Sucuk Baharatı Nerelerde Kullanılır? Sucuk baharatını evde sucuk yaparken kullanabilirsiniz. Sucuk baharatını kullanabileceğiniz diğer yemek çeşitleri ise köfte, çorba, iç pilav, sebze yemekleri, etsiz çiğ köfte, et ve tavuk terbiyesi, zeytinyağlı yaprak sarması, mezeler, salatalar gibi çeşitlenebilir.
Bu baharatların tümünü karıştırarak elde ettiğiniz baharatı, bütün et köftelerinde, özellikle çiğ köftede, et sucuğu yapımında, iç pilavda, zeytinyağlı yaprak sarmasında, et terbiye ederken, tavuk terbiye ederken rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Sucuk baharatı içeriğinde; karabiber, tuz, kimyon, sarımsak, kırmızı biber, yenibahar, tarçın, karanfil, zencefil, tuz, zeytinyağı, şeker bulunuyor. Bulunan her malzemenin bir amacı oluyor.
Sucuk yapmak için bu kıymaya sarımsak, kırmızı biber, kimyon, tuz, karabiber mutlaka katılmalıdır. Üreticilerin taleplerine göre yenibahar, çemen, tarçın da katılabilir.
20 gram tuz, 20 gram kimyon, 20 gram toz kırmızı biber, 10 gram karabiber, 10 gram yenibahar, 1 baş dövülmüş sarımsaktan bir kilo kıyma için yeterlidir. Bu karışıma sucuk baharatı da denilir.
İlgili 38 soru bulundu
Bu sucuğun pişerken dağılmamasını sağlıyor. ⭐Sucuk baharatını aktarlardan temin edebilirsiniz. Normalde 1 kg et için 70-80 gr sucuk baharatı yeterli geliyor. Siz yapacağınız miktara göre artırıp eksiltebilirsiniz.
kıyma içinde bulundurduğu su nedeniyle geç pişer. sucuk ise zaten kurutulmuş, içindeki su minimum seviyeye gelmiştir. ayrıca baharatla harmanlanmasınn da katkısı vardır. yani sen pişirirken kıymadaki gibi önce içindeki suyu buharlaştırıp sonra yağ ile pişireyim safhasını atlatmış oluyorsun.
Uygun ateş derecesi orta derece olacaktır. Sucuğun çok fazla pişmemesi gerekir, her bir yüzünün ayrı ayrı çevrilerek pişirilmesi daha sağlıklıdır. Eğer sucukları fazla pişirirseniz, sucuklar kuruyacaktır. Sucukların rengi hafifçe değiştiğinde tavayı ocaktan almanın vakti gelmiş demektir.
80 kg. az yağlı sığır eti, 20 kg. sığır içyağı, 2 kg. toz halinde tatlı kırmızı biber 1 kg. toz halinde acı kırmızı biber (İsteğe göre acı kırmızı biber artırılır veya eksiltilir.) 2 kg. sofralık tuz (iyotlu veya iyotsuz farketmez) 0,5 kg. karabiber, 4 kg. yenibahar, 2,5 kg. sarımsak.
Yuvarlak doğranan sucuk tavada yanar. Çapraz doğranan ise tava ile tam orantıda olur. Hiç yağ ilave edilmemelidir. Kendi yağı ile yapılırsa sucuğun tadı ortaya çıkar.”
Sucuk tamamen kıymadan yapılır.
Bir de baharat eklenir. Karkas etin kilogram fiyatı 27 TL seviyelerinde olduğuna göre 1 kilogram sucuk üretebilmenin maliyeti en az 30 TL'dir. 1.2 kilogram etten 1 kilograma yakın sucuk elde edilebilir. 30 TL'lik bir ürüne işletme giderlerini de eklediğinizde maliyetiniz 37 TL olur.
1 Cumhuriyet Sucukları Türkiye'nin en iyi sucukları listesinin bir numarası, Cumhuriyet sucukları. Cumhuriyet Sucukları Kasap Kara Mahmut tarafından, 1920'li yıllarda Afyonkarahisar ilinde kuruldu.
yıkayarak soymak işlemi ele alındığında sucuğun gerçekten iyi yıkanması önemlidir. yalap şap yıkandığı zaman dışı kayganlaşıp bir de üstüne kopmakta, soyma işlemi içinden çıkılmaz bi hal almaktadır.
Çiğ köfte,dolma,tarhana,çorba ve yemeklerde kullanabileceğiniz bu karışık baharatın içerisinde; Kekik, kimyon, pul biber, toz biber, nane, çemen ve sumak bulunmaktadır.
Hem tat hem sertlik olarak en çok beğenilen ve tercih edilen sucuklar sığır etinden üretilse de manda, dana, koyun ve tavuk etlerinden yapılmış sucuklar da bulunmaktadır. Sucukta hayvansal yağ dışında hiçbir yağ kullanılmamakta, kullanılan hayvansal yağ da %90 oranında koyun kuyruğundan seçilmektedir.
Evde Sucuk Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
1 yemek kaşığı çemen. 1 çay bardağı su.
Dr. Ümit Gürbüz'ün verdiği bilgilere göre, sucuğun rengi parlak ve doğal olmalı, dilimlerinin yüzeyinde mozaik yapı görülmemeli, yağ miktarı dengeli olmalı ve et miktarına oranla az olmalı, sucuk kesildiğinde kenarları ve ortası arasında bir renk farkı olmamalı.
İyi sucuk yapımında kıyılmış, olgunlaştırılmış, belirli pH değerine ulaştırılmış etlerin özel baharatlarla harmanlanması mutlak bir zorunluluktur. Katkı maddeleri ve özel sucuk baharatı ile harmanlanan etler özel kılıflara doldurularak olgunlaşmaya bırakılmakta ve akabinde iyi sucuk elde edilmektedir.
Sektörde faaliyet gösteren bir firma temsilcisi, 1 kilo sucuğa bazı firmaların kattığı et miktarının 200 gramı geçmediğini belirtiliyor. Geriye kalan miktarın yağ ve katkı maddesinden oluştuğunu aktaran firma yetkilisi, "Kullanılan etin hepsi dana eti ancak kullanılan miktar çok düşük kalabiliyor.
Buradan hareketle büyükbaş ve küçükbaş hayvanların çeşitli bölgelerinde kümelenen yağ türleri (böbrek yağı, gömlek yağı, kavram yağı, kuyruk yağı ya da iç yağı) sucuk yapımında kullanılan yağ türlerindendir.
kasaplarca yapılan, içinde abidik gubidik kimyasal katkı maddeleri bulunmayan, bol baharatlı, sarmısaklı, acılı sucuk. güneyde yayla kasaplarından almak adettendir, kekikle beslenmiş kuzu etinden yapar, lezzete lezzet katarlar.
cumhurbaşkanımızla başbakanımızın son aylık olağan görüşmesinde konuşulan konulardan birisidir bu. bilindiği üzere sucuk yiyeceğinin üzerini kaplayan bir zar vardır. sucuğu yemek için bu zarı soymak gerekmektedir. zarlı yenmez.
Sucuğu Derin Dondurucuda Saklamak:
Sucuğu parçalara bölüp buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Bu şekilde hazırladığınız sucukları 6 ay boyunca muhafaza edebilirsiniz.
Sucuğun kokusunda keskin ve anormal kokular varsa tüketmemeniz gerekir. Sucuğun tadı da bozulup bozulmadığının göstergesidir. Tadında anormallik varsa, özellikle ekşilik varsa sucuk bozulmuş demektir. Sucukta küflenmeler meydana geldiyse, kesinlikle kullanmayın.
Evde yapılan sucuklarda, nitrit, nitrat ve glutamate gibi kanserojen kimyasal katkılar kullanılmadığından hem lezzetli hem de sağlıklıdır.”
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri