Sucuğu bir peçeteye sararak açık bir şekilde buzdolabında saklamak, sucuk saklama yöntemleri arasında en sık bilinenidir. Buradaki amaç nemli olan sucuğun neminin kendi içerisinde sıkışmamasını sağlamaktır. Bu nedenle eğer buzdolabı poşetine koysanız dahi, poşetin ağzını mutlaka açmalısınız.
Sucuğu peçeteye sararak açık bir şekilde buzdolabında saklayabilirsiniz. Eğer buzdolabı poşeti kullanacaksanız, poşetin ağzını mutlaka açık bırakın. Sucuğun nemini koruması, dayanıklılık açısından oldukça önemlidir. Yeterince hava almadığında poşette su birikmeye başlar ve sucuk küflenir.
Çeşme suyunun içerisinde hafifçe ıslatılıp bir süre bekletilen sucuk yumuşar ve kabuğundan kolayca ayrılarak tüketilebilir.
Konusu birçok kişi için merak edilen bir sorudur. Sucuk kurutularak muhafaza edilebilir ya da buzlukta saklanabilir. Bunun yanı sıra son kullanma tarihine kadar saklanacağı zaman buzdolabında bekletilmesi de yeterlidir. Uzun süreli bir saklama gerektiğinde ise parçalar halinde buzlukta bekletilebilir.
Kasap sucuğu (fermente) veya kendi yaptığınız sucuğu kurutulurken dikkat edilecek kurallar 1 Güneşte ve sıcakta sucuk kurutulmaz 2 Yağmurlu havada sucuk kurutulmaz 3 Yaz aylarında dolabın normal bölmesinde kurutulur 4 Kurumaya aldığınız sucuk en fazla 7 gün kurutulur.
İlgili 21 soru bulundu
Sucuk kurutma süreci, içerisinde bazı püf noktaları barındıran hassas bir süreçtir. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Kurutma işleminin ılık ve güneş almayan bir ortamda gerçekleştirilmesi gerekir.
Sucuk bağırsağı, temizlenmiş ve kurutulmuş olarak temin edilen inek, sığır veya dana bağırsağının suda ıslatılarak yumuşak hale getirelerek elde edilir. Kurutulmuş Sucukluk Bağırsaklar sucuk üretimi öncesinde kesinlikle sıcak veya kaynar suda bekletilmemelidir.
Açılmış sucukların hava almaması için sucuğu önce bir kağıt havluya ardından streç filme sıkıca sarmalı ve o şekilde buzdolabında muhafaza etmelisiniz. Buzdolabında sakladığınız açılmış sucukları son tüketim tarihinden önce tüketmelisiniz.
Bu gibi durumlarda sucukların buzdolabına asılması önerilmektedir. Ya da buzluğa koyarak, kurutma işlemi gerçekleşebilir. Hemen tüketilmeyecek olan sucuklar, derin dondurucuya kaldırılarak orada bırakılabilir. Buzdolabında 3 hafta kadar bırakılan sucukların kurutma işlemi tamamlanmaktadır.
Sucuk paketi açıldıktan sonra doğru şekilde muhafaza edilmezse buzdolabında kolaylıkla bozulabilecek bir ürün bu yüzden özellikle açılmış sucukları oldukça dikkatli şekilde saklamak gerekir.
Pişireceğimiz her ayrı araç için, sucuğu uygun boyutlarda doğramalı veya dilimlemeliyiz. Sucuk pişirmenin bir başka tekniği ise sucuğu suyla pişirmektir. Önceden ısıtılmış tavaya doğranmış sucuklar atılır ve üzerine yaklaşık iki yemek kaşığı su eklenir. Bu pişirme tekniğiyle sucuk, sulu kalır ve lezzeti korunur.
Sucuk, buzdolabında, kurutarak veya dondurarak muhafaza edilebilir. Sucuğu buzdolabında muhafaza etmek, en yaygın yöntemdir. Sucuğun üstündeki jelatin çıkarılmamalı ve sucuk peçeteye sarılmalıdır.
Sucuğu bir peçeteye sararak açık bir şekilde buzdolabında saklamak, sucuk saklama yöntemleri arasında en sık bilinenidir. Buradaki amaç nemli olan sucuğun neminin kendi içerisinde sıkışmamasını sağlamaktır. Bu nedenle eğer buzdolabı poşetine koysanız dahi, poşetin ağzını mutlaka açmalısınız.
Direkt güneş ışığı almayan sıcak bir yerde asılarak kurutulan sucuk kuruduktan sonra ihtiyaca göre buzluk ya da buzdolabinda saklanır. Aman Dikkat kurutulmuş sucuk dışarıda beklemez, kurutulmuş olması bozulmasına engel değildir!
Doğru şekilde saklanmayan sucuklarda maya ve coclar, hızlıca ürer ve bu üreme dış tabakada beyaz bir madde oluşturur. Beyaz tabaka sucuğun bozulduğunun bir işareti değildir. Ancak sucuğun lezzetinin azalmasına neden olur.
sıcak su altına koyacaksın , az'da mikrodalga varsa 1 dakka koy çözülsün sonra ısıt o kendine gelir.
Nem miktarı %40, ph değeri de %5.4 ila %5.8 arasında olmalıdır. Etiketine bakmadan görebileceğimiz bir "iyi sucuk nasıl anlaşılır?” ayrıntısı da ürünün renginde saklıdır. Sucuğun kırmızıya çalan bir kahverenginde olması iyi sucukta aranan özelliklerdendir. Bu renk sucuğu kestiğimizde de kendini koruyor olmalı.
Taze Sucuk Evde Nasıl Kurutulur ? Sorulduğunda bilinmesi gerekenlerden biri de ortam sıcaklığının ve havadaki bağıl nem oranının doğru ayarlanması gerektiğidir. Havadaki bağıl nem oranı başlangıç için %95 olurken kuruma aşaması için bu oran %75 civarıdır. Ortam sıcaklığı ise 18-22 derece aralığında olmalıdır.
Evde yapılmış olan yaş sucuklar, güneş almayan ancak sıcak bir ortamda kurutulmaya bırakılabilir. Tabii bir diğer yöntem gazete üzerine yine sıcak bir ortamda gölgeye sermek suretiyle kurutma yöntemi değerlendirilebilir. Kısa bir zaman içerisinde sucuklar istenilen kapağıma ve sertliği gelerek tüketilebilir.
Dondurulmuş besinler sadece bir kerede çözdürülüp kullanılmalıdır. Çözdürülmüş olan bir besin kesinlikle tekrar dondurulmamalıdır. Aksi halde içerisinde mikroorganizmalar üreyecek ve bir sonraki tüketiminde besin zehirlenmelerine sebebiyet verebilecektir.
Eğer siz de sucuğun dışı küflenirse yenir mi diye soruyorsanız, ben tavsiye etmiyorum çünkü ne kadar sağlıklı olur bilinmez. Sonuçta dışından küflenmeye başlamış ve içine de geçmiş olabilir. İnsanlar dışını soyup hemen pişiriyor ama içine geçtiyse sağlık açısından problemler yaşayabilirsiniz.
Fermente sucuk, işlem görmüş sucuktur. Fermantasyon işlemi ise bazı mikroorganizmaların çiğ etin içinde bulunan karbonhidratları dönüştürmesidir. Böylelikle, sucuğun pH değeri düşürülür ve bu da bağırsaklar ve sindirim sistemi için faydalı bir işlem olur.
Sucuk yapımı püf noktaları arasında kıymanın yağlı olması, baharat dengesinin iyi olması, doldurma sırasında hava boşluğu olmamasına dikkat edilmesi ve kuruma aşamasında hava boşluğu olursa iğne ile delinmesi sayılabilir.
[email protected] #Türkiye #Gaziantep #Kasapsucuğu #yöresellezzetler EVDE SUCUK NASIL YAPILIR? -KASAP SUCUĞU TARİFİ 3 Kilo et için gerekli malzemeler Dana döş ( 2.400 gr ) Kuzu döş ( 600 gr ) Sarımsak ( 75 gr ) 4 Yemek kaşığı pul biber ( 60 gr ) 4 Tatlı kaşığı yeni bahar ( 45 gr ) 4 Tatlı kaşığı toz biber ( 45 gr ) 3 ...
Sucuk ve Pastırma
Toptancıdan alınıp tüketiciye satılmakta olan sucukların bakkal ve mezeci firesi %5-6 kadardır. Sucuk, salam, pastırma gibi yiyecek maddelerinin alış ve satış müddetleri içinde verebileceği fire nispeti asgari %3, azami %8'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri