1.Yüzeysel Su Yalıtımı Sağlayan Malzemeler
İçeriklerine göre çimento, akrilik, çimento+akrilik, bitüm ve poliüretan esaslı su yalıtım malzemeleri olarak sınıflandırılabilir. Çimento esaslı su yalıtım ürünleri, uygun miktarda su ile karıştırılarak uygulanan malzemelerdir. Kristalize olan ve olmayan iki türü vardır.
En iyi su yalıtım malzemesi hangisidir denildiğinde ilk akla gelen geleneksel yalıtım malzemelerine alternatif olması ve uygulamasının kolay olması ile tercih sebebi olan PERMODUR olacaktır. Bir diğer önemli ayrıntı PERMODUR ince, sıvı karakteri sayesinde geleneksel yalıtım malzemeleri ile birlikte kullanılabilir.
Ürünler arasında poliüretan, çimentolu kaplama, lastikli asfalt, membran ya da PVC su yalıtımı malzemeleri olduğunu görebilirsiniz.
Buna göre birincisi, beton yapının yüzeyine doğrudan uygulama iken ikinci yöntem, bir katkı maddesi olarak su yalıtım malzemelerinin, çimento ile doğrudan karıştırılmasıdır. Üçüncü yöntem ise sertleşmemiş beton yüzeyine kuru kristal su yalıtım tozunun uygulanmasıdır.
İlgili 21 soru bulundu
Sika® ViscoCrete® , kılcal yapının ebadını azaltmak amacıyla daha düşük su-çimento oranı elde etmek için kullanılabilen bir üründür. derzlerinin su geçirmezliğini sağlamak için kullanılan bir üründür.
Kristalize Su Yalıtım Harcı (1K)
Çimento esaslı, tek bileşenli, kristalize su yalıtımı harcıdır. Sadece su ile karıştırılır ve sürülerek uygulanır. Betonun yapısındaki kimyasallar ile tepkimeye girerek suda çözülmeyen kristaller üretir, bu sayede hem negatif hem de pozitif taraftan su yalıtımı sağlar.
Duvar su yalıtımı; dış cephe yalıtım sistemi ve mantolama yöntemi olmak üzere iki farklı şekilde yapılabilir. Dış cephe yalıtım sisteminde duvarların dış bölgesine yalıtım malzemesi uygulanır ve suyun duvara ulaşması önlenmiş olur. Diğer yöntemde ise duvarların içine yalıtım malzemeleri yerleştirilir.
1- Yapısal Su Yalıtımı
Suyu durdurma veya beton içerisinde gideceği yolu uzatma prensibi ile çalışırlar. Betonun bünyesine uygulanan derz malzemeleri : Dış yüzeydeki suyun betondaki genleşme veya inşaat derzlerinden geçişini engellemek için su tutucu bantlar veya su ile genleşen mastik ve profiller kullanılır.
Su yalıtımı için en iyi yöntem, sürme esaslı su yalıtım malzemeleridir. Bu malzemeler, fırça veya rulo ile uygulanan tecrit yalıtım malzemeleridir. Sürme olarak uygulanan su yalıtım malzemeleri, ek yeri oluşturmadan betonarme yüzeyde tek parça olarak kalıp, bütün beton yüzeyini kaplamaktadır.
Su yalıtım boyası olarak bilinen bu ürünler arasında zemin, duvar ve tavanda kullanım için özel olarak üretilen pek çok boya bulmak mümkündür. Örnek, sıvı cam olarak bilinen su yalıtım boyası daha çok zemin ve tezgah gibi alanlarda kullanıma uygundur.
Kalekim'in yenilikçi su yalıtım ve beton koruma harcı 'Ultralastic', uygulanmasından sadece 2 saat sonra yağmura, 16 saat sonra basınçlı suya dayanıklı hale geliyor. İşçilikten ve zamandan tasarruf sağlayan Ultralastic, fırça, mala, rulo veya püskürtme ile kolayca uygulanabiliyor.
Duvarı kuru bezle sildikten sonra küf temizleyici sprey ya da çamaşır suyu-su karışımını duvara sıkın, 10 dakika boyunca bekleyin. Daha sonra nemli bir bezle tekrar silin ve gerekliyse kuru bez ile tekrar silip duvarı temizleyebilirsiniz.
Poliüretan köpüğün sıvı hali, bir sprey ile birleştirilerek yüzeylere püskürtülür ve hızla genişleyerek köpük haline gelir. Bu köpük, kapı ve pencere gibi boşlukları doldurmak için kullanılır. Sprey poliüretan köpük, çok iyi bir ses yalıtımı sağlar ve su geçirmez özelliklere sahiptir.
Öncelikle bakılması gereken yerler su giderleri ve süzgeçlerdir. Su kaçağının kaynağını bulup, müdahale edemiyorsanız; tüm taş, seramik veya beton kaplama kırılmalı, eğim betonuna ulaşıp yalıtımı tekrar yapmalı ve su testinden geçtikten sonra tekrar kaplamanızı yapmanız gerekir.
Su yalıtımı, binaların ve yapıların uzun ömürlü olması ve iç mekanların korunması için oldukça önemlidir. Zift, doğal bir malzeme olup su yalıtımında etkili bir çözümdür.
Dış cephe su yalıtımı, bu sorunları önlemek amacıyla yapılır. Su yalıtım membranları, yalıtım malzemeleri ve kristalize toz ve sıvı beton katkıları, bina duvarlarına uygulanarak suyun ve nemin içeri sızmasını engellerler.
Bu uygulamalar genellikle şap üstü yapılan su yalıtım uygulamalarıdır. Islak hacim su yalıtımı genellikle elastomerik reçine esaslı veya çimento esaslı su yalıtımı ürünleri ile yapılmaktadır. Elastomerik reçine esaslı ve çimento esaslı su yalıtımı ürünleri fırça veya rulo ile sıva, şap gibi yüzeylere uygulanmaktadır.
İzolasyonun tam sağlanabilmesi ve izolasyon kaçaklarının ileride tekrar tekrar sorun çıkarmaması için izolasyon işlemlerinizde İzolem'i tercih edebilirsiniz. Poliüretan köpük malzemesi ısı iletim değeri en düşük malzemedir. Bu yüzden ısı yalıtımında kullanılan en etkili çözüm olduğu aşikardır.
Su yalıtım harçları yapıları su sızmalarına karşı korumak için kullanılır. Nemli toprağa, sızıntıya ve süzülen suya karşı sızdırmazlık sağlamak için kullanıma hazır çözümler halinde satılmaktadır.
Sarfiyat : Yüzeye bağlı olarak değişebilir; genel olarak ~1,2 kg/m2/mm. 1 torba Sikalastic®-1K TR ile ~18 m2/mm/kat yapılabilir. • Katlar arası bekleme süreleri için ürün teknik föyü incelenmelidir. sızdırmaz ve su geçirmez olmalıdır.
Beyaz çimento, suya dayanıklılığı nedeniyle su yapıları ve yüzme havuzlarının yapımında yaygın olarak kullanılır. Bu tür yapıların yapıştırılması ve tamiratı için uygun bir çözümdür. Beyaz çimento, su geçirmez özelliklere sahip olduğu için havuz ve su yapılarının uzun ömürlü olmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri