Hayır, öğrencinin tek ders sınavına girebilmesi için stajlarını bitirmiş olması gerekiyor.
Mezuniyetleri için tüm derslerden (staj hariç) devam şartını yerine getirerek FF veya GR notu aldığı tek dersten, öğrenimi süresince bir kez olmak üzere akademik takvimde belirlenen tarihlerde tek ders sınav hakkı verilir.
Tek dersi ve bahar yarıyılından stajı kalan öğrenci tek/çift sınavına sadece dersten girebilir.
Birimler tarafından belirlenen dersler için Üniversite Yönetim Kurulu kararı ve Rektörlük onayıyla tek ders sınavı yapılır. Tümüyle uygulamalı dersler ve dönem sonu sınavı uygulamalı olarak yapılan dersler için tek ders sınavı yapılmaz.
Sorusu pek çok kişinin zihninin kurcalamaktadır. Bu sınava girebilmek için öğrencinin mezuniyetine tek bir dersin kalmış olması gerekmektedir. Öğrencinin ortalaması 2'nin üzerinde olmasına rağmen mezun olması için tek dersi geçmesi gerekiyorsa bu sınavdan başarılı olup mezun olma şansı elde edebilir.
İlgili 29 soru bulundu
Tek ders sınavı ne demektir? Müfredatınızda tanımlı bütün dersleri almış fakat mezuniyetiniz için daha önce devam şartını sağladığınız tek dersinizin kalmış olması durumunda o dersten tek ders sınavına girebilirsiniz.Sınav tarihi akademik takvimde yer almaktadır.
Tek Ders sınavı öğrenim hayatı boyunca 240 AKTS ders almış olan fakat sadece bir dersten başarısız olan öğrencinin güz dönemi sonunda, bahar dönemi sonunda ve açılırsa yaz okulu sonunda girebileceği sınavdır.
Hayır, öğrencinin tek ders sınavına girebilmesi için stajlarını bitirmiş olması gerekiyor.
Tek ders sınavına o dersle ilgili devam koşulunu ve diğer önkoşulları yerine getirmeyen öğrenci giremez. Devamsızlıktan ( F2 ) kalınan ya da daha önce hiç alınmayan dersten tek ders sınavına girilemez.
2) Tek ders sınavına, öğrencinin kayıtlı olduğu programda bir kere girme hakkı vardır. Bu sınavda başarısız olan öğrenci, başarısız olduğu derse, devam eden dersin ilk açıldığı dönemde, tekrar kayıt olarak dersi alır. 3) Tek ders sınavının mazeret hakkı yoktur.
Staj değerlendirme işlemleri alan uzmanı öğretim elemanları tarafından yapılmaktadır. Derslerin tamamından başarılı olan ancak zorunlu stajını yapmayan öğrenci mezun olabilir mi? Derslerin tamamından başarılı olan ancak zorunlu stajını yapmayan öğrenci mezun olamaz ve diploma alamaz.
gerektirmeyen dersleri olan son sınıf öğrencileri dilekçe ile başvuru yapmak koşuluyla dönem içinde de yaz stajı kapsamında staj yapabilir. Bu durumlar dışında akademik takvimde belirtilen eğitim-öğretim döneminde (sınav dönemleri dâhil) staj yapılamaz.
Halen iki yıllık meslek yükseko- kullarında staj zorunlu, dört yıllık bir eğitim-öğretim dönemini kapsayan fakültelerde ise isteğe bağlı olarak yürütülmektedir.
Dilekçelerinizi (Tek Ders Başvuru Dilekçesi EK-3) sınav tarihinden 2 gün önce Bölüm Sekreterliğine ([email protected]) göndermeniz gerekmektedir. (SABİS üzerinden sistem açık olduğu sürece başvuru yapılabilir.) D) SABİS ÜZERİNDEN VEYA DİLEKÇE İLE BAŞVURU YAPTIM SINAVLA İLGİLİ BİLGİLERİ NEREDE ÖĞRENEBİLİRİM?
Ancak şunu unutmayın tüm derslerinizi vermiş ve not ortalamanızla mezun durumda bile olsanız stajınızı yapmadıysanız mezun olamazsınız, okulunuz uzamış olur.
Mezun* durumunda olan fakat; daha önce alıp da başarısız olduğu 1 dersi bulunan veya hiç başarısız dersi bulunmayıp 2.00 ortalamayı sağlamak amacıyla yükseltmeye ders almak isteyen öğrencilerimiz başvurabilir.
b) (Değişik:RG-17/5/2016-29715) Yaz okulunda öğrenciler; alt yarıyıllara ait hiç almadıkları, alıp da sınavına girme hakkı elde edemedikleri, alıp da başarısız oldukları veya AGNO'larını yükseltmek istedikleri dersleri alabilir.
Tek ders sınavı ücretsizdir.
Evet, zorunludur. Öğrencilerin bölümde teorik olarak öğrendikleri bilgileri ilgili sektörde uygulayabilme becerilerini geliştirmeye ve iş tecrübesi edinmelerine yönelik staj yapma zorunlulukları vardır.
Devamsızlıktan kaldığı ders olan öğrencilerin alttan dersinin olmadığı dönem staja gitmesi gerekmektedir. Yani, Güz döneminde alttan devamsızlıktan kaldığı dersi olan öğrenci bahar döneminde (veya tam tersi) staj yapabilir.
1. İşletmelerde mesleki eğitim dersini okulda yapan Anadolu meslek programı öğrencileri ile Anadolu teknik programı öğrencilerinin Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre mezun olabilmeleri için 40 iş günü staj çalışması yapmaları gerekmektedir.
Tek ders sınavına öğrencilik süresince sadece 1 kez girilebilir ve yukarıdaki şekilde başvuru şarttır. Not 3: Tek ders sınavı merkezi bir organizasyon olup, kurumumuzca ön hazırlık yapılmasını gerektirir. Bu nedenle geç başvuruların değerlendirilmesine imkan bulunmamaktadır.
Sistem üzerinden çevrim içi başvuru yapamayan öğrenciler aşağıdaki başvuru formu ile ilgili akademik birime başvurabilecektir. AÇIKLAMA: Tek ders sınavları yüz yüze yapılacaktır.
AÖF'te tek ders, telafi veya bütünleme sınavı bulunmamaktadır. Bunun yerine öğrenciler yaz okullarını katılır. 2022-2023 eğitim öğretim yılında yaz okulu sınavları 19 Ağustos'ta yapılacak. Kayıt işlemleri ise 3-4 Temmuz'da gerçekleştirilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri