Açıklamaya ek olarak görsel kullanmak istenirse sayfaya yapıştırıcı ile yapıştırabilir. Sayfada yeterli alan yoksa veya tam sayfa görsel kullanılacaksa ilgili sayfanın arkasına tam sayfa eklenerek kullanılabilir. “Firma Öğrenci Değerlendirmesi” sayfası Firma tarafından doldurulduktan sonra kaşelenip imzalanmalıdır.
i. Staj defterine öğrenciye ait vesikalık resim yapıştırılması zorunludur. personele imzalatılması gereklidir.
Tarihler sadece iş günlerini kapsar, hafta sonları ve resmi tatil günleri yazılmaz. Staj tarihlerine dikkat edilerek, tarihler atlanmadan yazılır. 3. Staj dosyasının her bir sayfasına, o gün yapmış olduğunuz işin ne olduğunun yanı sıra, yaptığınız işlerle ilgili detaylı teorik bilgiler de yazmanız gerekmektedir.
Staj defterinin bütün sayfaları onaylı olmalıdır. Üzerinde, imza, kaşe, mühür veya tarihler bulunmayan, silinti, kazıntı ve usulüne uygun olmayan düzeltme yapılan staj raporları/defterleri kabul edilmez.
Staj defterine ilk gün yazılması gereken bilgiler, staj yapılan kurumun ismi, tarih ve çalışmaya başladığınız saat gibi temel bilgilerdir. Bunun yanı sıra, staj sürecinin ilk gününde edindiğiniz izlenimler, gözlemler ve deneyimler deftere yazılmalıdır.
İlgili 43 soru bulundu
Böyle durumlarda günlük değil, belirli bir işin aşamalarını staj sayfalarına gün tarihine bakmaksızın sırasıyla yazabilirsiniz. Ayrıca bir gün içerisinde birden fazla işte yapmış olabilirsiniz. Bu durumda yapılan her bir işi, ileriki günlere ait sayfalara gönül rahatlığı içerisinde yazabilirsiniz.
Staj defteri staja başladığınız ilk iş gününden itibaren doldurulmaya başlanır. Staj süreniz en az 30 iş günü olmalıdır. Bir tam iş günü 8 saat olarak hesaplanır. Gün gün tarihlendirerek her sayfa bir iş gününü kapsayacak şekilde doldurmalıdır.
Staj sonucu eksik olan öğrenciler, eksiklerini tamamlamak üzere defterlerini geri almadıkları veya defterlerini alıp verilen süre içinde teslim etmedikleri takdirde stajları reddedilir.
TESMER Yönetim Kurulu durumu değerlendirir ve tezkiye notunu belirler. Formlar eksiksiz olarak meslek mensupları tarafından düzenlenerek, kapalı zarf ile dilekçe ekinde TESMER Şubesine/ Odaya gönderilir.
Staj başarı puanınız Genel Not Ortalamanızı etkilememektedir.
Staj defterinin ilk sayfası kişisel bilgilerinizi dolduracağınız sayfadır. Adınızı, soyadınızı, Okul numaranızı, bölümünüzü, kişisel adresinizi, telefonunuzu ve e-posta adresini yazınız.
STAJ SONUNDA YAPILACAK İŞLEMLER;
Stajyer öğrenciler, staj süresince yaptığı çalışmalarını, yapılan uygulamaları ve öğrendikleri konuları, tutacakları staj defterine uygun olarak yazar ve staj sonunda kendisinden sorumlu görevliye imzalatıp, kurum veya işyeri amirine onaylatır.
Yazımda kullanılan karakter seti “Times New Roman, Arial, Calibri, vb.” gibi düz yazı tiplerinden birisi olmalıdır. dahil olmak üzere) olmalıdır. Gerekmedikçe tüm yazılarda siyah renk kullanılmalıdır.
7. BU YIL STAJ YAPMASAM OLUR MU? Bir öğrenci; staj yapmama, stajdan başarısız olma veya stajının geçeriz sayılması durumu ile giriş yılından itibaren en çok 1 yaz staj yapmayabilir. Eğer 1. yapmayışınız değilse bir sonraki yıla bırakabilirsiniz.
Defterler kurşun kalemle DOLDURULMAMALIDIR. kaybolabilmektedir. Sayfalarda silinti, kazıntı, daksil karalama olmayacak.
Staj defteri isteğe bağlı renkli veya siyah-beyaz, arkalı önlü veya tek yüze basılı olarak hazırlanabilir. Sayfalar kurumun yetkili mühendisine (mühendis izin vb nedenler ile firmada değil ise İ. K.'ye) onaylatılmalıdır.
Not ortalaması 1.80' in altında olan öğrenciler staja başlayamazlar.
Bu dağılımı oluşturduktan sonra Staj Yönetmeliği'nin 7. maddesi uyarınca sınavda 60 ve üzeri puan alan adaylar staja kabul edilmektedir.
mazeretsiz üç gün üst üste veya staj dönemi boyunca staj süresinin %10 'u oranında (3 gün) devamsızlık yapan stajyerin stajına son verilerek, durum ilgili MYO Staj Kuruluna bildirilir. Bu durumda stajyerin herhangi bir yasal talep hakkı doğmaz. 2. Öğrenci sorumluluk gerektiren işlerde fiilen çalışmalıdır.
STAJ RAPORU YAZIM KURALLARI. Staj raporu aşağıda bulunan soruların yanıtlandığı, staj yapılan işletmede öğrencilerden yapılması istenen özel çalışmaların ve çizimlerin bulunduğu, ekler hariç, en fazla 15 sayfalık bir rapordur. Staj raporu A4 boyutundaki beyaz kağıda bilgisayar kullanılarak yazılmalıdır.
Bu konudaki sorumluluk öğrencilerimizin kendilerine aittir. Devamsızlıktan kaldığı ders olan öğrencilerin alttan dersinin olmadığı dönem staja gitmesi gerekmektedir. Yani, Güz döneminde alttan devamsızlıktan kaldığı dersi olan öğrenci bahar döneminde (veya tam tersi) staj yapabilir.
1) Staj defteri sadece mavi renkli tükenmez ya da dolma kalem ile doldurulur. Kırmızı, siyah, vb renkli kalemler kullanmayınız. 2) Her bir staj günü için en fazla bir sayfa kullanılır. 3) Staj Defterinde staj yetkili kişisine ait imza-mühür-kaşe bilgileri mutlaka doldurulmalıdır.
Staj defterinizin ilk sayfasında fotoğrafınız yok ise sağ üst köşede bulunan fotoğraf kutucuğuna yapıştırıcı kullanarak fotoğrafınızı yapıştırmanız gerekmektedir.
Devamsızlık yapılan günlerin telafisi hemen staj bitiminde, stajın son gününü takiben (ara verilmeden) aynı kurumda yapılır. Yaz stajı 20 iş günü olarak tamamlanmak zorundadır. Raporsuz devamsızlık yapan öğrencilerin stajı geçersiz sayılır ve staj tekrarı yaparlar.
Staj defteri stajın başladığı gün stajın yapılacağı kuruma götürülür ve 24 iş günü süresince yapılan işler, her iş günü sayfalara doldurulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri