Yapılan stajlar iş deneyimi olarak sayılır ve bunları özgeçmişinize eklemek, tam zamanlı iş bulmanıza daha fazla yardımcı olur.
İş deneyimi: Okul döneminizde az da olsa çalıştıysanız bunu burda yazabilirsiniz. Staj deneyimleri: Belki iş tecrübeniz olmayabilir fakat bunu telafi etmek için staj deneyimlerinizi CV'nize ekleyebilirsiniz.
İş deneyiminiz hiç yoksa, CV'nizi güçlendirmek adına günüllü işler, stajlar ve diğer çalışmalarınızdan edindiğiniz yeni becerileri CV'nize ekleyin. Aşağıdaki maddeler aktarılabilir becerilere örnektir: Uyarlanabilirlik. Takım çalışması
İlgili 31 soru bulundu
İş deneyiminiz azsa iş deneyimi bölümüne çalıştığınız yarı zamanlı işleri, stajlarınızı, yer aldığınız projeleri veya gönüllü projelerinizi yazabilirsiniz. Son olarak çalışmadığınız bir iş yerini veya üzerinize almadığınız bir sorumluluğu yazarak işe alım uzmanını veya iş vereni yanlış bilgilendirmeyin.
Kısa süreli çalışma olsa da orda edindiğiniz deneyim başvuracağınız ilana uyuyorsa yazılabilir. Öğrenci iseniz ve kısa süreli çalıştıysanız onu yazabilirsiniz ve yaptığınız işleri açıklamalısınız.
Öğrenci CV'sine temelde kişisel bilgileriniz, eğitiminiz, iş deneyimleriniz ve becerilerinizi eklemeniz gerekir. Başvuracağınız pozisyona özel olarak diğer detayları da yerleştirmelisiniz. Örneğin o pozisyonla ilgili olarak daha önceki başarılarınızı ve yeteneklerinizi yazın.
5- Eğitim bilgilerinizi yazarken yalnızca Üniversite ve lise bilgilerinizi yazın.
İş deneyiminiz, aynı zamanda istihdam geçmişiniz olarak da bilinen, sizin şirket ismi, unvanınız ve istihdam tarihleri dahil olmak üzere sahip olduğunuz işlerin detaylı bir raporudur.
Stajyer öğrenciler, lise ve üniversite kapsamında eğitimi devam eden ve bir iş yerinde staj yapan kişilerdir. Liseler için stajlar genellik 11. sınıf ya da 12. sınıf esnasında yaz ya da kış aylarında yapılır. Stajyer öğrenci kimdir diye sorulduğunda yalnızca lise değil üniversite öğrencileri de akla gelmelidir.
Kişisel bilgilerinizi yazmayın.
CV'nizde medeni durumunuzu, dininizi veya TC kimlik numaranızı yazmanıza gerek yok! Çünkü artık işveren tarafından bunların sorulması tarih oldu. Sizin kişisel bilgileriniz ne yaptığınızla belirlenir.
Özgeçmişinizin beceriler/yetenekler bölümü, başvuruda bulunmakta olduğunuz işlerle ilgili yeteneklerinizi içerir. Bu bölümde, bilgisayar becerileri, yazılım becerileri ve / veya dil becerileri gibi ilgi alanınız veya kariyer alanınızla alakalı becerileri listelemelisiniz. Online Sertifika al, CV'ini güçlendir!
Özgeçmişinin; medeni durum, cinsiyet, kilo, boy, sağlık durumu gibi iş tanımı ile ilgili olmayan bilgileri içermemesine dikkat et.
Önce kişisel bilgileriniz sırasıyla yazılmalı. İsim, soyisim, doğum tarihi, iletişim bilgileri gibi. Sonrasında kronolojik sıralamayla eğitim bilgileri, iş deneyimi, ayrılma nedenleri ve tarihleri yazılmalı. Sonrasında kişisel hobileriniz ve becerileriniz yazılmalı.
İşe alım uzmanları veya iş verenler genellikle yaşınızı öğrenmek ister fakat yaşınızı CV'nizde belirtme zorunluluğunuz yoktur. CV'nizde önemli olan iş deneyimleriniz, eğitiminiz ve becerilerinizle ilgili pozisyon için ideal aday olduğunuzu gösterebilmenizdir.
Anlatacağınız iş deneyimi tercih edeceğiniz CV türüne göre farklılık gösterebilir. İş deneyimlerinizi anlatırken çalıştığınız kurumun tam adını, çalıştığınız pozisyonun tam tanımını ve çalıştığınız iş pozisyonunun açıklamasını, yaptığınız işleri ve kaç yıl bu işi yaptığınızı dürüstçe yazmalısınız.
Deneyimsiz bir aday bile olsanız şirketi iyi tanıdığınızı ve uzun süredir takip ettiğinizi yazınızda yansıtın. Ön yazınızı sunacağınız şirketin sektördeki durumunu ve rakiplerini araştırın. Bir sayfadan uzun ön yazı hazırlamayın. Ön yazınız CV'nizle örtüşmelidir.
Özgeçmişin en fazla 2 sayfa olmalı. (Akademik CV daha uzun olabilir.) Birinci ya da üçüncü tekil kişi ağzıyla yazmalısın. Genellikle “Times New Roman” veya “Arial” gibi kolay okunabilen karakterler kullanmalı, 11 ya da 12 punto ile yazmalısın.
Stajyerler, kendi alanlarındaki bir kurumda meslekleriyle ilgili deneyim elde ederken kendilerini geliştirme şansı elde ederler. Bir staj başvurusu yapmak için de CV yazmak gereklidir.
En İyi Cevap. Freelance veya farklı sektörde bulunduğun bir iş fark etmeksizin elbette cv kısmında bunu belirtmen gerekiyor. Sonuçta çalıştın, emek verdin, paranı aldın, detayları okudum birçok projede yer edinmişsin. Bunlar bir emek, çaba, zamanını bu işte ilerletmek, koşturmak bunlar bir kenara atılacak şeyler değil.
İş hayatına dair herşeyin o kağıt/larda olması gerekir. Bu senin iş profilindir. Stajerliğin, gönüllü çalıştığın işler, donanımların, vasıfların, bunların olması gerekir. Hatta eğer mesleğin ile ilgili bir dergiye makale yazmışlığın var ise, makalen yayınlanmışsa bunu da CV'ne eklemelisin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri