Isı ve ses yalıtımı sağlar. Su, nem ve güneşe karşı dayanıklılığı nedir? Yapısı gereği, su ve nemden etkilenmeyen bir materyal olması nedeniyle son derece dayanıklıdır.
-Isı ve ses yalıtımı sağlar. -Nem ve rutubeti önler. -Darbe emicidir-Darbelere karşı dayanıklıdır. -İzolasyon özelliği zamanla kaybolmaz.
Strafor en zor çözülen malzemelerden biridir ve ıslandığında kimyasallar bırakarak suyu da kontamine eder.
Strafor panellerin dış cephelerde sıkça kullanılmasının sebepleri şunlardır: Su geçirmezdir. Isı ve ses yalıtımı yapar. Darbelere karşı dayanıklıdır.
Suya ve neme dayanıklı olan strafor duvar paneli banyo ve mutfak gibi nem oranı yüksek yerlerde de rahatlıkla kullanır.
İlgili 35 soru bulundu
STRAFOR SIVASI. Çimento esaslı, polimer ve elyaf katkılı XPS, EPS ve taş yünü gibi ısı yalıtım levhalarının üzerine sıvanmasında kullanılır. Açılmamış orijinal ambalajında,kuru (azami %60 bağıl nem) ve serin (+5 derece +25 derece arası sıcaklık ) ortamda depolandığında raf ömrü 12 aydır.
Strafor (EPS) hem soğuğa hem de sıcağa karşı binaları koruyan kapalı ve gözenekli çok iyi bir ısı yalıtım malzemesidir.
Uygulanacak yüzey için ilk önce olumsuz koşulların temizlenmiş olması gerekir. Uygulanacak olan yüzeyin ıslak olması nemle beraberinde sertleşme yaşattığından köpüğün kuruma süresi kısalır.
Su bazlıdır. Kuruduktan sonra su geçirmez bir tabaka oluşturur. Hava şartlarına dayanıklıdır. Üzeri boyanabilir ve zımparalanabilir.
Köpük polistiren aklınıza gelebilecek her alanda kullanılabilmektedir. Örneğin, binalarda, duvarlarda, yerden ısıtma döşemelerde, tavanlarda ve çatılarda yalıtım için kullanılır. Binalarda ısı kaybı veya yazları sıcaklığın evin içinde fazlaca hissedilmesi çok sık rastlanan bir durumdur.
Özellikle sağlık açısından tehdit oluşturan strafor kaplar; stiren ve sentetik içerikli olması açısından kanserojen etkisi yaratıyor.
Strafor Özellikleri
Uluslararası stadartlara uygun bir yalıtım malzemesidir. Geniş bir kullanım alanına sahiptir, duvar yalıtımından çatı ve teras yalıtımına, spor salonu yalıtımından bina çıkma yalıtımına kadar her yerde kullanılabilir. Uzun ömürlüdür, çürümez, koku yapmaz, böceklenmeye neden olmaz.
Köpüğün yüzeyi su ya da diğer sıvılarla kirlenmiş olabilmektedir. Ancak bu durum tedavi edilmezse küf oluşuma neden olabilmektedir. Poliüretan köpük su geçirmezdir ancak köpük gözenekli olduğu için %100 su geçirmez diyemeyiz.
Uygulama öncesi, Rutubet Önleyici Duvar sıvası yaklaşık olarak 1 lt. su ile karıştırılır. Daha sonra, Rutubet Önleyici Duvar Sıvası, çelik mala yardımıyla duvara uygulanır. Önceliklik olarak, ince bir katman uygulanır, bu katman kuruduktan sonra, 2 kat olacak şekilde uygulanması tavsiye edilir.
Eşya taşımacılığında sıklıkla kullanılan köpük strafor kutu kalitesi ile sizlerin beğenisini kazanabilir. Köpük dokusu suya karşı oldukça dayanıklıdır.
Strafor malzemeyi karsisonline.com adresinden HKS-1 kodlu mastik ile yapıştırabilirsiniz. Köpük malzemeye zarar vermeden yapıştırmak için üretilmiştir.
Strafor duvar paneli uygulama yapılırken duvarınızda herhangi bir yıkım, çivi ya da vida çakma gibi durumlar olmaz. Strafor duvar paneli yapıştırıcısı ile duvarınıza yapıştırılır.
Strafor (EPS) hem sıcağa hem soğuğa karşı binanızı koruyan kapalı gözenekli çok iyi bir ısı yalıtım malzemesidir. Bu özelliği tanecikler içine sıkıştırılmış hava sağlamaktadır.
Genellikle, montaj köpüğünün tamamen kuruması için 1 saat kadar bir süre gereklidir. Ancak, hızlı kuruması için sıcaklık, nem ve hava koşullarına dikkat etmek önemlidir.
Poliüretan köpük bir su yalıtım malzemesi değildir. Bu sebepten dolayı poliüretan köpük su geçirir mi gibi bir soruyla karşı karşıya kaldığımızda, onun cevabı evet olacaktır. Özellikle ısı yalıtımı konusundaki nitelikli avantajları ile birlikte, bu tip malzemelerin insanlara çok büyük katkısı bulunmaktadır.
Strafor köpük kutu yaklaşık 10 saat soğuk tutma özelliğine sahiptir.
· Darbelere dayanıklıdır. · Isı ve ses yalıtımı sağlar. Kışın sıcak, yaz aylarında serin tutar. · Panelleri kolaylıkla temizlenebilir.
Erime sıcaklığı 210 - 250 °C'dir. Özgül ısısı 1,34 kg/kg °C'dir. 1 kg plastiği eritmek için gerekli ısı 268 kj/kg'dır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri