Baskı yapacağınız sublimasyon baskıya uygun ürün Pekii, akıllarda bir soru daha var muhtemelen 'Her ürüne sublimasyon yapılabilir mi? / Hangi ürünlere sublimasyon baskı yapılabilir?' Maalesef her ürüne sublimasyon baskı yapamazsınız. Baskı yapacağınız ürünün polyester içerikli olmalıdır.
Süblimasyon baskının en önemli avantajı, baskının oldukça kalıcı olmasıdır. Renk haslıkları oldukça yüksektir. Süblimasyon baskıda, mürekkep yüzeyde kalmayıp kumaşa işlediği için, boya yüzeyde hissedilmez. Dolayısıyla boyada çatlama, kırılma, solma ya da deformasyon olmaz.
Bizim basmış olduğumuz ürünlerin yıkanınca çıkma gibi bir olasılığı yoktur! Önerdiğimiz yıkama sıcaklığı 30 derecedir çünkü 60 derecenin üzerinde yıkanan ürünlerde kumaş deformasyonları dahi oluşabilir ve bu da baskıya etki eder.
Bunlara; cam, metal, seramik, ahşap, taş, plastik materyallerden üretilmiş kupa bardak, plaket levhası, madalyon kolye, yaka kartı, puzzle çeşitleri, bardak altlığı, fayans çeşitleri, anahtarlık gibi ürünleri örnek gösterebiliriz. Tüm bunlara ek olarak kumaşa ve t-shirt üzerine de baskı yapılır.
Baskı esnasında transfer kağıdı üzerinde bulunan süblimasyon mürekkep ısı presinde uygulanan ısı ve basınç altında sıvı hale geçmeden buharlaşarak baskı yapılan tişörtün yüzeyindeki polyester ipliğe yapışarak boyanmasını sağlar ve böylece süblimasyon transfer baskı gerçekleşir.
İlgili 27 soru bulundu
Sıcak ütüyü, çıkarmak istediğin baskının ilk kısmının üstündeki ıslak beze bastır. Isının baskıya ulaşmasını sağlamak için elinle hafifçe bastır. Eğer ütü eski moda ağır ütülerdense sadece baskının üstüne koyman yeterli olur çünkü ütünün ağırlığı kendi başına yetecektir.
Ütünün ısısı transfer baskıyı eritmeli. Bir köşeden başlayıp transfer baskının tamamını ütüle. Ütüyü hızlıca hareket ettirerek transfer baskıyı çıkar.
Süblimasyon baskı tekniği son derece kaliteli ve kullanışlı bir baskı tekniğidir. Birçok kullanıcı, kişiye özel ürün ve hediyelik malzemeleri üreteceği zaman süblimasyon baskı tekniği yöntemine başvurur.
Orijinale en yakın baskı kalitesi ışık baskı ile alınır.
Boya sublimasyon adıyla da bilinen sublimasyon, görüntünün %100 polyester bir giysiye veya diğer polimer kaplı zeminlere aktarılmasını sağlayan kimyasal/fiziksel bir işlemdir. Bu işlem, özel bir yazıcı ve özel mürekkep ve kağıt malzemelerinin kullanılmasını gerektirir.
Tişörtleri boyun kısmından asmak, tişörtünüzü esnetebilir. Askıya asarak kurutmayı tercih edecekseniz, kenarlarından kancalı askılar doğru bir seçim olarak tişörtünüzün esnemesine ve baskının zarar görmesine engel olacaktır.
30 derecede yıkanan tişörtlerin baskıları kolayca çıkmaz ve baskı kalitesi bozulmaz. Ancak oldukça hassas bir baskıya sahip tişörtleri elde yıkamak tavsiye edilir.
Plastisol gibi solvent bazlı boyalar kumaşı değil, kumaşın üzerinde ek bir tabaka olarak desen oluştururken, su bazlı boyalar direkt kumaşı boyadığı için çatlama veya sökülmeler yaşanmaz, yıkama sonucu sadece kumaşınızın pamuklanması oranında rengi açılır.
Serigrafi baskı: Dayanıklılığı çok yüksek, her türlü kumaşa uygulanabilen bir baskı çeşididir. En çok tercih edilen ve müşteri memnuniyeti çok yüksek olan bir baskı tekniğidir.
Emprime baskılarda degrade adı verilen renk geçişleri ve çeşitli resim baskıları yapmak mümkün değildir. Emprime baskı türünde yalnızca standart renkler basılabilir. Moda trendlerine bağlı olarak emprime kumaşlardan oluşan tekstil ürünlerinin çeşitleri her geçen gün artış gösterir.
Süblimasyona Kıyasla DTF Baskının Avantajları
DTF süblimasyonun iki büyük dezavantajını barındırmaz. Hem içerdiği beyaz mürekkeple siyah veya renkli kumaşlara beyaz baskı rengi dahil transfer yapabilirsiniz, hem de %100 pamuk dahil sektördeki neredeyse bütün kumaşların üzerine baskı yapmak mümkündür.
Süblimasyon; maddenin ısı uyguladığında katı halden direkt gaz haline geçmesi durumudur. Süblimasyon baskı, kağıt üzerine printer çıktısı ile uygulanan desenin; kumaş, sert malzemeler v.b. gibi materyallere ısı ve basınç ile aktarılması tekniğidir.
Ofset baskı çok sayıda olan baskılar için daha az maliyetli iken, dijital baskı az sayıda basımlar için daha az maliyetlidir. Dijital baskı basımı daha hızlı yaparken, ofset baskı daha yavaş gerçekleştirir. Dijital baskı tasarım üzerinde yapılacak değişiklikler için daha esnektir.
DTF mürekkep ile aldığınız baskıları, yüksek kalite ve dayanıklılığı sayesinde 30 ve üzeri yıkamaya dayanıklıdır.
UV Baskı makinesi, bu tekniğe uygun olarak özel şekilde üretilmiştir. UV boyası yapısı gereği güneş, toz vs. Faktörlerden etkilenmez ve solma yapmaz.
Eğer baskı projesinde hız ön planda; maliyet ve kalite ikinci plandaysa çoğunlukla dijital baskı tercih edilir. Ancak proje geniş bir zamana yayıldıysa, baskı yapılacak ürün sayısı fazlaysa ve kalite standartları işin hızına göre öncelik sahibiyse ofset baskı gibi farklı baskı teknikleri daha kullanışlı hale gelebilir.
Bu yöntemlerden biri kumaşa elle müdahale etmektir. Ele alınan tişört avuç içinde yuvarlak olacak şekilde buruşturulur. Sonrasında eski haline getirilir. Eğer kumaş kaliteli ise buruşma yapmaz ve dayanıklı bir yapıda yine eski halini alır.
Serigrafi ve tampon baskı mürekkeplerinin temizlenmesinde kullanılır. temizleyici ile ıslatılarak silinir. Böylece çözülen mürekkebi gazete kâğıdının emmesi sağlanır. ➢ Kalıp kaldırılır ve temizleyici süt ile ıslatılmıĢ yeni bir bezle içten ve dıĢtan silinir.
Transfer kağıdını kumaşın üzerine yerleştirin. Ütü ile kağıt arasına ince başka bir kağıt yerleştirdikten sonra kumaş üzerinde gezdirerek değil, her noktada birkaç saniye bastırarak ütüleyin. Her bir A4 için bu işlem aşağı yukarı 1.5-2 dakika sürecektir. Araya koyduğunuz kağıdı henüz sıcakken alın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri