eleman.net verilerine göre, Sualtı Kaynakçısı 2023 yılında ortalama 14.200 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Sualtı Kaynakçısı , Ocak 2023 yılında ortalama 10.560 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 6.600 TL maaş alıyordu.
eleman.net verilerine göre, Kaynakçı 2023 yılında ortalama 30.500 TL maaş alıyor.
eleman.net verilerine göre, Gazaltı Kaynakçısı 2023 yılında ortalama 21.200 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Gazaltı Kaynakçısı , Ocak 2023 yılında ortalama 16.500 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 10.164 TL maaş alıyordu.
Sualtı kaynakçısı, su altında yapılan kaynak işlerinde uzmanlaşmış bir meslektir. Dalış ekipmanları kullanarak su altında çeşitli malzemelerin kaynak işlemlerini gerçekleştirir. Güvenlik önlemlerine dikkat ederek çalışır ve su altında çalışma koşullarına uyum sağlar.
Su altı kaynakçılığı, yeryüzündeki en zor mesleklerden. Suyun altındayken her şey aleyhinize işliyor. Basınç bedeninizi ezebilir, bulutsu baloncuklar görüş alanınızı daraltabilir. Tehlikelerine rağmen binlerce kişi bu meslek dalında çalışıyor.
İlgili 21 soru bulundu
Türkiye'de yaşanan ara eleman sıkıntısı deprem bölgesinde başka bir boyuta taşındı. Depremin vurduğu 11 il ve çevresinde kaynakçı gündeliği 4 bin TL'den, freze operatörü 3 bin 500 TL'den, kepçe operatörü de 6 bin TL'den başlıyor.
Su altında risk oluşturacak faktörler derine inildikçe daha da artıyor. Basınç, çalışma ortamının karanlık ve soğuk olması, su altında elektrikli cihaz kullanımı, akıntı, hatta deniz canlıları bu risklerden birkaçı. Su altı kaynakçılarının aylık geliri ise 5 ila 10 bin lira arasında değişiyor.
Eğitimler 3 saat teorik ve 18 saat pratik olmak üzere toplam 21 saatlik süreyi kapsamaktadır. Birkaç yıl kaynakçılık yapan ve tecrübesi orta düzeyde olan çelik ve alüminyum kaynakçıları için yapılan eğitimlerdir. Eğitimler 7 Saat teorik ve 42 saat pratik olmak üzere toplam 49 saatlik süreyi kapsamaktadır.
Su Altı Teknolojisi 4 yıllık eğitim bilgisi bulunmaz çünkü bu bölüm bir ön lisans bölümüdür. Eğer aldığınız eğitimi dört yıla tamamlamak isterseniz DGS'ye girerek Su Ürünleri Mühendisliği ve Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği bölümlerine geçiş yapabilirsiniz.
Kaynak ustası olabilmek için ilköğretim eğitimini tamamlamış olmak yeterlidir. Kendini bu alanda geliştirmek ve meslek edinmek isteyen kişiler, özel veya resmî meslek edindirme kursları yardımıyla sertifika alabilir.
Bu durum özellikle Türk kaynakçılar için 'Amerikan rüyâsı' fırsatı yaratıyor. Çünkü 351 bin kaynakçı arayan Amerika'da, nitelikli işçilerin yıllık geliri 240 bin dolara kadar çıkabiliyor. Kanada'da ise bu rakam 400 bin doları buluyor.
eleman.net verilerine göre, Elektrik Ustası 2023 yılında ortalama 24.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Elektrik Ustası , Ocak 2023 yılında ortalama 19.580 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 12.100 TL maaş alıyordu.
eleman.net verilerine göre, Argon Kaynakçısı 2023 yılında ortalama 26.200 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Argon Kaynakçısı , Ocak 2023 yılında ortalama 20.900 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 12.892 TL maaş alıyordu.
Sağlık Kuralları Bakımından Günde 7,5 saat veya Daha Az Çalışılması Gereken İşler Hakkında Tüzük (Madde 2/IX, XII, XV ) Kaynak işinin işçinin günde yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamayacağı işlerden olması hakkında.
Gazaltı kaynakçısı nasıl olunur sorusu; endüstri meslek lisesi ya da teknik meslek lisesi olarak bilinen liselerden mezun olunması gerektiği söylenerek yanıtlanır. Bu liselerin; Metal veya Kaynakçılık bölümlerinden mezun olana adaylar pozisyon için yeterli bilgi ve tecrübeye sahip adaylar olarak öne çıkar.
Kaynakçı Nedir, Ne İş Yapar? Fabrika, şantiye veya inşaat gibi sahada ve yüksek sesli ortamlarda çalışan, üretimde gerekli malzemeleri belirli ekipmanlar kullanarak birleşmesini sağlayan kişilerdir. Kaynakçılık da işveren için tecrübe oldukça önemlidir, çünkü dikkat ve el becerisi gerektiren bir meslektir.
Su altında yapılan kaynak ve kesme tekniklerinin geliştirilme amacı,petrol platformları, liman ve dokların inşaat ve onarımlarının yapılması, boru hatlarının döşenmesi ve gemi kurtarma çalışmalarıdır. Su altı kaynağı 3 şekilde yapılmaktadır , Yaş, Lokal korumalı ve Kuru ortamlarda yapılan kaynak işlemlerdir.
Su Altı Teknikerleri, batık gemilerdeki eşyaların, su altındaki arkeolojik eserlerin çıkarılması, su altı inşaatı, su altı film ve fotoğrafçılığı, karışım gaz dalgıçlığı, dalış turizmi gibi çalışmaları yapar.
Kaynakçının yayınlanan yeterlilik sınavı belgesi, iki yıllık bir süre için geçerlidir. Kaynakçı yeterliliğinin geçerliliği, sınav parçasının/parçalarının kaynak edildiği tarihte başlar.
Kaynak Mühendisliği eğitimi, Uluslararası Kaynak Enstitüsü IIW'nin yönergelerine göre yürütülmekte olup, yaklaşık 500 saat sürmekte ve 3 bölüm halinde uygulanmaktadır. Bu eğitime, teknik alanda bir mühendislik diploması sahibi olanlar katılabilirler.
Ustalık belgesi nereden alınır sorusunun yanıtı aslında 3308 Sayılı mesleki eğitim kanunu belirlenmiş olup ustalık belgesi verme yetkisi sadece mesleki eğitim merkezlerinde bulunmaktadır. Bu nedenle ustalık belgesi alabilmek için Mesleki eğitim merkezlerine başvuru yapılması gereklidir.
Kaynakçılık, zor ve tehlikeli meslek grupları arasına giriyor. "Ben okul okumadan, çıraklıktan yetiştim" şeklinde konuşan kaynakçı ustası Hasan Eker, "Yeni nesilde böyle bir şey yok. Ara eleman ve çırak yetiştirmekte sıkıntı yaşıyoruz. Pandemi sürecinden yüzde 60 etkilendik.
Su altı kaynaklarının çoğu, enerji kaynağı olarak bir elektrik ark kullanan çubuk kaynağı kullanılarak gerçekleştirilir. Islak kaynakta, çubuğun dışındaki katman için kalın bir kabarcık katmanı oluşturulur. Gaz tabakası kaynağı sudan ve diğer oksitleyici bileşiklerden korumak için kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri