Yeterli su içilmemesi, ciltte elastikiyet kaybının yanı sıra cildin nemini kaybederek kurumasına, çizgi ve kırışıklık görünümünün yani yaşlanma etkilerinin hızlanmasına neden olabilir. Ayrıca susuz kaldığınızda cilt tonunuz ve cilt renginiz de düzensiz görünebilir.
Yapılan bir araştırmaya göre, su içmek kan akışını hızlandırdığı için cilde daha canlı bir görünüm kazandırma konusunda da etkili olabilir11. Dolayısıyla çok merak edilen “Su içmek cildi güzelleştirir mi?” sorusuna olumlu yanıt vermek mümkün olabilir.
Sağlıklı bir cilt için günde en az 2 litre, yaz aylarında 3 litre su içmek şart!
Kabızlık problemi yaşamanıza sebebiyet verir
Bu nedenlerin arasında yeterli miktarda besin tüketmemek, hareketsiz yaşam, stres, posası yüksek besinlerin tüketilmemesi ve en önemlisi su içmemek yer alır. Yeterli miktarda su içilmediğinde de kabızlık meydana gelir.
Yeterli su tüketimi gerçekleşmediği zaman cilt sahip olması gereken nem dengesini kaybediyor ve kuruluk başlıyor. Sağlıklı bir cildin devamlılığı için, günde 2 litre su içmeye devam etmeliyiz.
İlgili 24 soru bulundu
Düzenli su içmek beyin fonksiyonlarını düzenler. Düzenli su içmek vücut ısısının dengelenmesi için de fayda sağlar. Özellikle ödem tutmaya meyilli vücutlarda ödemden kurtulmak için düzenli su içmek hayati önem taşır. Düzenli su içmek kan dolaşımı için de faydalıdır.
Dermatologlar, estetik doktorları, beslenme uzmanları ve cilt bakımı uzmanları, bol su tüketiminin cilde faydalı olduğu konusunda genellikle hemfikirdirler. Gün içerisinde yeterli oranda su içen kişilerin vücutlarından daha fazla toksin atılıyor ve bu durum cilt tonunun dengelenmesine yardımcı oluyor.
Normalden az oynama, Ağız kuruluğu, Ağlarken az gözyaşı, Gevşek dışkı gibi belirtiler, hafif veya orta şiddette susuzluğu gösterir.
Halsiz kalan kişi kendini kötü hisseder, canı bir şey yapmak istemez. Sıvı kaybı artınca baş dönmesi, tansiyon düşüklüğü ortaya çıkar. İleri sıvı kayıplarında tansiyon düşer, nabız artar, kas krampları oluşur, böbrek yetmezliği ortaya çıkar ve bilinç kaybı olabilir.
Vücut susuz kalırsa, ilk olarak böbreklere etki eder. Çünkü su içmemek kan basıncını yavaşlatır. Normal süreçte bir dakikada kalpten pompalanan kanın yüzde 20'si ise böbreklerden geçer. Böylelikle vücudun susuz kalması ile ilk olarak böbrekler alarm verir.
Elma ve kırmızı soğan; cildi güzelleştiren kuversetin içerir. Bunlar dışında bütün “ berry” grubu meyveler; örn; üzüm, kırmızı üzüm, yaban mersini, dut özellikle de karadut, kızılcık, ahududu, çilek, polifenoller, resveratrol, gibi antioksidan içerikleri ile cildi güzelleştirir.
Cildin Nem Dengesine Katkıda Bulunur
Su içmenin faydaları arasında cildi doğal olarak nemlendirmek başta kalır. Yeterince su içilmediğinde susuz kalan ve kuruyan cilt, egzama gibi bir dizi cilt sorununa daha açık hale gelir.
Daha genç ve kusursuz, aynı zamanda sıkı bir cilde sahip olabilmek için düzenli olarak su tüketmek gerek. Cildin ihtiyacı olan su bu konuda birçok önemli fayda sağlıyor. - Su yüz bölgesindeki ödemin atılmasına yardımcı olur.
Sağlıklı bir yetişkinin kilo başına her gün yaklaşık 35 ml su içmesi gerekir. En azından bilimsel kuruluşların genel kılavuz ilkelerine göre. 50 kilogram ağırlığındaki bir kişinin 1,7 litre, 60 kilogram olan kişinin 2,1 litre, 70 kilogram olan kişinin 2,4 litre ve 80 kilogram olan kişinin 2,8 litre içmesi gerekir.
Uzmanlar “Günde kaç litre su içilmeli?” sorusuna her zamankinden farklı yanıtlar sunmazlar. Genel olarak kadınların günde 2,7 litre, erkeklerin ise 3,7 litre su tüketmesi gerekliliği bir kez daha gündeme gelir.
Yapılan araştırmalar yetişkin bir kadının günlük 2.7 litre, erkeğin ise 3.7 litre sıvı alması gerektiğinin altını çizer nitelikte. Fakat bu noktada karpuz, salatalık gibi su miktarı fazla olan yiyeceklerin de vücut için sıvı kaynağı olabileceğini unutmamalısınız.
Su İçme İsteksizliği Neden Olur? Su içme isteksizliğinin ardında sindirim sistemi sorunları, mide rahatsızlıkları ya da suyun tadından veya kokusundan hoşlanmama gibi farklı nedenler olabilir. Kimi zaman su tüketme alışkanlığının bulunmaması da su içme isteksizliğine yol açabilir.
Sürekli Su İçme İsteği Diyabet Hastalığından Kaynaklı Olabilir. Yaptığınız fiziksel aktivite, terleme ve aldığınız ilaçları da göz önünde bulundurduğunuzda vücudunuzun ihtiyaç duyabileceğinden fazla su içme isteğiniz varsa bunun nedeni şeker hastalığı olabilir.
Vücudunuzda yeterli su bulunması için su içmek her zaman büyük önem taşır. Fakat "sürekli susamış hissetmek" diyabetin önemli belirtilerinden biridir. Bu belirtinin yanı sıra sürekli yorgun ve sık sık idrara çıkma ihtiyacı da diyabetin ilk işaretleri arasında bulunur.
Vücudun ihtiyacı olan su, suyun kendisinden ve tüketilen yiyecek ya da diğer içeceklerden sağlanabilmektedir8. Dolayısıyla taze sıkılmış meyve suyu, yeşil çay, ayran gibi içecekler sayesinde de su ihtiyacının bir kısmı karşılanabilir.
Yorgunluk. Vücudun susuz kalması herhangi bir aktivite gerçekleştirilmese dahi yorgun hissedilmesine neden olabilir. Susuzluk vücudun tüm fonksiyonlarını ve hatta uyku döngülerini de etkileyebilir.
Dehidrasyon baş ağrısından kaynaklanan ağrı, ön, arka, yan veya başın her yerinde olabilir. Başı hareket ettirmek daha fazla ağrıya neden olabilir. Dehidrasyon baş ağrıları sadece vücut çok fazla sıvı kaybettiğinde ortaya çıktığından, baş ağrısıyla birlikte dehidrasyon belirtileri ortaya çıkacaktır.
Bağırsakların da düzgün çalışması için suya ihtiyacı var. Az su tüketimi olursa, sindirim sorunları ve kabızlık bir sorun haline gelebilir. Su tüketiminin yetersiz olması mide ekşimesine neden olabilir. Susuzluk, ülserin gelişimini teşvik edebilecek aşırı derecede asidik bir mide yaratabilir.
Limondaki C vitamini cilt için faydalıdır ve her gün düzenli olarak limonlu ılık su içmek cildi güzelleştirir. Limonda açlığı bastıran pektin fiberi bulunur. Açlık hissini azaltarak kilo kaybına yardımcı olur. Limon kendisi asidik olmasına rağmen vücudunuza girer girmez alkali hale gelir.
Cilt beyazlatma kişinin cilt yapısı ve rengine göre belirlenir. Cilt lekeleri fraksiyonel lazer, Q-Switch Lazer ve fraxel gibi işlemlerle tedavi edilebilir. Eğer yüzeysel ve hafif lekeler var ise kimyasal peeling ve karbon peeling gibi işlemlerden de faydalanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri