4) Sağlıklı beslenme. Beslenmeye dikkat etmek siyah nokta oluşumunu azaltır. Bol su içmek çcilt bakımı ve cilt sağlığı için çok önemlidir. Yağlı ve şekerli gıdalardan uzak durmak hem siyah nokta oluşumundan sizi koruyacak hem de sivilce akne gibi cilt sorunlarının ortaya çıkmasını engelleyecektir.
Cildin Nem Dengesine Katkıda Bulunur
Su içmenin faydaları arasında cildi doğal olarak nemlendirmek başta kalır. Yeterince su içilmediğinde susuz kalan ve kuruyan cilt, egzama gibi bir dizi cilt sorununa daha açık hale gelir. Bol su içmek cildinizi nemlendirir, kuru ciltten kaynaklanan cilt hasarını önler.
Suyun cilde sağladığı yararlar yapılan araştırmalar neticesinde ortaya çıkarıldı. Özellikle kırışıklık, sarkmalar ve birtakım lekeler için oldukça etkilidir. Çünkü su içerisindeki yapısı sayesinde yiyecekleri daha etkin şekilde parçalar ve daha aktif kullanılmasına olanak verir.
Yeterli Miktarda Su İçmek Sivilce Oluşumunu Azaltabilir
Peki, kuru cildin sivilce oluşumuna neden olabileceğini biliyor muydunuz?
İlgili 22 soru bulundu
Vücut ısısını dengeler ve kişilerde büyük sıkıntı veren ödemin atılmasına yardımcı olur, Kan dolaşımınızı kolaylaştırarak daha sağlıklı olmanızı sağlar, Bağırsak sağlığını düzenler, Metabolizmayı daha fazla çalıştırır.
Su, Organların Düzenli Çalışmasını Sağlar
Kalp-damar sistemi, solunum sistemi, sindirim sistemi, üreme sistemi, sinir sistemi ile böbrek, beyin ve karaciğerin düzgün çalışması, yeterli su tüketilmesine bağlıdır3. Ayrıca düzenli ve yeterli su içmek kabızlığa ve yüksek tansiyona da iyi gelir.
Ilık su, cildi temizler. Ilık su içmek vücut ısısını yükselterek terlemeye neden oluyor. Bu da cildin toksinlerden kurtulmasına yardımcı oluyor. Yaşlanma belirtilerini geciktirir.
Sağlıklı bir cildin devamlılığı için, günde 2 litre su içmeye devam etmeliyiz.
Yediğimiz besinler sayesinde ihtiyacımız olan suyun %20 ila %30'nu elde ediyoruz. Sağlıklı bir cilt için günde en az 2 litre, yaz aylarında 3 litre su içmek şart!
İdeal miktarda su içildiğinde cilt nemini ve buna bağlı olarak elastikiyetini koruyor. Cilt bariyerinin desteklenmesini sağlayan bu durum ciltte erken yaşlanma belirtilerinin geciktirilmesini ve var olan kırışıklıkların görünümünün hafifletilmesini sağlıyor.
Derinin nem dengesini sağlamanın tek yolu ise yeterli ve sağlıklı miktarda su içmek. Hücrelerin canlılığını sürdürebilmesindeki en önemli element su. Vücudumuzdaki su dengesinin de cilt üzerinde büyük bir etkisi bulunur. Su, sağlıklı bir cildin temel besin kaynağıdır.
Yapılan araştırmalar yetişkin bir kadının günlük 2.7 litre, erkeğin ise 3.7 litre sıvı alması gerektiğinin altını çizer nitelikte. Fakat bu noktada karpuz, salatalık gibi su miktarı fazla olan yiyeceklerin de vücut için sıvı kaynağı olabileceğini unutmamalısınız.
- Hücrelere besin ve oksijen taşır. (Kan, hücreler için gerekli oksijeni taşır. Su tüketimi yetersiz olursa, kan hacmi azalır, kan dolaşımı hızı yavaşlar, kan koyulaşır, aritmi gelişir, tansiyon düşer ve buna bağlı bayılmalar görülebilir.
Sıcak yaz günlerinde cildimize şüphesiz en iyi gelen şey soğuk su olmaktadır. Soğuk su ile yüzü yıkamanın rahatlattığını biliyoruz. Soğuk su ile yüz yıkamanın ciltteki ölü derileri temizlediğini ve sivilceleri azalttığını biliyor muydunuz?
Su içen kişilerin vücutlarındaki toksinler, özellikle de sağlıklarına zarar verebilecek olanlardan bu şekilde kurtulmak mümkündür. İdeal, günde içilecek 3 litre su ile sağlıklarını iyileştirmek için vücutlarındaki toksinleri temizleyebilmeleri mümkün olabilmektedir.
Tek başına su, cildin temiz kalması için toksinlerin atılmasını sağlar. Limon eklendiğinde ise içeriğindeki C vitamini ile cildi lekelerden uzak tutarak ve kırışıkları azaltmaya yardımcı olur.
1- Sabahları kahvaltı yapmadan önce 1 veya 2 bardak su içmek, toksinlerden kurtulmanızı ve metabolizmanızı hızlandırmayı sağlayacaktır. 2- Atık maddelerin idrar yoluyla dışarı çıkmasını sağlar. 3- Cildin kuruluğunu alarak, nemlenmesini sağlar. 4- İç organlarının sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.
1 - Banyodan sonra su içilmez, içilirse organlar yaşlanır. 2 - Acı yedikten sonra su içilmez, içilirse reflü, gastrid ve bağırsak rahatsızlığı yapar. 3 - Uyku arasında içilmez, çünkü beyni etkiler. 4 - Meyveden sonra içilmez, içilirse asit ortaya çıkar.
Susuzluk sonucu konsantrasyon azalırken, kısa süreli hafıza gibi bilişsel işlevin performansı önemli ölçüde düşüyor. El-göz motor koordinasyonu bozulabildiğinden, hassas veya detaylı işlerin yapılması zorlaşıyor, güvenlik zafiyeti oluşabiliyor.
Ancak fazla su içmek zararlı mı diyorsanız evet, az su içmek kadar çok su içmek de zararlı olabilir. Çok su içmenin zararları arasında su zehirlenmesi ve hiponatremi rahatsızlığı yer alır,1. Bunların ikisi de çok su içmenin yan etkileri olarak gelişir ve sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir.
Çok su içmek yararlı değil. Çünkü günde 4-5 litre su içilirse böbreğin idrarı konsantre etme yeteneği zorlanıyor. Bu da vücutta sodyum oranını azaltıyor. Vücuttaki kas kitlesi ve yapısına göre su tüketiminin ayarlanması gerekiyor.
Susuz kalmak dikkat eksikliğine, odaklanma güçlüğüne ve beyin fonksiyonlarının faydalı çalışmamasına neden olur. Düzenli su içmek beyin fonksiyonlarını düzenler. Düzenli su içmek vücut ısısının dengelenmesi için de fayda sağlar.
Gece su içmek, vücudun su dengesini korumanıza yardımcı olur ve uyku sırasında su kaybını önler. Gece su içmek, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olabilir. Uyku sırasında vücudun toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri