SSL sertifikaları site adreslerinin doğruluğunu kontrol eden, iki nokta arasındaki veri iletişimini şifreli kanal üzerinden yaparak güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayan bir üründür. SSL sertifikaları hiç bir zaman yazdığınız kodun veya web sitenizin güvenliğini sağlamaz.
Şirketler için asıl önemli olan ise HTTPS web adresi için SSL sertifikasının gerekli olmasıdır. HTTPS, HTTP'nin güvenli versiyonudur; bu da HTTPS web sitelerinin trafiğinin SSL ile şifrelendiği anlamına gelir. Çoğu tarayıcı, SSL sertifikasına sahip olmayan HTTP sitelerini "güvenli değil" olarak işaretler.
SSL, web sunucusu ile tarayıcı arasında güvenli bir bağlantı oluştururken XML de bilgisayar sistemleri arasında bilgi alışverişini destekler. Böylece kişisel bilgiler sistem tarafından doğrulanmış olur ve güvenli ödeme işlemi gerçekleşir.
SSL, kredi kartı ve adres gibi kişisel bilgileri şifreleyerek siber güvenliği sağlamak için web siteleri tarafından kullanılan bir standarttır. SSL sertifikası ise bu bağlantıyı kullanmak için gerekli olan sertifikadır.
İyi bir SSL sertifikasında şifreleme kuvveti yüksek olmalıdır. 256 bit'lik şifreleme yapabilen SSL sertifikaları ideal olanlardır, daha düşük olanlardan uzak durun.
İlgili 23 soru bulundu
SSL garanti bedeli satın aldığınız SSL markanızın herhangi bir aksilik durumunda size ödemeyi taahhüt ettiği ücrettir. SSL türlerine göre teminat garantisi sağlanmaktadır.
Ücretsiz SSL, yalnız domain doğrulama denen DV SSL türünde verilebilir. Ücretli SSL'ler hem DV SSL (Domain Validation), hem de OV SSL (Kurum Doğrulamalı) ve EV SSL (Genişletilmiş Doğrulama) türlerinde verilebilir.
Tamamen ücretsizdir. Sahip olmak için herhangi bir bedel ödemeye veya yenileme ücretleri vermenize gerek yoktur. Bu, ücretsiz SSL sertifikalarının en önemli özelliğidir. Ücretli SSL sertifikalarıyla ve ücretsiz sertifikalar aynı şifreleme düzeyine sahiptirler ve tamamen güvenlidir.
SSL sertifikaları site adreslerinin doğruluğunu kontrol eden, iki nokta arasındaki veri iletişimini şifreli kanal üzerinden yaparak güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayan bir üründür. SSL sertifikaları hiç bir zaman yazdığınız kodun veya web sitenizin güvenliğini sağlamaz.
Tarayıcı çubuğundaki yeşil kilit ve https'deki "s", bir sitenin her dilde güvenli olduğunu gösterir. İnternet tarayıcıların herhangi bir yerinde görülen asma kilit resmi, o siteye yapılan bağlantının SSL/TLS ile şifreli bir şekilde yapıldığını göstermektedir.
Böyle bir uyarı ile karşı karşıyaysanız, bu ibare web sitenin SSL sertifikasının eksik olduğu ve bir an önce bu sertifikanın edinilmesi gerektiği anlamına geliyor olabilir. Bu sertifikanın eksikliği web site kapsamındaki verilerin tehlikeye girebileceği anlamını taşır.
SSL (Secure Sockets Layer) sertifikaları, site adreslerinin doğruluğunu kontrol eden, iki nokta arasındaki veri iletişimini şifreli kanal üzerinden yaparak güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayan bir üründür. SSL sertifikaları, hiç bir zaman yazdığınız kodun veya web sitenizin güvenliğini sağlamaz.
HTTP, iletişim için 80 numaralı bağlantı noktasını kullanır ve HTTPS, 443 numaralı bağlantı noktasını kullanmaktadır. HTTP'nin aksine HTTPS güvenlidir. HTTP'de şifreleme yoktur ve HTTPS'de şifreleme mevcuttur. HTTP herhangi bir sertifika gerektirmez – HTTPS, SSL Sertifikalarına ihtiyaç duymaktadır.
SSL, bilinen güvenlik açıklarına sahip eski algoritmaları destekler. TLS, gelişmiş şifreleme algoritmaları kullanır. SSL el sıkışması işlemi karmaşık ve yavaştır. Bir TLS el sıkışması daha az adıma ve daha hızlı bir bağlantıya sahiptir.
Peki, HTTPS nedir? Güvenlik sertifikası olmayan ve HTTP olarak belirtilen web sitelerinde, verici ve sunucu arasında paylaşılan verilerde şifre yoktur. Farklı bir deyişle tüm veriler şifresiz olarak kaydedilir. Herhangi bir güvenlik protokolüyle korunmayan bu siteler, dış tehditlere karşı savunmasızdır.
Tüm SSL Sertifika otoriteleri maksimum 1 yıllık sertifika üretebilmektedirler.
Hızlı kurulum SSL sertifikaları yani domain doğrulaması ile aktif olan sertifikalar normal şartlarda doğrulanması 15dk ile 45dk içinde tamamlanır. Belge ile doğrulanan SSL sertifikalarının doğrulanma işlemi gerekli tüm belgeleri sağlamanız durumunda 1-5 gün içinde tamamlanır.
Açılımı "Secure Sockets Layer" olan SSL "Güvenli Giriş Katmanı" demektir. Özellikle alışveriş sitelerinde bulunması zorunlu olan bu özellik sayesinde, alıcı ve site arasında güvenli bir ilişki hedeflenmektedir.
SSL, ziyaretçilerin kredi kartı bilgileri, şifreleri, kimlik bilgileri gibi önemli olan bilgilerini şifreleyerek üçüncü kişilerin eline geçmesini engellemektedir. Bir web sitesinin SSL sertifikasının olup olmadığını adres çubuğundaki kilit iconundan anlaşılabilir.
SSL sertifikası yenilenmeyen veya güncellemeyen web sitelerine giriş yapmak istediğinizde erişim kısmi olarak engellemektedir. Sertifikası olmayan sitelerde kişisel bilgilerinizin çalınma riski bir hayli yüksektir. Bu yüzden internet kullanıcıları, güvenli olan siteleri ziyaret etmeyi tercih etmektedir.
Şimdi gelelim “SSL güvenlik sertifikası nasıl alınır?” sorusunun cevabına. SSL sertifikası kurulumu için ilk yapmanız gereken işlem, SSL sertifikası satın almak ve ardından CSR (sertifika imzalama talebi) oluşturmak olmalı. Güvenlik sertifikanızı bu bağlantıdan satın alabilirsiniz.
Kısa adı ile SSL (Secure Socket Layer) olan terim Türkçemizde Güvenli Soket Katmanı olarak kullanılır. Ücretsiz SSL, web sitesi ile kullanıcı arasında güven bağı oluştur. SSL güven akışını sağlayarak korsanların kullanıcı kişisel bilgilerine erişimini engeller.
Bir SSL sertifikası, web sitesi ziyaretçilerinin bilgilerinin güvende olduğunu bilmesini sağlar. Siteye girdiklerinde, tarayıcıları sitenin SSL sertifikasını kontrol eder ve güvenli olduğunu belirler. Bu, kullanıcılarınızın siteye olan güvenini artırır, böylece daha fazla dönüşüm ve satış elde etmenize yardımcı olur.
SSL sertifikalarının doğası gereği yenileme işlemi yapılamamaktadır. Bu nedenle yeni bir sertifka alarak yeniden doğrulama ve kurulum işlemleri yapılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri