Su içmek; hem deri sağlığında, hem de kilo vermede oldukça önemli bir etkiye sahiptir. Günlük olarak 9-10 bardak su tüketimi deri sarkması oluşumunu önlemede yardımcı olacaktır.
Sarkmayı önlemek için yapılması gerekenler
Ağır egzersiz ve diyetler ile çocuk sahibi olmanın da sarkmayı hızlandırdığını söyleyen Estetisyen Aylin Çetinkaya, “Genetik yatkınlık varsa sigara içmekten kaçınmak, güneşten korunmak ve antioksidanlar açısından zengin bir beslenme tercih etmek gerekir.
Dolgu ve botoks.
Cilt sarkması olan hastalar; mezoterapi, lazer, PRP, radyofrekans gibi cildi sıkılaştıran yöntemler tercih etmelidir. Ancak cilt altındaki dokularda sarkması olan hastalar; dolgu, botoks, iple germe veya fokuslu ultrason yöntemlerini tercih etmelidir.
İlgili 35 soru bulundu
Vücut kitle indeksi 40 ve üzeri olan ya da vücut kitle indeksi 35'in üzerinde olup hastalığı bulunan kişiler için uygulanan bu cerrahi işlemler sonrası aşırı kilolu kişiler hızlı bir şekilde kilo vermeye başlar. Bu kiloların verilmesi sonucunda da vücutta hacim kaybı ve sarkmalar meydana gelir.
Göbek toparlayıcı korseler kalça, karın ve kalçaların zinde görünmesine yardımcı olur. Göbek korseleri, günümüzde kadınların en çok şikayet ettiği fazlalıkları gidermede bir kurtarıcıdır. Ayrıca doğum sonrası korseler doğumdan sonra sarkma ve fazla yağların toparlanmasına yardımcı olur.
Cildi Sıkılaştırmak İçin Doğal Çözümler
Aloe vera, cildi sıkılaştırmak açısından en iyisidir. Aloe vera jelindeki asit cildinizin elastikiyetini artırır ve sarkmış cildi sıkılaştırır. Ayrıca cildiniz için doğal bir kremdir. Limondaki C vitamini kollajen oluşumuna yardımcı olur, böylece cildinize esneklik kazandırır.
Genellikle 30 yaşından sonra başladığı düşünülse de erken yaşta yapılan yanlış bakımlar, kullanılan kötü kozmetik ürünleri, stres, sigara ve alkol, düzensiz ve yanlış beslenme, vitamin eksikliği, kolajen üretiminin azalması, aşırı kilo alıp verme gibi etkenler cildin sarkmasına ve kırışmasına neden olur.
Yüzdeki çöküklüğü gidermekte en etkili yöntem hyalüronik asit dolgu maddeleridir. Hyalüronik asit doğal olarak ciltte ve eklemlerde de bulunan bir maddedir. Bu maddenin en önemli özelliği moleküler ağırlığının binlerce katı su molekülünü kendine bağlamasıdır. Bu etki sayesinde enjekte edildiği bölgeye hacim verir.
Özellikle de çok hızlı kilo kaybı olduğunda deri sarkması sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu sorunun kendiliğinden doğal olarak çözülmesi ve tamamen ortadan kalkabilmesi için ne yazık ki düşük bir ihtimaldir.
Cilt sarkması 30 lu yaşlardan itibaren başlayabilir. Özellikle 35 yaş sonrası iyice belirgenleşebilen cilt sarkmaları yüzü yorgun, mutsuz ve yaşlı gösterir. Erken yaşlarda riski olmayan ve günlük yaşamdan uzaklaştırmayan yöntemler sarkmanın giderilmesinde özellikle tercih edilmektedir.
Yanak sarkmasına en etkili çözüm bol su tüketimi ve dengeli beslenmedir. Tedavi aşamasında yüz egzersizleri ve masaj yöntemi, yanak sarkması için hekiminizin önerdiği maske ve kremler dolgu ve botoks işlemleri de tercih edilebilir.
Özellikle 45 kiloya yakın ve üstende kilo kaybetmiş kişilerde yüz sarkması ortaya çıkabiliyor. Hasta o kadar kilo verince göbek bölgesi, sırt, popo, meme, kollar ve üst bacakta sarkmalar oluşuyor. Kişiler genelde bu bölgelerde sarkmalardan şikayetçi olur, düzeltilmesini ister” diye konuştu.
Zayıflama döneminde vücudun elastikiyetini de toparlayabilmesi için ayda ortalama 4 ila 6 kilo arasında kayıplar hedefleyin. Vücut bu kilo kaybını sarkma olmadan tolare edebilir.
Cildinizi esnek ve elastik tutmak için düzenli su içip meyve ve sebze tüketin. Pürüzsüz, ışıldayan bir cilde sahip olmak istiyorsanız bol bol su içmelisiniz. Su, vücudu toksinlerden arındırarak cildi güzelleştirir. Su içmek, kilo kaybına bağlı değişikliklere adapte olmasını sağlamak için cildin elastikiyetini arttırır.
Cildi yaşlandıran en önemli çevresel faktörün zararlı güneş ışınları olduğuna dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Dr. Burçak Bozdemir Aral, yaz mevsiminde gereğinden fazla, özellikle de öğle saatlerinde güneş ışınlarına maruz kalmanın cilt sağlığı ve güzelliği açısından çok riskli olduğunu söylüyor.
Kısaca cilt yaşlanma belirtileri 25 yaşından sonra ortaya çıkmaya başlıyor. Evet, cilt yaşlanması 25 yaşından itibaren başlar ve yaşlanmanın ilk belirtileri cilt yüzeyinde belirginleşir. İnce çizgiler, görünür kırışıklıklar, hacim kaybı ve elastikiyet kaybı cilt yaşlanmasının ilk belirtilerinden birkaçını oluşturuyor.
Balıktaki omega-3, yeşil sebzelerdeki lutein, domatesteki likopen cildin yenilenmesini sağlar. Bu besinlerin yanı sıra A, E ve C vitamini içeren besinler tüketerek de cilt yenilenmesine destek verebilirsiniz. Cilt dostu meyve, sebze ve bitkilerden yapacağınız maskeler de cildin yenilenip gençleşmesinde büyük rol oynar.
Sütyen takmak meme sarkmasını önler mi? Hayır. Normal şartlarda sütyen takmak memelerin sarkmasını önlemez. Hatta bir çalışma sütyen takanların memelerinin daha çabuk sarktığını göstermiştir.
Bacak ve kalça sıkılaştırmak için; bisiklet sürmek, yüzmek, koşu veya yürüyüş yapmak bu bölgelerde sıkılaşmayı sağlayarak sarkmaları önleyecektir. Kol bölgesini sıkılaştırmak için; ağırlık kaldırmak, yüzmek veya diğer güç egzersizlerinden faydalanabilirsiniz.
Aşırı dar korseler reflü oluşumuna da neden olabilir.İnce bel ve güzel fizik aşkına kullanılan korseler vücuttaki kemik bütünlüğünün bozulmasına neden olabilir. Uzun süre dar korse giymek kaburgaları sıkıştırdığından korse çıkarıldığı zaman uzun süreli bel ağrılarının oluşmasına neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri