Islak halıyı, zemin kaplama malzemesi plastik gibi nem kalmayana kadar ıslak / kuru bir vakum ile vakumlayın. Vakumlamadan önce, yüzeye bir halı temizleyici püskürtmeyi seçebilirsiniz. Daha sonra temiz ve kuru bir halıyla kalacaksınız. Halının etrafındaki havayı mümkün olduğu kadar çabuk dolaştırın.
Genellikle halıların kuruma süresi ortalama 6 ila 12 saat arasında değişir. Ancak, bazı halılar daha uzun süre kuruma ihtiyacı duyabilir. Halıların tamamen kuruması için 24 saat geçmesi gerekebilir.
Halıların açık havada mı yoksa kapalı bir mekanda mı kurutulduğu kuruma süresinde belirleyici rol oynayabilir. Ancak genel olarak halı kurutma işlemi 8 ile 12 saat arasında değişmektedir.
Halılar açık alanlara bırakıldıklarında olabilecek en kısa süre içerisinde kuruyabilir. Tabi ki bu durumun gerçekleşebilmesi için yaz mevsimi olması önemlidir. Aksi halde halının kuruması çok mümkün olmaz. Halılar kuruma aşamasında etrafa koku yayabilmektedir.
Halıları yıkadıktan sonra kapalı alanda kurutuyoruz. Kapalı alanın en büyük avantajı açık havadaki tozdan halıyı korumaktadır. Aynı zamanda yeni yıkanan bir halı direkt güneş ışığına karşı çok hassastır. Dolayısıyla kapalı alanlarda kurutulması büyük önem taşır.
İlgili 35 soru bulundu
Islak halının üzerine birkaç havlu yayın. Çıplak ayakla, havluların yüzeyinde yukarı ve aşağı doğru yürüyün. Tamamen doymuş olduklarında, kuru havluyla değiştirin. Aşırı nem kalırsa bu işlemi tekrarlayın.
Halıları kapalı alanda kurutuyoruz. Böylelikle hem güneş ışığından koruyor, hem de açık alandaki toz zerreciklerinin halılara yapışmasının önüne geçmiş oluyoruz.
*Havuz sistemi veya kuyu suyu ile yıkanan halıların. uzun vadede iplik yapısı bozulması sebebi ile olur.
Halılarınızı ve temizliği meşakkatli gözüken stor perdenizi ise Asperox Sarı Güç ile kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Asperox Sarı Güç'ü nemli bez ile salondaki dolap ve raflarınız ile objeleri silebilirsiniz.
Buna göre, sokak aralarında, ev önlerinde veya terasta hortumla halı yıkamak yasaklandı. Zabıta ekipleri, gereksiz yere su israfında bulunanlara Kabahatler Kanunu uyarınca 100 YTL ile 3 bin YTL arasında para cezası uygulamaya başladı.
Sık kullanılan halılar 3-6 ayda, az kullanılan halılar 9-12 ayda bir sağlıklı, temizlik, görünüm ve hijyen için uygun deterjanlarla mutlaka yıkanmalıdır. Pet yaşayan evlerde mutlaka yılda 2 kere halılar yıkanmalıdır. Temizleme bittikten sonra halılarınızın iyice kurumasını beklemelisiniz.
Deterjan Seçimine Dikkat Edin
Halının tüylerine, boyasına ve dokusuna zarar vermemek için mutlaka saf sabun ya da Arap sabunu tercih etmekte fayda vardır.
Bu sorunları yaşamamak için, Halı yıkarken havanın çok sıcak olması gerekir, ne kadar hızlı kurursa, sararma olmaz sabah erkenden yıkayıp, iyice süzdürmek püf noktası, eğer halı yıkama makinesi varsa yıkadıktan sonra suyunu iyice çektirip kurutabilirseniz sararma sorunu olmaz.
Islak halının küflenme ve rutubet yapmasının en büyük sebebi ise yıkandıktan sonra düzgün bir şekilde kurumamasıdır. Bunun sonucunda halı nemli kalır, küflenme ve rutubet yapar. Buda kötü kokuya yol açar.
5-)SU, KARBONAT VE BEYAZ SİRKE KARIŞIMI YÖNTEMİ İki su bardağı su, bir fincan beyaz sirke ve iki su bardağı karbonattan oluşan karışımı hazırlayıp koku yapan bölgeye sürünüz. Ancak fazla miktarda sürmemekte fayda var, halıyı tekrar aşırı derecede ıslatıp kokuşmasına sebep olmamalıyız.
Nedendir bilinmez halı yıkama sektöründe sıcak su kullanımı yok, oysa tüm tekstil ürünleri ya sıcak, ya da ılık suyla yıkanır. Ayrıca tüm tekstil temizleyici ürünleri ve leke sökücü ürünlerin üzerinde de 30°c üzerinde etkilidir yazmaktadır. Bu durum halı yıkama şampuanları içinde aynıdır.
Asperox Çok Amaçlı Genel Temizleyici özel geliştirilmiş formülü sayesinde çamaşır, gömlek yaka ve kol kirlerinde, evinizdeki tüm yüzeylerde, banyoda, mutfakta, lavaboda, tezgah üstlerinde, duvarlarda, halı, koltuk, parke ve PVC'lerde, perde ve tüm döşemelerde leke çıkarmada güvenle kullanılır.
Bu tarz lekeler evde salatalarda kullanılan limon suyu ile çıkar. Halı silmek için hazırlanmış olan suyun içine 1 adet limonun suyu eklenir. Temiz bir bez ya da zarar vermeyecek bir fırça yardımı ile silme işlemi yapılır. Bu uygulama sayesinde var olan tüm sorunlar temizlenir.
Karbonat
1 bardak karbonatı ½ bardak suyla karıştırın ve lekeli bölgeye sürün. Yumuşak kıllı bir fırça kullanın ve karbonatı halı liflerinin derinliklerinde uygulayın. Sarı leke halıdan tamamen çıkana kadar tekrarlayın.
Boş bir sprey şişesini bir bardak su ve bir çay kaşığı bulaşık deterjanı ile doldurup iyice karıştırdıktan sonra halıdaki lekelerin üzerine püskürtün. Lekenin kenarlarından başlayarak merkezine doğru bir bez yardımı ile hafifçe bastırarak halıyı silin.
Bundan dolayı halının sararmaması için iyi bir şekilde durulanmalı ve deterjan kalıntısı kalmamalıdır. Aynı zamanda suyun iyi bir şekilde sıkılmaması da sararmaya sebep olduğundan halılar iyi bir şekilde sıkılmalı, sulu bir şekilde bırakılmamalıdır. Halıda biriken su sararmalara sebep olur.
Çoğunlukla ıslak temizleme yöntemiyle sararma meydana gelir, birçok yün halı kurutulduğunda saçak gibi bir madde – tanen (bitki kökenli doğal liflerden yapılan ürünlerin güçlü bir şekilde ıslatılmasının bir sonucu olarak) açığa çıkarır, ikincisi, birçok halıda iplikler bulunur.
Güneş altında mikroplardan arınması ve renginin pastele dönüşmesi için tarlalara serilen el dokuması halılar, görsel şölen oluşturuyor. Belirli saatlerde çevrilen halı ve kilimlerin güneşlenme süresi kalitelerine göre 10 gün ila 2 yıl arasında değişiyor.
Çamaşır makinesinde yıkamaya uygun olan halınızı kesinlikle makinede sıktırma yapmadan almalısınız. Tabanı plastik olan halılarınızı yıkarken yumuşatıcı kullanmayınız. Kurutma İşlemi: Çamaşır makinasında yıkadığınız halılarınızı www.halisaticisi.com direk güneşe maruz kalacak şekilde kurutmayınız.
Halı temizliği için üretilmiş özel halı şampuanları, halı yumuşatıcıları, sabunlar kullanılmaktadır. Halıları yıkama da yardımcı olan teknik ürünler elde yıkanacak ise fırça, kova, halı şampuanı ve temizlik maddesidir. Diğer teknik ürün ise halı yıkama makinasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri