Burası sırt desteğinin devreye girdiği yerdir. Korse, sırt bölgesindeki büyük hareketleri engeller. Bu hareketler fleksiyon, ekstansiyon ve rotasyonu içerir. Bu, sırtınızı tam potansiyeliyle kullanmanızı, sırt ağrısını ve daha fazla yaralanmayı önlemeye yardımcı olur.
Korse Nasıl Kullanılır? Korse hergün daha uzun süre takılmaya çalışarak 3 hafta içinde günde 23 saat takılmaya başlanır. Kullanım sırasında mutlaka cilt hergün yara- sürtünme ve morarmalara karşı kontrol edilmelidir. Korse altına mutlaka bir pamuklu tişört (mümkünse dikişsiz) giyilmelidir.
Sırt ağrısının nedenine ve ağrı şiddetine göre lokal etkili merhemler, kas gevşeticiler kullanılabilir. İlaç tedavisinin yeterli olmadığı durumlarda ise fizik tedavi, nöral terapi, akupunktur, soft lazer, masaj gibi alternatif tedaviler uygulanmalıdır. Bu tedavilere ek olarak stres faktörü de ortadan kaldırılmalıdır.
Dinlenme, masaj, fizik tedavi, soğuk ya da sıcak uygulamaların yanında kas gevşetici ilaçlar sırt ağrısına iyi gelen yöntemlerdir.
Sırt korsesi çeşitleri, omurga sağlığını koruyarak daha aktif ve verimli çalışmaya yardımcı olur. Özellikle postür bozukluğu sonucunda ortaya çıkabilen çekilmez boyun ve baş ağrıları, çalışmalarınıza engel olabilir.
İlgili 37 soru bulundu
Bölgesel incelme amacı ile kullanılan korselerin günde 4 saat boyunca giyilmesinin yeterli olduğu söylenmektedir. Kullanım amacı ve korse modeline göre süre değişebilir.
Korse kaç saat takılır sorusuna uzmanlar, korse giyilmesinin süresini 8 saatle sınırlamaktadır. Uzun süreli kullanımı solunum, sindirim ve dolaşım problemlerine neden olabileceği anlamına gelir.
Aşırı ruhsal gerilim ve korku gibi ruhsal problemler de sırt ağrısına sebebiyet verebilir. Obezite, viral enfeksiyonlar, kemik bozuklukları, travma, omurga hastalığı, disk kayması, kas veya bağ doku hastalığı, böbrek, kalp, akciğer ve yemek borusu gibi iç hastalıklar, tümörler de sırt ağrısı neden olabilir.
Cenin pozisyonunda yatmak: Bel ve boyun sağlığı için en ideal yatış pozisyonu yan yatış pozisyonudur. Bu pozisyonda iken belin basıncını azaltmak amacıyla dizlerin arasına yastık koyulabilir ve bacaklar karına doğru çekilebilir. Bu durum omurgaya yük binmesini azaltır ve ayrıca da horlamayı önler.
Sırt Ağrısının Nedenleri
Eklemlerde iltihap, sinir sıkışması, omurgada kanal darlığı, skolyoz, kifoz, fibromiyalji veya osteoporoz bu sağlık durumlarındadır. Son olarak kalıcı sırt ağrısının sebebi psikolojik de olabilir. Depresyon, stres, anksiyete gibi sorunlar da sırt ağrısının sebepleri arasında bulunur.
Hastanın genel durumu iyiyse, ciddi bir travması yoksa ama akut (aniden başlayan) sırt, bel veya boyun ağrısı varsa bu durumda omurga cerrahisi ile ilgilenen ortopedi veya beyin ve sinir cerrahisi bölümlerine başvurulabilir.
Yürüyüş gibi düşük tempolu egzersizlerin bel ağrısını hafiflettiği kanıtlanmıştır. Yürüyüş, basit olmasının yanı sıra günlük hayatınızda kolayca yapabileceğiniz bir egzersizdir. Örneğin, imkanınız varsa işe veya alışverişe yürüyerek gidebilirsiniz.
Sırt ağrısında sıcak uygulama sıcak su torbaları, havlunun ütü ile ısıtılması sonrası uygulanabilir.
Gece uyurken, korse ile birlikte yatağa girilmemesi gerekir. Gün içinde ise en çok 3 – 4 saat korse ile durulması idealdir.
Korse uzun süre akciğerlerde iltihaplanmaya veya sıvı birikmesine ve dolayısıyla bağışıklık sistemini etkileyen solunum problemlerine yol açarak vücudun toksinlerden arınmasını engeller. Korse giymek mide ve bağırsaklar gibi sindirim sisteminin çalışmasını etkileyerek bağırsaklarda tembelliğe neden olur.
Korse, sırt bölgesindeki büyük hareketleri engeller. Bu hareketler fleksiyon, ekstansiyon ve rotasyonu içerir. Bu, sırtınızı tam potansiyeliyle kullanmanızı, sırt ağrısını ve daha fazla yaralanmayı önlemeye yardımcı olur.
Sırt ağrılarına çeşitli etmenler neden olsalar da sık olarak yanlış yatak seçimi sırt ağrılarını arttırmakta ya da oluşumuna zemin hazırlamaktadır. Aynı şekilde doğru olan yatakların seçimi de sırt ağrılarını azalttığı gibi oluşmasını da engellemektedir.
Başka bölgelerde ağrılar Birçok kalp krizinde ağrı göğüste başlar ve oradan omuzlara, kollara, sırta, boyuna, çeneye ya da karın bölgesine sıçrar. Hatta bazen göğüs ağrısı olmasa da bu bölgelerde ağrı olabilir.
Migren, tansiyon, duruş bozuklukları, osteoporoz, boyun fıtığı, kaslarda oluşan spazm… Tüm bu rahatsızlıkların ortak bir noktası var. Hepsi ensede ağrıya neden olabiliyor. Ense veya ense kökünde ağrı yaşam kalitesini düşüren en yaygın ağrıların başında geliyor.
Sırt ağrısı nasıl geçer İbrahim Saraçoğlu tarafından da incelenen bir sorudur ve cevaben Saraçoğlu karanfili önermektedir. Hazırlanışı: Karanfilleri çiğnemeden suyla yutabilirsiniz. Etkiyi artırmak için karanfilleri kırıp yine suyla içebilirsiniz.
Korsenin aşırı sıkmaması ve rahatsızlık vermemesi beklenir. Kullanım süresi çalışılan bölgenin genişliği ve şişliğin seyrine göre değişir. Birkaç haftalık bir kullanım genellikle yeterlidir. Alan hala şişse ve hasta korseyi çıkardığında rahat etmiyorsa korse daha uzun süre kullanılabilir.
Xs beden 40-50 kilo bel 63-70 cm basen 80-87 cm. S beden 50-60 kilo bel 70-77 cm basen 87-92 cm. M beden 60-70 kilo bel 77-84 cm basen 92-99 cm. L beden 70-80 kilo bel 84-90 cm basen 100-107 cm.
Günde 4 Saat Yetebilir
Bölgesel incelme amacıyla korseyi her gün yaklaşık dört saat boyunca kullanabilirsiniz. Ürünün özelliklerine göre bu süre değişebilir. Üretici firma, konu hakkında sağlıklı bilgiye ulaşmanıza yardım edebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri