Muvazzaf subayların aldıkları eğitim 'Temel Askerlik Ve Subaylık Anlayışı' kazandırmaya yönelik olarak düzenlenmiş bir dizi eğitim programını kapsar. 4 aylık süreç içerisinde adaylar hem teorik ve uygulamalı pek çok eğitime tabi tutulurlar. Bu eğitimler oldukça sıkı ve zorludur.
Kayıt kabul, intibak eğitimi, temel eğitim, komando ve iç güvenlik eğitimi, staj, akademik eğitim, kolluk uygulaması eğitimi safhaları olmak üzere 2 yıl eğitim/öğretim verilmektedir.
Madde 1 – Kara,Deniz,Hava Harb Okulları ile Üniversitelerin muhtelif fakültelerinin ve yüksek okulla- rın birinci sınıflarında Milli Savunma Bakanlığı hesabına okuyan ögrencilere ve Yedek Subay Okulu öğrencilerine ayda 30 lira, daha yukarı sınıflarda okuyanlara ayda 40 lira harçlık verilir.
Subay olmak için birden fazla yol bulunuyor. İlk ve en çok tercih edilen yöntem, Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi ve Milli Savunma Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen sınavdan başarılı olunması ve harp okuluna girilmesi gerekir. Bir diğer yöntem ise lisans mezunları için açılan kontenjanlara başvurmaktır.
Yaş Sınırı: Genellikle subay adaylarında yaş sınırı aranır. Yaş sınırı ülkeden ülkeye ve subaylık seviyesine göre değişebilir. Türkiye'de subay olmak için 27 yaşını geçmemiş olmak gerekmektedir. Fiziksel Yeterlilik: Subay adayları fiziksel olarak askeri standartlara uygun olmalıdır.
İlgili 15 soru bulundu
Dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenimi bitirenler için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak, Daha az süreli yüksek öğrenimi bitirenler için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak şartları aranmaktadır.
Subay olmak için yaş sınırı 4 yıllık lisans eğitimini tamamlayanlar için 27 yaşını aşmamış olmak, lisansüstü eğitime sahip olanlar için ise 32 yaşını aşmamış şeklinde belirtilmektedir. Uzmanlık eğitimi alan doktorlar için belirlenmiş yaş sınırı 35'tir.
Subay Ne Kadar Maaş Alır? Subay olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Subay maaşı 2023 verilerine göre ortalama 18.500 TL civarındadır.
Askerde Doğu Görevi Kaç Yıl? Askerde Doğu görevi hizmetine giden askerlerin hizmet süresi 2 ila 3 yıl arasında değişmektedir. Batıda görev yapan askerlerin hizmet süresi ise 4 ila 5 yıl arasında değişmektedir.
Subaylar; birliğine bağlı olan askerleri denetler, düşman ile mücadele eder, birliğinde bulunan araçları yönlendirir, muharebe görevlerini yönetir, birlik içi iletişimin güçlü olması için üstlerine bilgi verir ve askeri ekipmanların kullanıma hazır olmasını sağlar.
Dört senelik mezunlar için subay olma konusunda iki farklı seçenek bulunmaktadır. İlki askeri lise sınavlarına girerek ikincisi ise lisans eğitimi ve lisans mezunu şeklinde subaylık sınavlarına başvuru yapmaktır. Dört senelik mezun olanlar TSK hizmetinde çalışabilirler.
MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında muhabere subay, yedek subay, astsubay, uzman erbaşlara sınıf ve branşlarına yönelik temel, mesleki gelişim ve göreve yönelik kurslar verilmektedir. Ayrıca, muhabere görevi yapacak acemi erlerin temel askerlik ve sınıf-branş eğitimleri icra edilmektedir.
Subaylar, devlet memurudur. KHO'dan mezun olur olmaz maaş almaya başlamaktadırlar. Mezun olan subaylar, dinlenme ve eğitim maksatlı olarak aileleri ile birlikte yaz ve kış dönemlerinde sadece TSK personeline hizmet veren yerel ve özel eğitim merkezlerinden istifade edebilmektedirler.
Sınavı geçen personellerden; kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca belirlenen esaslar dâhilinde yapılacak subaylık nosyonu kazandırma eğitimini başarı ile bitirenler, bitirdikleri tarihten geçerli olarak teğmen naspedilirler.
Normal Bekleme Süreleri Asteğmen 8 Ay (1) Teğmen 3 Yıl Üsteğmen 6 Yıl Yüzbaşı 6 Yıl Binbaşı 5 Yıl Yarbay 3 Yıl Albay 5 Yıl Tuğgeneral - Tuğamiral 4 Yıl Tümgeneral - Tümamiral 4 Yıl Korgeneral - Koramiral 4 Yıl Orgeneral - Oramiral 4 Yıl b) En az bekleme süreleri: Madde 31 – Subayların en az bekleme süreleri aşağıda ...
Yaş Şartı: Subaylık başvurusu yapacak adaylar için yaş sınırları, genellikle 18 ile 27 yaşları arasında değişir. Ancak, bazı subaylık branşları için yaş sınırları farklılık gösterebilir. Sağlık Şartları: Askeri subaylar, zorlu fiziksel ve psikolojik koşullar altında görev yapacakları için sağlıklı olmalıdır.
Subay rütbelerine göre terfi süreleri de değişiklik gösterir. Teğmen ve Üsteğmen bekleme süreleri 3 yıl olup, 6 yıl da yüzbaşı rütbesine yükselir. Yüzbaşı 6 yıl bekleme süresi sonunda, Binbaşı rütbesine terfi eder. Binbaşı, Albay rütbesine yükselmesi için 5 yıllık süreyi doldurmalıdır.
Subay; asteğmen, teğmen, üsteğmen, yüzbaşı, binbaşı, yarbay, albay, tuğgeneral/tuğamiral, tümgeneral/tümamiral, korgeneral/koramiral, orgeneral/oramiral ve mareşal/büyük amiral rütbelerinde bulunan askerlere denir.
Sözleşmeli subay kaynaklarını; en az dört yıllık fakülte veya yüksekokulları bitirenlerden düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibarıyla yirmiyedi yaşını, lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlardan otuziki yaşını bitirmemiş olanlar teşkil eder.
Kısa dönem asker maaşı yoktur harçlığı vardır. Direkt er olarak nitelendirildiği zaman 237 TL olarak bir harçlık almaktadır. Bunun yanında usta onbaşı ve erbaşlar 270, çavuşlar ise 305 TL olarak aylık harçlık alır. Yukarıda da belirttiğimiz bu tutarlar, yine kişilerin bulundukları yere göre farklılık gösterebilir.
silahlı kuvvetlerde subaydan kıdemsiz, er ve erbaşlardan kıdemli olan askerdir. Astsubay, askerî hiyerarşide subay yardımcısına verilen unvandır.
Temmuz 2023 itibariyle emekli albay maaşı 32500 tl dir.
1) Erkek Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 165 cm, Kadın Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 160 cm olarak uygulanacaktır. bölümü uygulanır. 3) Ağırlık alt ve üst sınırlarının hesaplanmasında vücut kitle indeksinin alt sınırı 19 (kg/m²), üst sınırı 26 (kg/m²) olarak esas alınmıştır.
Lisans seviyesinde düzenlenen KPSS sınavında P3 puan türünden 70 puan ve üzeri alan adaylar, subay alımlarına başvuru yapabilir. Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına alım yapılacak kadrolar belirlendi.
2023 yılı itibari ile 28 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Yedek Subay maaşları 24860 TL'dir. En düşük Yedek Subay maaşı 19890 TL iken, en yüksek Yedek Subay maaşı 35760 TL'dir. Güncel Yedek Subay maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri