iPhone 14 Pro always on display nasıl kapatılır 📴 iPhone 14 Pro hep açık ekran özelliği bu şekilde devre dışı bırakılıyor. iPhone'unuz artık yan düğmeye bastığınızda kapanacak ve siz tekrar basana veya telefonu kaldırana kadar kapalı kalacaktır.
Bu özellik sayesinde akıllı telefonlar birçok alanda kullanılabilir. Bu özelliklerden biri always on display özelliğidir. Always on display özelliği şarj yiyen bir özellik değildir. Pil tüketimini olumsuz şekilde etkilememektedir.
Always On Display kullandığınız zaman ekranın büyük bir kısmı kapalı kalır. Sadece piksellerin belirli bir kısmıyla aydınlatma yapılır. Kapalı olan pikseller tamamen kapalıdırlar. Bu nedenle Always On Display tüm gün boyunca açık tutulsa bile pil tüketimine etkisi oldukça düşüktür.
Always On Display, bildirimleri akıllı telefonunuza dokunmadan kilit ekranında görüntülemenize olanak tanıyarak bağlantıda kalmanızı sağlayan bir özelliktir. Ayrıca kilit ekranınızı tarih, saat, hava durumu, takvim veya Bixby Routines gibi yalnızca görmeniz gereken öğeleri gösterecek şekilde özelleştirebilirsiniz.
Peki ama batarya tüketimi konusunda gerçekten de endişelenmeli misiniz? iPhone 14 Pro Max üzerinde yapılan teste göre Hep Açık Ekran özelliği duvar kağıdı ile kullanıldığında saatte %0,8 günde ise %19,2 daha fazla güç tüketimine neden oluyor.
İlgili 27 soru bulundu
Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor. Özellikle yüzde 20'nin altına düşmesine izin verilen batarya kapasitesi, ileride sorunlara yol açabiliyor.
Aslında Always On Display / AOD (Sürekli açık ekran) şu anki güncel tüm telefonlarda aktif olarak çalışabilir. Fakat LCD panellerde OLED / AMOLED panellerdeki gibi her piksel ayrı yanmaz.
Always on Display, “sürekli açık ekran” anlamına gelen ve OLED/AMOLED ekran teknolojisine sahip Android işletim sistemli akıllı telefonlarda bulunan siyah ekran özelliğidir.
İlk olarak telefonunuzdan Ayarlar'a girin ve Kilit Ekranı ve Güvenlik seçeneğine tıklayın. Burada biraz aşağıda Always On Display'i göreceksiniz. Always On Display'in yanındaki anahtara tıklayarak özelliği aktif edebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.
Ekran AMOLED olduğunda AOD 24 saatte en fazla %2-3 gibi bir şarj tüketir yeni telefonlarda.
Aygıtınızı kilitlediğinizde veya boşta bıraktığınızda ekran soluklaşır. Ayrıca Hep Açık ekran, ekranı en düşük düzeyde güç kullanarak yenilemek için A16 Bionic'teki birden fazla yardımcı işlemciyi kullanır. Hep Açık ekran, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde saptanmış olarak açıktır.
Kilit Ekranı ve Always on Display Modu
iOS 16 ile birlikte tanıştığımız Always on Display modu, telefonun kapalı konumdayken dahi ekranının aktif olmasını sağlıyor. Uzun süredir Android telefonlarda karşılaştığımız bu özellik şimdilik sadece iPhone 14 Pro modelleri için sunuldu.
Yapılan testlerle de kanıtlandığı üzere gece modu cihazların ve uygulamaların aydınlık modda kullanımıza kıyasla çok daha az şarj tüketiyor ve arayüz olarak da kullanıcılar tarafından çok beğeniliyor.
Pil araştırmacıları ve mühendisleri, “Hızlı şarj batarya ömrünü kısaltır mı?” sorusuna, “Bataryanın veya şarj aletinin elektronik aksamında herhangi bir sorun olmadığı sürece, yüksek amperli şarj aleti kullanmanın telefona ya da bataryaya herhangi bir zararı olmaz.” şeklinde yanıt veriyor.
Pillerin her gün sıfıra kadar düşürülüp daha sonra yüzde 100'e kadar şarj etmek bu pillerin ömrünü olumsuz olarak etkiliyor. Apple da diğer akıllı telefon üreticileri gibi iPhone'ların pilini yüzde 40 ila 80 arasında tutmamızı öneriyor.
Always on display, android telefonlarında bulunan bir özelliktir. Bu özellik sayesinde pek çok kişi kolayca bildirim ayarlarını düzenleyebiliyor. Hiç bir tuşa basmadan telefona gelen bildirimler, bu özellik sayesinde kolayca görülebiliyor ve takip edilebiliyor.
Sürekli Açık Ekran (Always-on Display) Eğimli Ekran (3D)
iPhone 13, her zaman açık ekran özelliğine sahip olacak.
Bildirim çubuğu aynı navigasyon çubuğunda olduğu gibi ekranın üst kısmında statik olarak kaldığından AMOLED yanığına sebep oluyor. Bu nedenle de bildirim çubuğundaki simgeleri gizlemek AMOLED yanığı oluşması ihtimalini azaltır.
Günümüzün popüler akıllı telefonları, tabletleri, televizyonları ve diğer birçok cihazı, yüksek kaliteli görüntüler sunmak için kullanılan AMOLED ekran teknolojisine sahiptir. Bu teknoloji, önceki LCD ekranlardan daha canlı, daha net ve daha enerji tasarruflu bir ekran deneyimi sunar.
AMOLED ekranlarda arka ışık özelliği bulunmadığı ve her piksel ayrı ayrı aydınlatıldığı için renkler çok daha canlı ve parlaktır. Görüntüde netlik ve derinlik yüksektir. Ancak AMOLED ekranlarda kontrast, LCD ekranlara göre düşüktür. Bu nedenle AMOLED ekranın gerçeklik seviyesi de LCD ekrana göre geri kalabilir.
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Pil koruma işlevi açıksa (varsayılan: kapalı), pilin %85'ine kadar şarj edilmesini sınırlar.
Gece yatarken telefonu şarjda bırakmak bataryanın aşırı yüklenmesine ve ömrünün azalmasına neden olur. Dolayısıyla yatarken telefonunuzu şarjda bırakmak gibi bir alışkanlığınız varsa cihazınızın ömrünü uzatmak ve güvenliğini sağlamak için bu alışkanlıktan vazgeçmeniz gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri