Milli Eğitim Bakanı
Çünkü yeni dönem itibariyle öğrenciler de öğretmenler de sınıflara telefon getiremeyecek. Bundan böyle öğrenciler telefonlarını okul yönetimine teslim edecek. Öğretmenler ise derslere girmeden önce telefonlarını öğretmenler odası gibi alanlarda bırakacak.
4. maddede yer alan ''Kurumumuzdaki öğretmenler kendilerine ait telefonları okul binasında sadece öğretmenler odasında kullanabilir, sınıf, labaratuvar, yemekhaner okul bahçesi, kütüphane, birebir odaları gibi bölümlerde telefonlarını yanlarına alamaz, kullanamaz ve bu kuralı ihlal edemezler.
öğretmen öğrencinin telefonunu karıştırabilir mi. öğretmen bunu yaptığında. haberleşmenin gizliliğini ihlal edip. büyük bir suç işlemiş olur. bu suçun cezası bir yıldan 3 yıla kadar hapisti.
Okul saatleri içinde öğrencilerin, kişisel cep telefonu, tablet, ses kayıt cıhazı, akıllı saat vb. kayıt özelliği olan her türlü aletin kullanımı yasaktır.
İlgili 44 soru bulundu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin cep telefonlarının ders başlamadan önce öğrenciler tarafından öğretmenlere teslime dileceğini belirtti. Buna göre öğrenciler okula cep telefonu götürebilecekler ancak ders başlamadan öğretmene bu telefonu teslim edecekler.
Yasak sadece dersler için özellikle gerekli olmayan akıllı telefonlara uygulanacak. Örneğin, dijital beceriler derslerinde veya tıbbi durumları veya engelleri olan öğrenciler tarafından akıllı telefonlar hâlâ kullanılabilecek. Yasaklanmanın uygulanması okulların sorumluluğunda olacak.
Eğer okul yönetimi böyle bir cep telefonu yasağını okul yönetmeliğine koymuşsa, öğretmen telefona el koyabilir. Öğrencilerin dikkatlerini derse vermeleri için okul yönetmeliği bu tür bir yasağı koyabilir... Yani telefona el koyma süresinin amaca uygun olması gerekir, bu tedbirin uygulanmasında aşırıya kaçılmamalı.
Ulusal hukuk ve eğitim mevzuatında kanun düzeyinde yönetici ve öğretmenlere öğrencilerin üst arama ve eşyalarına el koymayla ilgili bir düzenlemenin olmadığı tespit edilmiştir. Üst arama ve eşyalara el koyma kanunlar tarafından kolluk kuvvetlerine, hâkim kararına bağlı olarak verilen bir yetkidir.
Vermek zorunda değilsiniz öğretmenim. Bu konuyla ilgili hiçbir işlem yapamaz .
Sınıfta içilen çay veya kahve hiçbir şekilde derse veya anlatıma engel olmamakta.
Öğretmenler odasına misafir ve ziyaretçi kabul edilmemeli- dir. 5. Öğretmenler odasında el antiseptiği ve genel hijyen kuralları- nı sağlayan koruyucu malzemeler bulundurulur. 6. Öğretmenler odasında tek kullanımlık bardak, pet şişe su kul- lanılmalıdır. Çay/kahve makinası kullanılmamalıdır.
Milli Eğitim Bakanlığı Mevzuatında Öğretmenlerin Hakları
Milli Eğitim Temel Kanunu'nda öğretmene tanınan haklar eğitim alma hakkı, kariyer hakkı, öğretmenlerin hizmet içi yetiştirilmesi hakkı, yurt içi ve yurt dışı yetişme imkânları ve konut hakkıdır.
el koyamaz ve içini karıştıramaz. bu özel hayatın gizliliğini ihlal suçuna girer. lakin okul ve milli eğitim bakanlığının bununla ilgili bir yönetmeliği vssi olabilir. okulda veya derste kullanım yasağı tarzında onada bakmak lazım. el koyamaz ve içini karıştıramaz. bu özel hayatın gizliliğini ihlal suçuna girer.
Günlük hayatımızın bir parçası olan telefonların derslerde öğrenciler tarafından kullanılmasının önüne geçmek için MEB, bilişim cihazlarıyla ders sırasında ilgilenmenin karşılığında yönetmeliğe disiplin cezası verilir maddesi getirdi.
öğretmenler her ne kadar yönetmelik sebebiyle. arama yapma haklarının olduğunu düşün. buseler de. bu husus kanunen düzenlenmediği için kanuna aykırıdır.
Aramanın duyarlı kapı, detektör x ışını cihazlarıyla yapılması ya da sadece çanta vb. eşyaların aranması halinde amaçlanan hedefe ulaşılması mümkün ise, elle yoklama yöntemiyle üst araması yapılmamalıdır. Elle arama konusundaki duyarlılık işyerindeki özel güvenlik görevlilerinin yetkilerinde de göze çarpar.
Hak: Akademik, sosyal, ders dışı etkinliklere (kulüpler v.b.) ve organizasyonlara katılma hakkına sahiptir. Her öğrencinin kurallar çerçevesinde, kendi temsilcisini seçme ve seçilme, temsilcisi aracılığı ile yönetime katılma hakkı vardır.
Kesinlikle hayır. Telefon, 134. Madde kapsamında bilgisayar gibi görülerek, el koymaya konu olamaz.
Kolye, yüzük, küpe, bilezik vb. aksesuar takmak, kumaş veya deri yelek, Okul kıyafetinde öngörülen dışında hırka ve kazak vb. giyilmesi yasaktır. Hiçbir şekilde yüksek tabanlı, topuklu ayakkabı ve sandalet giyilmemelidir. Kız öğrenciler makyaj yapamaz, saçlarını boyatamaz ve oje kullanamazlar.
Alınan bilgiye göre, milli eğitim bakanlığı'nın yönetmeliğine göre okullarda görüntü ve ses kaydeden tüm cihazların yasak olduğu öğrenildi. Okula cep telefonu ve akıllı saat ile gelen öğrenci bunu dolaplarına koyacak ya da görevlilere teslim edecek. Ders bitiminde ise tekrar geri alacak.
Resmi olarak yapılan açıklamada bu ürünlerin kullanımı yasaklanmışken, kullanıcıların bu cihazları hemen imha etmesi gerektiği de söylendi. Özellikle GPS özelliğine sahip saatlerin daha tehlikeli olduğu söylenirken, bu cihazların çocuklarımızı korumaktan ziyade onlara zarar verebilecek ürünler olduğu kararı verildi.
Tekin, "okullarda cep telefonu kullanımı yasaklandı mı?" sorusuna yanıt verdi. Tekin, öğrencilerin cep telefonlarını derse girmeden teslim edeceklerini, öğretmenlerin de kötü örnek olmamaları adına sınıfa telefonla girmeyeceğini de bildirdi.
Cep telefonları ayrıca okulda zorbalıkla ilgili sorunların artmasına neden olabilir. Sanal zorbalık, diğer zorbalık biçimlerinden daha zor olabilir ve bu da öğretmenlerin olayları tespit etmelerini ve durdurmalarını zorlaştırır. Cep telefonları sınıfta yardımcı bir öğrenme aracı olabilir.
Öğrencilerin derslerini aksatan en önemli etkenin cep telefonu ve diğer dijital cihazların olduğunun altını çizen Tekin, ders dışında öğrencilerin ödev ya da benzeri bilgilendirme amaçlı kullanılan sosyal medya uygulamalarına da kısıtlama getirileceğini söyledi. Dolayısıyla liselerde telefon yasaklandı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri