Su sesinin, stresin etkilerini azaltabileceği belirlendi. Aynı stresli duruma maruz bırakılan katılımcıların tükürüğünde stresi gösteren hormonların düzeyi incelendi. Müzik dinleyenlerin stres düzeyinin, su şırıltısı dinleyenlerden çok daha fazla olduğu görüldü. Su sesi dinleyenlerde ise stresin azaldığı belirtildi.
Suyun kıyıya yavaş yavaş çarpması ve aynı tempoyla geri çekilmesi, beyni doğal olarak sakinleştiren ve rahatlatan bir gürültü perdesidir. Dolayısıyla zihnimiz bu sesleri diğerlerinden çok farklı şekilde algılar. Bu ses türleri aracılığıyla rahatlar ve hatta uykuya daha rahat geçeriz.
Yavaş tempoya sahip olmalı, mümkünse vokalsiz, armonisi basit bir şarkı dinlenmelidir. Hangi ses uyku getirir denince de akla ilk su sesi ve hayvan sesleri gelecektir. Çünkü bu tür seslerin bilinçaltımızda rahatlatıcı bir tesiri bulunur.
Hayatta kalma güdümüz, dış seslere karşı uyku sırasında da tetikte kalmamıza yol açar. Beyaz gürültü ise dış sesleri maskeleyerek uykumuzun bölünmesini engellemede yardımcı olur.
İlgili 26 soru bulundu
Huzur veren ses kaynakları: Su sesi, kuş sesi, yağmur sesi ve benzeri ses kaynakları bize huzur veren ve mutlu eden seslerdir. Bu sesleri duymaktan mutlu oluruz ve etrafımızda yoğun şekilde duyarız.
Ses, kaynaklarından çıktığı zaman havada yayılıp kulağa kadar gelerek kulak zarını titreştirir. Kulak zarında oluşan titreşimler kulağın iç bölümüne iletilir. Bu titreşimler belli bir ileti taşır. Bu iletiler ise beyne ulaştığında ses duyulmuş olur.
Bir süredir sürekli uyku hali yaşıyorsanız B2, B6, B12 vitamini eksikliğiniz olabilir. Özellikle B grubu vitaminlerinde eksiklik kansızlık ve demir eksikliği yapabilir. Bu durum yorgunluk, halsizlik ve sürekli uyku hali yaratır. Çok uyuduğunuzda baş ağrısı ile uyanabilirsiniz.
Uzmanlara göre yetişkinler günde en az 7, en fazla 9 saat uyumalı. Ancak 7-9 saat uyku yetmiyorsa ve kendinizi uykulu hissediyorsanız 10 saat üzerinde uyuyorsanız, "hipersomni" olabilirsiniz.
Yağmur ve rüzgar sesleri, ses spektrumunda 8-10 KiloHertz aralığını ve civarını kapsarlar. Bu değer civarındaki sesler, insan kulağında diğer sesleri gölgeleyebilecek bir etkiye sahiptir.
2) Su İçmeyi İhmal Etmemelisiniz
Ses güzelleştirmek isterken bu süreçte bolca su için. Su içerek ses tellerinin kuru kalmasını önlemiş olursunuz. Böylece ses tellerinde bir hastalık oluşumunun önüne geçersiniz. Ses tellerinin sürekli nemli kalması, sağlığınız için önemlidir.
Doğal seslere örnek olarak insan sesi, hayvan sesi, rüzgâr sesi, yağmur sesi ve su sesi verilebilir.
Deniz veya çim fıskiyelerinin sesi ne olursa olsun,her türlü su sesinin rahatlatıcı bir etkisini var ve bu nedenle de idrara çıkmaya neden olan parasempatik sinir sistemini harekete geçirebilir.
Ses Şifası, Şifa frekanslarının vücudun etrafındaki fiziksel ve ince enerji alanlarına uygulanmasıdır. Bu şifa verici veya terapötik frekanslar ve sesler, canlı ses terapisi seansları, Ses, vokal ve diyapozon (akortlu çatallar), Tibet şarkı kaseleri (singing bowls), gibi çeşitli ses şifa araçları ile sağlanır.
Kabın alt kısımlarında ve yanlarında oluşan bu kabarcıklar suyun yüzeyine doğru hareket ederken -üzerlerine etki eden basınç azaldığından- hacimleri artmaya başlar ve suyun yüzeyine ulaştıklarında patlarlar. Bu durum suyun içinde ses dalgaları şeklinde yayılan titreşimler oluşmasına neden olur.
Resûl-i Ekrem Efendimiz'in uyku vakti, genellikle yatsı namazından sonra ve sabah namazından önceki zamandır. Efendimiz, imkân varsa öğle namazından sonra bir saat kadar uyurdu.
İşte The Sleep Calculator isimli bu uyku hesaplayıcısı bunları dikkate alarak sizin için ideal uyku zamanını belirliyor. İşte örnekler: Sabah 06.00'da uyanmanız gerekiyorsa: Yatış saatiniz 20.46, 22.16, 23.46 veya 01.16 olmalı. Sabah 07.00'de uyanmanız gerekiyorsa: Yatış saatiniz 21.46, 23.16, 00.46 veya 02.16 olmalı.
Yan yatış pozisyonu bel ve boyun sağlığı için en idealidir. Bacaklar karına doğru çekilerek yatılmalı. Bu pozisyonda belin basıncını azaltmak için dizlerin arasına bir yastık koyulmalıdır. Bu şekilde omurga ve diske daha az yük biner aynı zamanda horlamayı da engeller.
Sürekli uyku hali kansızlık problemi yaşayan kişilerde görülür. Kansızlığın temel nedeni de demir eksikliğidir. Zaman zaman kalsiyum eksikliği de sizi uyumaya teşvik eder. Ayrıca, B2 ve 12 vitaminleri ile aynı kategoride bulunan B6 vitamini eksikliği durumunda insan vücudunda uyku bozuklukları baş gösterebilir.
Uzmanlar 14-17 yaş arası ergenler için her gece 8-10 saat uyumanın yeterli olduğunu, 18-64 yaş arası yetişkinlerde ise bu sürenin7-9 saate düştüğünü söyledi. Araştırmacılar, 64 yaşın üzerindeki kişilerin ise hergün sadece 7-8 saat uyuyarak sağlıklı bir yaşam sürebileceğini belirtti.
Bir ses dalgasına göre, sulu etiniz etrafınızdaki su ile neredeyse aynıdır. Böylece ses dalgaları bedeninizde yeterince güçlü titreşemez. İyi bir titreşim elde etmek için yeterince farklı bir şeye çarpana kadar devam etmeleri gerekir.
Ses bir enerji türüdür. Ses titreşimle oluşur, titreşimi enerjiye dönüştürür. Sesin kuvvetine gürlük denir ve "Desibel (dB)" ile ölçülür.
Kendi sesimiz hem dışarıdan hem de kendi içimizden duyduğumuz bir sesin karışımı. Bu da sesimizin çok daha derin ve zengin olmasını sağlıyor. İki ses karşılaştırıldığında dışarıya çıkan sesin daha ince ve daha yüksek perdeye sahip olduğunu görüyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri