En eski ve şifalı bitkilerden biri olan papatya, vücutta iltihaplanma, kas spazmları, adet bozuklukları, uykusuzluk, ülser, romatizmal ağrı ve hemoroid gibi çeşitli rahatsızlıkları tedavi etmeye yardımcı oluyor. Tüm bunların yanında ise sakinleştirici etkisi ile anksiyete ve depresyon için de destek oluyor.
İlgili 16 soru bulundu
Sinir sistemini güçlendiren hareketler arasında; Derin derin nefes almak, yalın ayak toprak üzerinde yürümek, güneş ışığından faydalanmak, yoga yapmak, yeteri kadar magnezyum almak, omega 3 yağ asitlerini tüketmek, spor yapmak, yeşil çay içmek, papatya ve ıhlamur çayları tüketmek yer alıyor.
İbrahim Saraçoğlu: "Strese karşı en iyi uygulayacağınız bitkisel tedavi, limon melisa çayıdır. Doğal limon melisadır. Melisa deyince melisanın üzerine limon sıkmıyorsunuz. Bitkinin adın limon melisadır.
Kantaron çayı, özellikle de sarı kantaron ile hazırlanan bitki çayları da tıpkı melisa çayı gibi sedatif etkilere sahip. Stres konusunda en etkili doğal destekçiler arasında gösterilen kantaron çayı, sadece stresin azalmasını sağlamakla kalmıyor, strese bağlı uykusuzluk ve baş ağrılarının da azalmasını sağlıyor.
Beslenmenize dikkat edin, özellikle direncin düştüğü sonbahar ,kış gibi mevsimlerde beden direncinin düşmesiyle stres daha çok artabilir. Düzenli beslenme ve fiziksel egzersizleri ihmal etmeyin. Tabiki en önemlisi nefes almayı unutmayın, gün içinde nefes alışverişinize dikkat edin.
B1 vitamini Ortalamanın üzerindeki miktarlar (thiamin) depresyon ve endişe krizlerini hafifletmeye yardımcı olur. B6 vitamini Dopamin ve norepinephrin gibi doğal (piridoksin) antidepresanların yeterli üretimine yardım eder. Pantotenik asit Doğal bir gerilim azaltıcıdır. C vitamini stresle mücadelede esastır.
Depresyona ne iyi gelir özellikle her sabah sizi zinde tutacak ve neşe verecek bir alışkanlık edinin. (Spor yapmak, yoga, erken kalkmak, meditasyon yapmak, müzik dinlemek..) Depresyona ne iyi gelir erken kalkmayı kendinize şart koşun. Uyku uykuyu çeker.
Çeşitli psikoterapi yöntemleri ve egzersiz, depresyon tedavisinde ilaca alternatif olarak ya da ilaç tedavisini desteklemek amacıyla kullanılmaktadır. Haftada ortalama 3 gün, 20-30 dakikalık aerobik egzersizin 8-12 hafta süre ile uygulanması depresyonda tedavi edici bir etkiye sahiptir.
Bu konuda uzmanlaşmış kişilere göre stresi üzerimizden atmanın en iyi yolu hafif egzersiz yapmaktır. Mesela hızlı yürüme, yavaş koşu veya yüzme. Açık havada 20 dakikalık bir yürüyüş bile içinde bulunduğunuz stresli durumdan çıkmanıza yardımcı olacaktır.
Kişi stres dönemlerinde odaklanma zorluğu yaşar, konsantrasyon problemleri görülür, Unutkanlık ve dalgınlık gibi sorunlarla sık karşılaşılır, Sinirli ruh hali görülür, kontrolsüzlük duygusu ortaya çıkar, Kişi kendini üzgün, kızgın, baskı altında hisseder.
Yeşil çay ve nane çayı gibi çaylar, hafızayı, hatırlamayı iyileştirmek için beyindeki sinirleri uyarmaya yardımcı olabilecek bileşikler içerir. Bu çaylar ayrıca enerji ve uyanıklığı artırmaya yardımcı olabilir, böylece genel beyin sağlığını daha iyi hale getirir.
Depresyona iyi gelen bitkiler; melisa, sarı kantaron, yeşil çay, papatya ve passiflora olarak sıralanabilir. Bu bitkilerin çayını tüketmek, depresyona oldukça iyi gelecektir.
Dinleyin ve soru sorun. Göz teması kurun, o anlatırken başınızı sallayın ve dokunma gibi sözsüz iletişim biçimlerini kullanın. Bunlar partnerinizin kortizol seviyelerinin düşmesini sağlayarak yaşadığı sorunu farklı bir gözle değerlendirmeye başlamasını ve rahatlamak için bir sonraki adıma geçmesini sağlayabilir.
Derin nefes alın ve gevşemeye çalışın. · Uykunuzu yeteri kadar alın. Alkol, sigara ve bağımlılık yapan maddelerden uzak durun. · Stresi azaltmak için dengeli ve düzenli beslenin.
Kaynar suda melisa ve papatyayı 4-5 dakika demleyin. İçine şeker ekleyip, ılınınca limonun suyunu ve kabuğunu ilave edin. Taze nane yaprağı ile süsleyerek servis edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri