Örneğin, bazı markalar 34-40 (XXS-L) arasındaki ölçüleri standart beden olarak kabul ediyor. Sektördeki bazı markalar da 38-44 (S-XXL) aralığını standart beden olarak tanıtıyor. Genellikle 36 ile 40 beden arasındaki ürünler, tek etiketle standart beden olarak satılmaktadır.
Standart beden ölçüsü, ülkemizde genellikle 36 ila 40 beden arasındaki kıyafetlere karşılık gelmekle birlikte, bu ölçüler markadan markaya veya ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilir.
Regular kalıp pantolon bel kısmı normal kesim olan kalçayı çok sarmayan, bel kısmından paçaya doğru düz bir kesime sahip olan pantolonları ifade etmek için kullanılan bir tabirdir.
1,60 boyda olanlar 60- 65 kilo ise XL bedene denk gelir. 1,65 boyunda olanlar 65- 70 kilo ise XL bedendedir. 1,70 boyunda olanlar 70- 75 kilo ise XL bedendedir.
XL beden çok geniş beden demektir. Bu beden yetişkinler ve aşırı kiloya sahip çocuklar için kullanılabiliyor. Çocuk kıyafetlerinin de bedenleri bulunur. Yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda da XL beden kıyafet bulunur.
İlgili 15 soru bulundu
Bazı parçalarda spesifik bir beden belirtilmediğine 'Standart Beden' ya da 'STD' ifadesinin yer aldığına şahit olmuşsunuzdur. Standart beden ölçüleri ülkeden ülkeye aynı şekilde markadan markaya değişmekle birlikte ülkemizde ifade ettiği beden ölçüsü 36 - 40 beden arasına denk gelmektedir.
Regular fit kıyafetin sıradan, standart kesimi anlamına gelen bir terim olarak karşımıza çıkmaktadır. Regular fit ile slim fit arasındaki en önemli farkı biraz daha bolluk payı verilerek kesilir nitelikte olmasıdır. Bu bolluk ise giysinin içerisinde kişinin daha rahat bir şekilde hareket etmesine olanak sağlar.
Standart olarak tanımlanabilecek regular fit kesim, birçok vücut tipine uygun olan özellikleriyle en çok tercih edilen kalıptır. Bu kesimde üretilen ürünler; günlük hayatta, spor yaparken ve benzeri farklı koşullarda rahatlıkla giyilebilir.
Bu bağlamda 1,65 kadın boyu 50-55 kilo 38 beden olarak tanımlanmakta 60-65 kilo 40 beden 70-75 kilo 42 beden 75-80 kilo 44 beden 80-85 kilo 46 beden 85-90 ise 48 beden olarak tanımlanabilir.
Ortalama olarak 165 cm boyundaki birinin 60-65 kilo olması halinde L bedene sahip olduğu söylenebilir. Tüm bunlarla beraber L bedenin kaç numara olduğu, giyim markasına ve vücut yapısına göre değişebilen bir kavramdır.
Çoğu kalıp elemanı standart ölçülere sahiptir. Genellikle bunlar pres kalıp setleri, burçlar, disk ve çanak yaylar, döküm blokları, zımbalar, tespit pimleri, düz kam, gazlı yaylar, baskı plakaları gibi kalıp elemanlarından oluşur.
Confort fit kalıp, rahat kalıp demektir. Yani dar kalıp kadar bedeni sarmayan aynı zamanda geniş kalıp kadar da boş durmayan kalıp şeklidir.
Comfort fit, kelime anlamı ile "rahat kalıp" demektir. Bildiğiniz gibi giyim sektöründe vücut tipine göre kalıplar bulunur. Comfort fit de o kalıp türlerinden bir tanesidir. Comfort fit, dar kalıp kadar bedeni sarmaz fakat geniş kalıp kadar da bol bir görünüm sergilemez.
“Regular” kelimesi, normal, düzenli ve standart gibi anlamlara gelir. Sıklıkla kıyafetlerin beden ölçüsü için kullanılır. Kıyafetlerdeki beden ölçüsü olarak kullanıldığında regular, bir kişinin tipik olarak giydiği beden ölçüsünü ifade eder.
Bel ölçüsü: Tişörtün bel kısmının altından, vücudun en dar bölgesi olan belin ölçüsüdür. Omuz genişliği: Tişörtün omuz kısmının en uç noktalarının arasındaki mesafedir. Kol uzunluğu: Tişörtün kolunun omuzun altından, bilek kemiğinin üzerine kadar olan uzunluğudur. Yaka tipi: Tişörtün yaka kısmının şekli ve boyutudur.
Kişilerin bedenlerinin ölçüleri hesaplanırken birtakım kriterler göz önünde bulundurulur. 42 beden ölçüsünde de bu boy ve kilo kriterleri dikkate alınır. 42 beden L beden olarak değerlendirilen bir beden ölçüsüdür. Bu sayede kıyafet alırken yalnızca üzerinde 42 beden yazması gerekmez.
42 beden XL beden olarak tanımlanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri