Elektriklerin kesik olması durumunda herhangi bir güç kaynağı bağlı değilse kombi ıstıma işlevini yerine getirmez. Aynı şekilde doğalgazın cihaza gelmemesi de kombinin çalışmasına engel olur. Suların kesik olması ise genellikle kombinin çalışmasına engel olmamaktadır.
Kombi kullanılan konut içinde su kesintisi olduğunda kombi tesisat içindeki su kadar çalışmaya devam eder. Yani önemli olan basınç değerinin 1 bardan az olmamasıdır. Kombi tesisatındaki mevcut su bar göstergesi ile görüntülenebilir.
Doldurma musluğunu açık bırakmak hiçbir zaman hiçbir kombi arızası için çözüm yolu değildir. Doldurma musluğu kombiye suyun basılmasını sağlar ve açık kalırsa kombi tesisatındaki su giderek yükselir. 2.5 ya da 3 barı geçmesi halinde ise kombi emniyet ventilinden su akıtmaya başlar.
Yanıtımız hayır. Kombi kış dönemlerinde uzun süre evde olunmadığında kapatılabilir. Yaz döneminde evde değilseniz kombiyi kapatarak tasarruf yaşayabilirsiniz.
Böyle bir durumla karşılaştığınız zaman yapmanız gereken kombiyi kapatmak ve sular gelene kadar beklemektir. Su kesintisi gibi durumlarda kombide hiç su bulunmuyor ise randıman alamayacağınız gibi farklı sorunlara neden olabileceğinden önerimiz kombinin kapatılması ve bu şekilde kullanılmamasıdır.
İlgili 16 soru bulundu
Tatile giderken kombinin gazı ve elektriği kesilmemelidir. Çünkü kombilerde bulunan dona karşı koruma özelliği ( yeni kombilerin hepsinde mevcut) sayesinde kombi kendini koruyabilmektedir.
Kombiyi belirli aralıklarla çalıştırdığınızda bu problemi de yaşamamış olacaksınız. Kombiler sürekli kapalı duracağından sistemdeki suyun boşaltılması gibi çok önemli bir hata yapılmaktadır. Sistemdeki suyun hem radyatörlere hem de kombiye zarar vereceği düşünülmektedir.
Tesis Yöneticileri Federasyonu Başkanı Yahya Sağır da ısı pay ölçer kullanan konutlara ilişkin, "Merkezi ısıtma sistemli, ısı pay ölçerli konutlarda, kış sezonunda sıcaklığın 15 derecenin altına düşmesi halinde kaloriferlerin yakılması zorunlu. Bağımsız bölümler boş dahi olsa bu zorunluluk var.
Bunun dışında kombiye gelen gazın kapalı olması da sıcak suyun gelmesine engel olmaktadır. Bu nedenle ilk olarak kombiye gelen su kanallarının açık olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ayrıca kombinin su basınç ayarları da kontrol edilmelidir.
Vatandaşların en çok merak ettiği “Kombi geceleri kapatılmalı mıdır?” sorusuna da açıklık getirdi ve şunları söyledi: “Kombiyi kapatıp sabah açmak hiçbir şekilde tasarruf sağlamaz.
Kombi basıncı yükselmesinin olası sebeplerinden bir diğeri de doldurma musluğunun kapanmıyor olmasıdır. Kombi musluğunu kapattığınızdan emin olsanız bile eğer muslukta ufak bir kademe dahi açıklık kaldıysa basınç yükselebilir.
Kombi Su Basma Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Kombinin basıncı arttırma işlemi ile ilgili en çok merak edilen sorular ve cevapları… Kombiye kaç günde bir su basılması gerekir? Kombinin su seviyesini arttırmak için belli bir gün aralığı yoktur. Ortalama bir kombinin su basıncı 2-3 ayda bir düşme eğilimi gösterir.
Kombinizin basıncı ortalama olarak 1.2 ve 1.5 bar seviyesinde olabilir. Eğer kombi basıncınız bu seviyelerdeyse kombinizde herhangi bir arıza bulunmuyor şeklinde yorumlanabilir. Eğer kombi basıncınız ortalama olarak 1.5 bar ve 2 .0 bar seviyesinde yine aynı şekilde kombinizde bir sorun yok demektir.
Özetle kombiler ani ısıtıcılardır diyebiliriz. Doğalgazla çalışan kombiler, eşanjör denilen parça sayesinde suyu anlık ısıtır. Birkaç saniye içinde çok yüksek ısılara çıkan eşanjör, suyu ısıtabilmek için bu şekilde çalışır. Tabi bu denli yüksek ısıya dayanabilmesinin sırrı da içinde sürekli su olmasıdır.
Kombi basıncı 1 bar değerinin altına indiğinde bar seviyesi 1.5 olana kadar su takviyesi yapmalısınız. Zira kombide 1.5 ya da 2.0 bar gibi yeterli seviyede su bulunmadığında eşanjörün ısınması oldukça tehlikelidir. Çünkü suyun az olması kombinin devir daim yapamamasına neden olabilir.
Bu eleklerin tıkanması kombideki pompayı zorlar, peteklerin üst taraflarının ısınıp alt taraflarının ısınmamasına sebep olur.
Fakat kombiyi kapattığınızda, kombinizin evinizin musluklarından akan suyu ısıtma görevini yerine getirmesini de engellediğinizi unutmamalısınız. Burada yapılması gereken ise kombilerin yaz konumunu ayarlamak.
Yalnızca ısıtma durumunda çalışmasını durdurmaz. Çünkü sular gitmesine rağmen tesisat içinde su bulunmaktadır. Fakat su kesintilerinde kombiler her zaman tesisat içinde bulunan su bitene kadar çalışır.
Bazı şofben çeşitleri LPG ve doğalgaz enerjisi ile çalışırlar. Elektrik aksamı olmayan bu cihazlar, elektrik kesilse dahi çalışmaya ve sıcak su vermeye devam ederler. Bu durum kullanıcıların akıllarına elektrik kesilse dahi kombilerin de sıcak su verebilme ihtimalini getirir.
Kombileri mümkün olduğu kadar minimum düşük derecelerde kullanılırsa daha fazla tasarruf elde edilir. En verimli yoğuşmalı kombilerin çalışma sıcaklık dereceleri 30 ile 50 derece sıcaklıklarda elde edilir. 50 derece üstündeki kalorifer derecesi ayarlandığında tasarruf miktarı düşmeye başlar.
Antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15°C, Oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değeri 20°C, Banyo içinse ideal sıcaklık değeri 24°C'dir.
Hayır, gece yatarken kombiyi kapatmamalıyız. Kombi ayarının sürekli değiştirilmesi ya da kombinin açılıp kapatılması, yanlış bir uygulamadır.
Açık kalması gereken 2 peteğin dışında diğer petekleri kapatmak kombiye zarar vermez.
Kombilerin odaları ısıtma işlevi yalnızca kış ayları için geçerlidir. Ancak musluktan akan suyun ısınması için dört mevsim kombinin açık kalması gerekmektedir.
Elektriklerin kesik olması durumunda herhangi bir güç kaynağı bağlı değilse kombi ıstıma işlevini yerine getirmez. Aynı şekilde doğalgazın cihaza gelmemesi de kombinin çalışmasına engel olur. Suların kesik olması ise genellikle kombinin çalışmasına engel olmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri