Sırt masajında 15-20 dakika; yüz masajında 5-10 dakika; üst ekstrem itelerde 10-15 dakika; alt ekstremitelerde 15-20 dakikalık süreler yeterlidir. Bir masaj seansının ne kadar süreceği şu faktörlere bağlıdır: İhtiyaca bağlı olarak; örneğin, sporda hazırlık masajları kısa sürerken dinlendirme masajları daha uzun sürer.
Tüm vücut masajı 30-45 dakika sürmelidir. Bölgesel masajlar ise 15-20 dakika uygulanabilir. Bu süre hastaya yapılacak masaj türü ve endikasyonuna bağlıdır.
Masajın süresini, ritmini uygulanan bölgeye ve kişiye göre değiştirmelisiniz. Süre, bölgesel uygulamalarda masaj yapılan bölgenin genişliğine bağlı olarak 5 - 20 dakika, genel vücut masajında 45 - 60 dakika olacak şekilde ayarlanmalıdır.
Sırt masajı, vücuttaki stres hormonu olan kortizol seviyelerini azaltarak, vücudun daha rahatlamasına yardımcı olur. Bu da kişinin daha sakin ve huzurlu hissetmesini sağlar. Sırt masajı, sırt bölgesindeki kan dolaşımını arttırarak, dokuların daha fazla oksijen ve besin maddeleri almasını sağlar.
Sırt masajı özellikle baş ağrısı, boyun ve sırtın üst kısmında yaşanan ağrı için oldukça ideal bir uygulamadır. Aynı zamanda sırt masajı yaptırmak uyku kalitesini artırmaya yardımcı olur ve stres hormonu olan kortizol seviyelerini azaltır.
İlgili 19 soru bulundu
Sıcak taş masajı, kas ağrısı ve gerginliği olan veya sadece rahatlamak isteyenler için en iyisidir. Bu tür terapötik masaj, İsveç masajına benzer, sadece masaj terapisti ellerinin yerine veya ellerine ek olarak ısıtılmış taşlar kullanır.
Masajdan sonra, biraz sertlik veya acı hissedebilirsiniz, ancak birkaç gün içinde bu ağrı azalmalıdır.
Kimlere masaj yapılmaz ? Omurilik rahatsızlıklarında, kalp ve damar tıkanıklıklarında, açık yarası olanlarda, kas tendon kopma sorunlarında,1 ve 2. derece yanıklarda, bulaşıcı cilt hastalıkları, vs gibi sorunlar masaj yaptırmaya engeldir.
Haftada bir kez veya iki haftada bir masaj yaptırmak, stresi azaltabilir, rahatlamanızı sağlayabilir ve genel iyilik halinizi artırabilir. Kas Gerginliği ve Ağrı: Fiziksel aktiviteler veya çalışma koşulları nedeniyle kas gerginliği veya ağrı yaşıyorsanız, masaj düzenli olarak yapılabilir.
Masaj, parasempatik sinir sistemini (vücudun dinlenme moduna geçme şekli) aktif hale getirdiği için, uyku sorunu çeken insanlar için mükemmel bir tedavi yöntemi olabilir.
Çoğunlukla, herhangi bir masaj sonrası ağrı bir gün içinde azalır. Bu arada, ağrıyı dindirmenin ve gidermenin de bir kaç yol bulunur. Masaj seansından önce ve sonra bol su içilmeli. Bu, masaj seansı esnasında yüzeye çıkan toksinleri ya da asitleri temizlemeye yardımcı olur.
Aromaterapi Masajı
Çünkü adından da anlaşılacağı üzere aromatik yağlar ve bitkisel özlerle yapılan bu masaj hem diğerlerine göre daha hafiftir, hem de rahatlatıcı ve dinlendiricidir. Vücudunuz aromatik yağları kolaylıkla emer ve masörün hafif masajıyla kendinizi tüy gibi hafiflemiş hissedersiniz.
Masajı yapan kişinin de masaj yapılan kişinin de konsantre olması ve dikkati tek bir yere toplaması masajı başarıya ulaştıran yegane faktörlerdendir. Masaja ilk etapta hafif hareketlerle başlayın. Masaj dokunuşları omuzlardan başlamalı, sırta ve bele doğru ilerlemeli.
Masajın vücuttaki etkileri tam olarak geçmeden duş alınmamalı.Masaj içeren cilt bakımı, manikür ve pedikür gibi uygulamalar için de aynısı geçerli.
Diğer masaj türlerine göre çok daha yavaş hareketlerle, yavaş yavaş artan basınçla derin doku masajı başlar. Spazmlar gevşedikçe kan dolaşımı rahatlar, vücutta biriken ödem ve toksinlerin atımı hızlanır. Derin doku masajında uygulama tüm vücuda yapılsa da masajın yoğunluğu ağrılı ya da problemli bölgede yoğunlaşır.
Ritmik masaj tedavisi vücutta kan dolaşımını canlandırır. Damarları genişletir ve yeni kılcal damar oluşumunu sağlar. Damar ağını zenginleştirir böylece özellikle kalpte damar darlığı nedeniyle kan alamayan yerlerde doğal bypass'lar oluşturur. Ritmik masaj tedavisi atar damarları damar sertliğine karşı korur.
Masaj yapılacak bölgeye G5 cihazı uygulanır ve cihazın titreşimleri sayesinde derin doku masajı yapılır. Masaj süresi ve şiddeti, masajın yapılacağı bölgeye ve kişinin tercihlerine göre değişebilir. Ancak, G5 masajı genellikle haftada birkaç kez yapılır ve her seans 20-30 dakika arasında sürer.
Masaj seansı sonrası vücutta stres hormonu olarak bilinen kortizol düşüyor. Ayrıca Arginine Vasopressin (AVP) adı verilen saldırganlıkla özdeşleşen ve kortizol artışına destek olan hormonda da ciddi oranda düşüş göze çarpıyor. Adrenalin de düşüyor ve vücut rahatlıyor.
G5 Selülit Masajı yapılan alanda kan dolaşımının artmasına bağlı olarak geçici kızarıklık, geçici kahverengi koyulaşmalar ve morarmalar gözlenebilir. Cilt tipine göre değişmekle birlikte bu komplikasyonlar 5-10 gün içerisinde geçmektedir.
Medikal masaj, stres atma ve rahatlama sağlamak için yapılan bir masaj türüdür. Vücudun dolaşım sistemine iyi gelmekte ve genellikle ağrı, iltihaplanma, sinir sıkışması gibi durumlarda başvurulmaktadır. Medikal masaj sağlık ihtiyaçlarına göre uyarlanabilir ve daha hızlı iyileşmeye yardımcı olur.
Badem, nane, okaliptüs, kekik ve hindistan ceviz yağını kişiler hem tek başına hem de birlikte kurulabilir. Bu yağları pamuk yardımı ile ağrıyan bölgeye sürdükten sonra, masaj hareketleri ile bu yağı deriye yedirebilirsiniz.
Bu da dokuların iyileşmesini ve rejenerasyonunu destekler. Masajın stresi azaltma ve rahatlama konusunda da büyük bir rolü vardır. Masajın ritmik ve yumuşak hareketleri, sinir sisteminin rahatlamasını sağlar ve stres hormonlarının salınımını azaltır. Bu da kişinin zihinsel ve duygusal olarak rahatlamasını sağlar.
Dr. Sena Tolu, eğitimsiz kişiler tarafından yapılan masaj uygulamalarının özellikle kemik erimesi, omurgada kireçlenme, bel ve boyun fıtığı hastalarında omurga kırıkları, sinir yaralanmaları, felç ve kalıcı sakatlıklara neden olabileceğini belirtti.
Peki neden masajın gücü kendimizi böylesine iyi hissettiriyor? Araştırmalar gösteriyor ki cildimize dokunmak vücudumuzda doğal oksitosin, yani aşk hormonu salgılatıyor. Kendine masaj yapmak, dopamin ve seratonin seviyelerimizi artırmaya yardımcı olur, bu da mutluluk hormonlarımızın voltajını yükseltmek anlamına gelir.
Masaj, lenf dolaşımını düzenler ve vücutta detoks etkisi yaratır. Masaj sırasında belirli bölgelere yapılan bası sayesinde, lenf dolaşımı düzenlenir. Bu da dokularda biriken zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur. Cilt altında biriken ödem ve toksik maddeler, masaj yardımıyla o bölgeden uzaklaştırılırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri