Sucuk, zaten yapısı gereği kendi yağına sahip bir yiyecektir. Fakat sucuğu bol yağlı yemeyi tercih ederseniz tavaya bir miktar yağ ekleyebilirsiniz. Ancak yine de yağsız pişirmenin daha sağlıklı olduğunu belirtmekte fayda var. Sucukları tavaya yerleştirdikten sonra ateşi uygun bir derecede ayarlamanız gerekir.
Sucuğu istediğiniz şekilde dilimleyin (daire,yarım daire ) .. dilimlenen sucukları tavaya dizip sucukların üstüne de su ekleyin. Bu işlem tavada ki sucuğun yağında lezzet patlaması yaparak sucuğa çok güzel bir aroma verecektir ama dediğim gibi bunu yapmak çok da şart değil…
Buradan hareketle büyükbaş ve küçükbaş hayvanların çeşitli bölgelerinde kümelenen yağ türleri (böbrek yağı, gömlek yağı, kavram yağı, kuyruk yağı ya da iç yağı) sucuk yapımında kullanılan yağ türlerindendir.
Sucuk nasıl pişirilir sorusunun anahtar yanıtlarından birisi de ateşin derecesidir. Sucuğu ne kısık ateş ne de yüksek ateşte pişirmelisiniz. Ocağı orta dereceye getirerek dilimlediğiniz sucukları pişirme işlemine başlayabilirsiniz. Sucuk pişirirken en önemli püf noktalarından birisi de sucuğu çok fazla pişirmemektir.
pH 5,4-5,8 arası olmalıdır. %10-20 arası yağ katılmalıdır.
İlgili 22 soru bulundu
İyi sucuk yapımında kıyılmış, olgunlaştırılmış, belirli pH değerine ulaştırılmış etlerin özel baharatlarla harmanlanması mutlak bir zorunluluktur. Katkı maddeleri ve özel sucuk baharatı ile harmanlanan etler özel kılıflara doldurularak olgunlaşmaya bırakılmakta ve akabinde iyi sucuk elde edilmektedir.
Sucuklu yumurta pişirirken yanmaz yapışmaz tabanlı teflon, seramik ya da granit bir tava kullanıyorsanız yağ kullanmanıza gerek yok ancak Pazar keyfiniz ve kokusu için belki bir parça tereyağı eklemek isteyebilirsiniz.Yumurtaları bir çatal yardımıyla çırptıktan sonra da tavaya aktarabilirsiniz.Kalaylanmış bakır bir ...
Bu şekilde tek pişirimlik hazırladığınız sucuk içlerini buzluğa atın. Kullanacağınız zaman 2-3 saat önceden dolaptan çıkarın. Orta boy bir tavada kısık ateşte kavurarak 5 dakika pişirin.
kıyma içinde bulundurduğu su nedeniyle geç pişer. sucuk ise zaten kurutulmuş, içindeki su minimum seviyeye gelmiştir. ayrıca baharatla harmanlanmasınn da katkısı vardır. yani sen pişirirken kıymadaki gibi önce içindeki suyu buharlaştırıp sonra yağ ile pişireyim safhasını atlatmış oluyorsun.
“Sucuk pişerken neden dağılır?” diye merak ediyor ve karşılaştığınız bu sorunu çözmek istiyor olabilirsiniz. Böyle bir problemin meydana gelmesinde sucukların yapım sürecinde iyi doldurulmamış olmaları ya da yağ oranının yanlış ayarlanması söz konusu olabilir.
Sucuk (Yağlı) % 10,38 karbonhidrat, % 28,72 protein, % 57,26 yağdan oluşur.
Sucuk, şişirilip kurutulmuş bağırsak içine baharatlı et kıyması doldurarak yapılan bir tür fermente et ürünüdür. Böbrek yağı, kavram yağı, gömlek yağı gibi hayvansal yağlarla elde edilen sucuk yağı, hazırlanan baharatlı kıymayla karıştırılarak sucuk yapımında kullanılmaktadır.
2 adet yumurta. 1/4 kangal sucuk. 1 tatlı kaşığı tereyağı Az miktar zeytinyağı
⭐Sucuk için kıymanın 2 kere çekilmiş olması gerekiyor. Bu sucuğun pişerken dağılmamasını sağlıyor. ⭐Sucuk baharatını aktarlardan temin edebilirsiniz. Normalde 1 kg et için 70-80 gr sucuk baharatı yeterli geliyor.
prof.dr.mehmet demirci'ye göre, et ve et ürünlerinin içinde bulunan doymuş yağ asitleri genel olarak oda sıcaklığında katıdır ve erime sıcaklıkları da vücut ısımızın üzerindedir. bu sıcaklık, 42-50 derece arasıdır. dolayısıyla bu yağı kendi ısımızla eritemediğimiz için, sıcak yeriz ki hazmı kolaylaşsın.
İşlenmiş et: Sosis, sucuk ve salam gibi işlenmiş etlerin çoğunda ciltte iltihaplanmayı tetikleyen ve yaşlanmayı hızlandıran sülfür ve diğer koruyucular bulunmaktadır. Ayrıca bu etler çok tuzlu olduğu için şiş görünmenize neden olur.
Sucuğu parçalara böldükten sonra buzdolabı poşetine koyun ve üzerine tarihin yazılı olduğu etiket yapıştırın. Daha sonra sucuğu buzdolabının buzluk bölümünde veya derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Sucuğu dondurarak 6 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Fakat 6 ayı geçtikten sonra tüketmemeniz gerekir.
Üzerine sucuklar dilimlenerek eklenir. Üç yemek kaşığı sıvı yağ ve bir çay kaşığı tuz atılarak harmanlanır. Yüz seksen derece fırında yaklaşık yirmi beş dakika kadar pişirilir ve ardından fırından çıkarılarak servis edilir İsteğe göre pişirirken fırın poşeti de kullanılabilir.
Eğer sucuğun paketi hiç açılmamışsa, üzerinde yazan son tüketim tarihine kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Fakat eğer sucuğun paketi açıldıysa ve kalan sucuğu güvenli bir şekilde muhafaza etmek istiyorsanız, sucuğu önce bir kağıt havluyla ardından ise streç filmle sarmalısınız.
190 derecelik fırına verip sucuklar yağını salana ve biberler yumuşayana kadar pişirin, Fırından alıp ortasına peynir dilimlerini yerleştirin, Tekrar fırına verip peynirler eriyene kadar pişirin.
Ancak unutulmaması gereken bir başka ayrıntı da sucuğun üç haftadan daha uzun süreli bekletmeye bırakılmamasıdır. Bu durum sucuğun sertleşmesine ve tadının değişimine neden olacaktır. Tüketimi hemen sağlanmayacak olan sucuklar derin dondurucuda saklanabilir.
Sucuk pişirmenin bir başka tekniği ise sucuğu suyla pişirmektir. Önceden ısıtılmış tavaya doğranmış sucuklar atılır ve üzerine yaklaşık iki yemek kaşığı su eklenir. Bu pişirme tekniğiyle sucuk, sulu kalır ve lezzeti korunur.
İnce dilimlenmiş 10-15 dilim sucuğu 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ilave edilmiş bir tavada kızartın. 2 yumurtayı kırıp çırpmadan ilave edin. Kapağını kapatmadan 1-2 dakika pişirin. Ateşten alıp 1 tutam tuz ve istediğiniz baharatla tatlandırın.
1 Porsiyon (Orta) Sucuklu Yumurta 241,65 kaloridir. Sucuklu Yumurta içeriğinde 3,38 Karbonhidrat(g), 13,48 Protein(g), 19,52 yağ(g), 0,48 lif(g), 780,48 Sodyum(mg), 264,68 potasyum(mg), 82,34 Kalsiyum(mg), 189,67 A Vitamini(ui), 2,77 C Vitamini(mg), 2,23 ve Demir barındırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri