Farsçada "âb" sözcüğü "su" demektir. "Pis" anlamında "çirk" ve "Su" anlamındaki "âb" birleşiminden oluşan "Çirkef" sözcüğü de "pis, kokmuş su" demekmiş. Bu bağlamda "Hoş+âb" (hoşaf) da "hoş, güzel su" demektir.
Avrupa Birliği (AB), yirmi yedi üye ülkeden oluşan ve toprakları büyük ölçüde Avrupa kıtasında bulunan siyasi ve ekonomik bir örgütlenmedir.
ab / âb / آب
Kusur, ayıp, noksanlık.
Şuur kelimesinin eş anlamı olan kelime "bilinç" kelimesidir. Şuurun aksine bilinç kelimesi Türkçe kökenli bir kelimedir ve şuur karşılığı olarak "bil-" fiilinden türetilmiştir.
İkili ya da çiftler anlamına gelen mesani kelimesi kökeni Arapça olarak bilinmektedir. Arapçada sıklıkla kullanılan bu kelime ikili şeyler hakkında kullanılmaktadır. Özellikle çiftler olarak bilinen bu kelime cümle içerisinde topluluk şeklinde kullanılmaktadır.
İlgili 45 soru bulundu
Terkip bu şekliyle Kur'an'da geçmemekte, “Şu bir gerçek ki biz sana 'tekrarlanan yedi'yi ve yüce Kur'an'ı verdik” (el-Hicr 15/87) meâlindeki âyette “seb'an mine'l-mes̱ânî” ifadesi ve “Allah sözün en güzelini, birbiriyle uyumlu ve 'bıkılmadan tekrar tekrar okunan bir kitap' olarak indirdi” (ez-Zümer 39/23) meâlindeki ...
AB'ye üye olmak isteyen ülkelerin coğrafi olarak Avrupa'da olması ve Kopenhag Kriterleri (demokrasi ve hukukun üstünlüğü, işleyen piyasa ekonomisi ve AB müktesebatının tümden kabulü) adı verilen üyelik kriterlerini karşılaması gerekmektedir.
1. Güzellik, parlaklık, letâfet: Âbutâb ile bu şeb hâneme cânan geliyor (Sultan III. Selim).
Farsça āb آب "su" sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Orta Farsça (Pehlevice veya Partça) aynı anlama gelen āp sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Eski Farsça aynı anlama gelen āpi sözcüğünden evrilmiştir.
Bu etiketin açılımı "before anyone else", Türkçesi ise "daima herkesten önce" anlamında.
1.1.1.
Avrupa'da ilk ekonomik bütünleşme, 1932 yılında imzalanan Quchy Antlaşması ile gerçekleştirilen Belçika, Hollanda ve Lüksemburg birleşmesidir. Benelux adı verilen bu birleşmede istenilen amaca, 1944 yılında ulaşılmış ve Gümrük Birliği hayata geçirilmiştir (Karluk, 1996:38-39).
Özel isimlerin kısaltması büyük harfle başlar: İst. [İstanbul], Ank. [Ankara], Alm. [Almanca]; hak.
Ab, Farsça kökenli bir kelimedir. Farsçada bu kelime "su" anlamına gelir. Ab-ı hayat ise "hayat suyu" demektir.
Köken. Bu sözcük Eski Türkçe *āçığ (*āçığ, “(1. acı tad, 2. ağrı, sancı)”) sözcüğünden evrilmiştir, bu sözcük ise Eski Türkçe *āçı- (*āçı-, “acımak”) eyleminden türemiştir.
Eski Türkçe bok “1. küf, pas, 2. (Oğuzca) dışkı” sözcüğünden evrilmiştir. boḳ: al-χuḍra [[uzun süre beklemekten veya nemden dolayı ekmekte oluşan yeşil küf (...) Oğuzlar al-ġāˀit [dışkı]anlamında bu sözcüğü kullanır.]]
Cennetlik olanlar, Cennetlik oldukları ümid edilenler veya cennete gidecekleri müjdelenmiş olanlar.
tabi' / tâbi' / تَابِعْ / طابع / طَابِعْ
Birinin arkası sıra giden, ona uyan. Boyun eğen. İtaat eden.
mu'tad / mu'tâd / معتاد
Âdet olunmuş, alışılmış.
AB üyeliği ile birlikte, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları aynı zamanda AB vatandaşı olacak ve Birlik üyelerinin yararlandığı tüm haklardan faydalanacaklar. Pasaport olmadan da, nüfus cüzdanı ya da geçerli bir kimlik kartı ile diğer üye ülkelere seyahat edebilecekler.
Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovaky,Slovenya ve Yunanistan AB'ye bağlı olan ülkelerdir.
1 Şubat 2020 itibarıyla AB'nin nüfusu yaklaşık 445 milyon kişidir. En kalabalık üye ülke tahmini 82.8 milyon kişiyle Almanya ve en az kalabalık üye ülke 0.48 milyon ile Malta'dır.
Kur'ân-ı Kerîm'de es-seb'u't-tuvel dışında âyet sayısı yüzün üzerinde olan sûrelere verilen ad.
Tefsir bilginleri, âyette geçen “tekrarlanan yedi âyet”in, Fâtiha sûresi, yahut Kur'an'ın yedi uzun sûresi olduğunu söylemişlerdir.
"Tekrarlanan yedi" anlamında Kur'ani bir kavram.
Bengi su, âb-ı hayat, hayat suyu, dirilik suyu, aynü'l-hayat, nehrü'l-hayât, âb-ı câvidânî, âb-ı zindegî, hayat kaynağı, hayat çeşmesi, bazen de Hızır ve İskender'e atfen âb-ı Hızır veya âb-ı İskender vb. çeşitli isimlerle anılan, birçok söylencede adı geçen, içen kişiye ölümsüzlük kazandırdığına inanılan efsanevî su.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri