. Ard arda yapılacak olan egzersiz çok etkili olmayacaktır.
Genellikle 10 ders gibi kısa bir sürede gözle görülür fark yaratır. 30 ders gibi uzun bir zamanda ise bambaşka bir bedene kavuşabilirsiniz. 1 ay içinde güçlenme ve esneklik artar. Sıkılaşma, daralma, toparlanma ve kas oranının artması 3 ay içinde tamamlanır. Hafta 2 ya da 3 gün pilates yapmak yeterlidir.
Haftada kaç gün pilates yapmalıyım? Bu sorunun cevabi herhangi bir rahatsızlığınız varsa değişebilir. Ancak haftada minimum 2 gun 50-55 dakikalık bir seans yapılabileceği gibi 3 gün 30 dakika,4 gün 20 dakika veya hergun seklinde de yapılabilir. Açıkçası bununla ilgili bir kural yoktur.
Aşırı ruhsal gerilim ve korku gibi ruhsal problemler de sırt ağrısına sebebiyet verebilir. Obezite, viral enfeksiyonlar, kemik bozuklukları, travma, omurga hastalığı, disk kayması, kas veya bağ doku hastalığı, böbrek, kalp, akciğer ve yemek borusu gibi iç hastalıklar, tümörler de sırt ağrısı neden olabilir.
Eklemlerde iltihap, sinir sıkışması, omurgada kanal darlığı, skolyoz, kifoz, fibromiyalji veya osteoporoz bu sağlık durumlarındadır. Son olarak kalıcı sırt ağrısının sebebi psikolojik de olabilir. Depresyon, stres, anksiyete gibi sorunlar da sırt ağrısının sebepleri arasında bulunur.
Sırt masajı, sırt ve boyun kaslarını gevşeterek stresi azaltır ve kan dolaşımını artırarak vücudunuzun daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Aynı zamanda, sırt masajı sırt kaslarınızın esnekliğini artırır ve daha iyi bir hareket aralığına sahip olmanızı sağlar. Bu nedenle sırt ağrılarına masaj herkes için faydalıdır.
Mat pilates ya da reformer pilates haftada en az iki en fazla üç gün yapılabilir. Grup derslerinde genelde tercih edilen haftada üç gündür. Pilatesi bir gün arayla yapmak en doğrusudur. Ard arda yapılacak olan egzersiz çok etkili olmayacaktır.
Reformer pilatesten en iyi şekilde verim alabilmek için en az 3 ay kadar süreye ihtiyacınız vardır. 3 ay içinde bedeninizdeki değişikleri fark edeceksinizdir. Buradaki önemli olan nokta vücudunuz istediğiniz şekli aldıktan sonra ya da verim elde ettikten sonra bırakmamanızdır.
Pilates yapmadan önce ve haftada 2 kez düzenli yaptıktan 3 ay sonra tartı kilonuz hiç değişmese de tam 2 beden incelmeniz mümkündür.
Düzenli yapılan pilates, vücut gücünü ve esnekliğini arttırır. Düzgün bir duruş, denge ve kondisyon kazandırır. Pilates lastiği satın almak için hemen tıklayın! Pilates, ciğer kapasitesinin artmasına yardımcı olur, derin, sağlıklı bir nefes tekniğiyle daha iyi kan dolaşımı sağlar.
Uzun süre pilates yapılıp da bırakıldığında ne olur? Pilates eğitmeni Devrani Korkmaz'a göre: pilates sadece yüzeydeki kasları değil derinlemesine tüm kasları çalıştırdığı için, vücuttaki gerileme yapılan süre ile doğru orantılıdır.. Egzersize uzun süre ara verildiğinde esneklikte ve güçte gerileme görülecektir.
Sabah saatlerinde yapılan egzersizlerin araştırmalara göre daha etkili olduğu söylenmektedir.
Cenin pozisyonunda yatmak: Bel ve boyun sağlığı için en ideal yatış pozisyonu yan yatış pozisyonudur. Bu pozisyonda iken belin basıncını azaltmak amacıyla dizlerin arasına yastık koyulabilir ve bacaklar karına doğru çekilebilir. Bu durum omurgaya yük binmesini azaltır ve ayrıca da horlamayı önler.
Geçmeyen Sırt Ağrısı
Sırt ağrıları kimi zaman kas incinmesi gibi basit bir nedenle oluşabilir. Kimi zaman ise fibromiyaljiden osteoporoza kadar pek çok ciddi hastalığın habercisi olabilir. Bu nedenle, özellikle sabit bir bölgede ve sürekli devam eden sırt ağrıları mutlaka ciddiye alınmalı.
Migren, tansiyon, duruş bozuklukları, osteoporoz, boyun fıtığı, kaslarda oluşan spazm… Tüm bu rahatsızlıkların ortak bir noktası var. Hepsi ensede ağrıya neden olabiliyor. Ense veya ense kökünde ağrı yaşam kalitesini düşüren en yaygın ağrıların başında geliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri