Su Altı Teknolojisi 4 yıllık eğitim bilgisi bulunmaz çünkü bu bölüm bir ön lisans bölümüdür. Eğer aldığınız eğitimi dört yıla tamamlamak isterseniz DGS'ye girerek Su Ürünleri Mühendisliği ve Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği bölümlerine geçiş yapabilirsiniz.
Sualtı Teknolojisi Programı, Sualtı Sanayi Sektörüne ara eleman yetiştirmeye yönelik teorik ve uygulamalı eğitim veriri. Bu bölümün amacı, deniz kurtarma işlerinde ve deniz araştırmalarında çalışacak elemanlar yetiştirmektir.
Su Altı Teknolojisi Bölümü taban puanları, TYT'deki eşit ağırlık puan türünden hesaplanır.
Su Altı Teknikerleri, batık gemilerdeki eşyaların, su altındaki arkeolojik eserlerin çıkarılması, su altı inşaatı, su altı film ve fotoğrafçılığı, karışım gaz dalgıçlığı, dalış turizmi gibi çalışmaları yapar.
Sualtı Kaynakçısı olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Sualtı Kaynakçısı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 14.200 TL civarındadır.
İlgili 39 soru bulundu
Sualtı kaynakçısı, su altında yapılan kaynak işlerinde uzmanlaşmış bir meslektir. Dalış ekipmanları kullanarak su altında çeşitli malzemelerin kaynak işlemlerini gerçekleştirir. Güvenlik önlemlerine dikkat ederek çalışır ve su altında çalışma koşullarına uyum sağlar.
Gedik Üniversitesi su altı teknolojisi programında okuyan öğrenciler henüz mezun olmadan firmalar tarafından tercih edilmektedirler. Okuldan mezun olan öğrenciler su altı sanayi dalgıçlığı işlerinde görev yapabildiği gibi turizm alanında da dalgıç olarak çalışabilmektedirler.
1. Sınıf dalgıç olmak için üniversitelerin Sualtı Teknolojisi bölümlerinden mezun olma şartı bulunmaktadır.
İyi bir su altı kaynakçısı olmak için önce bakanlıktan veya liman başkanlıklarından aldığınız belgelerle profesyonel dalgıç olmanız gerekiyor. Onun da iki yolu var. İsterseniz üniversitelerin su altı teknolojileri bölümünden mezun olabilirsiniz, ya da deniz kuvvetlerinde bu eğitimi almış olmanız gerekiyor.
Su altı kaynakçılığı, yeryüzündeki en zor mesleklerden. Suyun altındayken her şey aleyhinize işliyor. Basınç bedeninizi ezebilir, bulutsu baloncuklar görüş alanınızı daraltabilir. Tehlikelerine rağmen binlerce kişi bu meslek dalında çalışıyor.
Kaynak teknikeri; kaynak tekniklerinin uygulanması, metal parçaların tasarlanması, kesilmesi ve kalıcı olarak birleştirilmesinden sorumludur. İnşaat ve imalat sektöründe istihdam edilir. Kaynak personeli ile mühendisler arasındaki bağlantıyı sağlayarak, kaynak işlemlerini iyileştirmek için çalışır.
Endüstri alanında oldukça fazla personel ihtiyaç duyulan bir meslek dalı olması nedeniyle iş olanakları oldukça geniştir. Kaynak teknolojisi bölümü üniversitelerde 2 yıllık ön lisans programı olarak öğrencilere sunulur. Bu bölümden başarı ile mezun olan adaylara kaynak teknikeri unvanı verilir.
Su Altı Teknolojisi Bölümü Nedir? Su Altı Teknolojisi, bireylerin alanla ile ilgili teknik yeterlilik kazanmalarını sağlar. Can kurtarma ve dalış gibi alanlarda eğitim almalarını sağlayarak sektörde fark yaratmaları için zemin hazırlar. Disiplinli ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirir.
Sualtı Teknolojisi Bölümü Hangi Puan Türü İle Öğrenci Alıyor? Sualtı teknolojisi bölümü belirttiğimiz üzere 2 yıllık bir ön lisans bölümüdür. Bu bölüm üniversite bünyesine eşit ağırlık puan türü ile öğrenci kabul eden bir bölümdür.
240 saat süren, 8 haftalık bir eğitimden oluşmaktadır. Sanayi dalgıçlığının ilk başlangıç kursudur. Bu kursun sonunda 39 metreye kadar dalınabilmekte ve scuba ekipmanları kullanılarak basit sualtı işleri yapılabilmektedir.
2023 yılı itibari ile 62 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Dalgıç maaşları 19960 TL'dir. En düşük Dalgıç maaşı 15970 TL iken, en yüksek Dalgıç maaşı 34850 TL'dir.
Dalışa başlamak için bir yaş sınırı var mıdır? Dalışa başlayabilmek için en az 14 yaşında olmak gerekmektedir ve sağlık koşulları el verdiği sürece üst yaş sınırı yoktur.
Dalış Eğitmeni olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Dalış Eğitmeni maaşı 2023 verilerine göre ortalama 22.400 TL civarındadır.
Kabul ve Kayıt Koşulları Sualtı Arkeolojisi Yüksek Lisans Programına başvurmak için üniversitelerin arkeoloji bölümü mezunu olma şartı aranacaktır. Ayrıca aday, dalışa engel bir rahatsızlığı olmadığını tam teşekküllü bir hastaneden alacağı raporla belgelenmelidir.
Sualtı arama kurtarma eğitimleri ise açık havuz ve denizlerde hedef üzerine arama kurtarma yapılarak gerçekleştirilir. İlkyardım eğitimlerini de tamamlayan ekipler farklı kaza ve afetlere müdahale etme ehliyetine sahip olur. Bu eğitimler belli periyotlarda ve belli seviyelerde verilir.
eleman.net verilerine göre, Kaynakçı 2023 yılında ortalama 30.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Kaynakçı , Ocak 2023 yılında ortalama 24.200 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 14.960 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Eğitimler 3 saat teorik ve 18 saat pratik olmak üzere toplam 21 saatlik süreyi kapsamaktadır. Birkaç yıl kaynakçılık yapan ve tecrübesi orta düzeyde olan çelik ve alüminyum kaynakçıları için yapılan eğitimlerdir. Eğitimler 7 Saat teorik ve 42 saat pratik olmak üzere toplam 49 saatlik süreyi kapsamaktadır.
Kaynak ustası olabilmek için ilköğretim eğitimini tamamlamış olmak yeterlidir. Kendini bu alanda geliştirmek ve meslek edinmek isteyen kişiler, özel veya resmî meslek edindirme kursları yardımıyla sertifika alabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri