Taze halde beyaz renkte olan mozzarella peyniri, açılmadan kendi ambalajında veya açıldıktan sonra suyun içerisinde muhafaza edilebilir. Mozzarella, ambalajından çıkarıldıktan sonra 3-4 gün içerisinde tüketilmelidir.
Ambalajı açıldıktan sonra ise uygun bir saklama kabında, hava ile teması kesilerek korunmalıdır.
Talimat: Donuk haldeki mozzarella peynirinizi, tamamı su içinde kalacak şekilde bir kaba alınız ve 3 saat buzdolabında (+4 °C) çözdürünüz. Çözülmüş olan ürünleri 1 hafta boyunca su içinde muhafaza edebilirsiniz.
Suda Top Mozzarella taze üretilir. Ambalajın içerisinde bulunan 1 adet büyük mozzarellayı açtığınız gün tüketmeniz önerilir. Domates, zeytinyağı, balsamik sirke ve fesleğen eşliğinde servis ederek tek başına tüketebilir veya salataya koyabilirsiniz.
En ideal peynir saklama koşulları
Peyniri cam, metal veya seramik bir kap içerisinde saklamalısınız. Derin dondurucuda muhafaza edilmemelidir. Peynir hemen tüketilmeyecek ise, kendi ambalajında saklanmalıdır. Ambalajı açıldıktan sonra ise mutlaka saklama kabında veya ambalaj malzemelerine sararak korunmalıdır.
İlgili 16 soru bulundu
Yumuşak peynirler sınıfında olan salamura peynirler örneğin, beyaz peynir, burgu peyniri ve örgü peyniri salamura halinde alınmışsa salamura suyunun içinde muhafaza edilmelidir. Beyaz peynir, burgu peynir ve örgü peynirini salamura suyu ile beraber muhafaza etmek için Koroplast Çift Kilitli Poşet kullanabilirsiniz.
Kapalı kapta ve salamura suyu içinde satılan peynirler kendi salamura suyunun içinde tutulmalıdır. Suyu azalır ise, içme suyu eklenerek peynirin havayla teması kesilmelidir. Peynir dilimlenmeden saklanmalıdır, böylece dış ortamla teması en aza indirilmiş ve bozulma riski azaltılmış olur.
Yumuşacık yapısı sayesinde eşsiz bir lezzet sunan Kaanlar Mozzarella Suda Peynir İtalyan mutfağına ait bir peynir türü olarak tanımlanıyor. Yüksek yağ oranı kabuksuz ve deliksiz yapısı bembeyaz görünümü ve top şekli ile dikkat çeken peynir çeşitli tarif alternatifleri oluşturuyor.
top halindeki taze mozzarellanın su içinde bir kap ya da poşet içinde satılan halidir. ismi de bu şekilde geçer. mozarella'nın olması gereken halidir. mozzarella'nın neredeyse kaşar peyniri ile aynı anlamda kullanıldığı ülkemizde farklılığı belli olsun diye özellikle belirtilen tamlamadır.
Mozzarella peyniri tuzlu mu? Mozzarella peyniri az tuzlu bir peynirdir.
Dış yüzeyi kabuksuz ve korumasız olan mozzarella peyniri, bu nedenle dikkatli bir şekilde muhafaza edilmesi gereken bir peynir türüdür. İtalya'da genellikle taze ve ılık olarak tüketilen mozzarella, +4 derecedeki buzdolabında 15 gün, -18 derece dondurucuda ise vakumlu halde 12 aylık bir raf ömrüne sahiptir.
Mozzarella peyniri bir kaşar türü değildir ve gerek kalite gerek kıvam ve tad olarak kaşar ile karıştırılmamalıdır. Mozzarella peynirinin birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Farklı çeşitleri ile birlikte mozzarellaya benzetilen peynirler de oldukça fazladır.
Peynirin tamamını kaplayacak şekilde tuzlu su çözeltisini de ekleyin. Bu şekilde beyaz peynirinizi buzdolabında en az 1 ay saklayabilirsiniz.
Isıttığınız (ortalama 80 derece) peynir altı suyunun içine az önce süzdüğünüz süt kesiğini atın. 40-45 sn bekleyin ve kesiği kevgir yardımıyla alın. İki elinizi kullanarak hafiften yoğurun. Sonra tekrardan suyun içine atıp aynı işlemi tekrarlayın.
Özellikle beyaz peynir gibi yumuşak dokulu salamura içerikli ürünlerde çözdürme konusu daha riskli. Yüksek proteinli olan bu ürünlerde su oranı arttıkça, hızlı bozulma ihtimali daha da artıyor. “Bu nedenle süt ürünlerinin buzluk veya dondurucuda muhafaza edilmemesini tavsiye ediyoruz” diyor Orhan Kaplan.
Yağlı peynir çeşitlerinin mutlaka buzdolabı sıcaklığında olması gerektiğini vurgulayan peynir üreticisi Murat Koçak şunları söyledi: "Bu ürünlerin düzgün bir şekilde muhafaza edilmesi lazım. Peynir ürünlerini buzdolabında saklayanlar, kesinlikle derin dondurucuya peynir bırakmasınlar.
1Mozzarella Peyniri
Sodyum değeri düşük olduğu için diğer peynirlere göre daha az tuzludur. Mozzarella peyniri bağırsak sağlığını iyileştirebilen ve vücudu iltihaplanmalara karşı koruyan probiyotikler içerir. Bu sayede bağışıklığın güçlenmesine de yardımcı olur.
Rendelenmiş mozzarella peynirini veya dil peynirini pizzaların üzerine eşit olarak dağıtın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 15 dakika peynirler eriyip, kızarana kadar pişirin. Fesleğen yapraklarını fırından çıkan pizzaların üzerine serpiştirin.
Pastörize edilmiş inek sütü, starter kültür, peynir mayası, koruyucu (potasyum sorbat). BAHÇIVAN GIDA SAN VE TİC.A.Ş.
Türkiye'de ise manda sütü pahalı olduğu için mozarella peyniri manda sütü yerine inek sütü ile yapılıyor. İtalya'da ise kesinlikle inek sütü ile yapılan peynire mozarella peyniri denmiyor. Kısacası yaratılan katma değere sonuna kadar sahip çıkan İtalya, deyim yerindeyse şimdi bu değerli ürünün kaymağını yiyor.
Mozzarella peyniri çiğ yenir mi? manda sütünden yapılan, eridiği zaman rekor uzunluklara ulaşabilen, özünde tatsız tuzsuz bir peynir çeşididir. pişmiş yenildiği gibi, çiğ olarak da yenilebilir. pizza ve lasagna'nın vazgeçilmez elemanıdır.
Mozzarella peyniriniz bütünse çok ince olmayacak şekilde dilimleyelim. Yumurtamızı çırpalım. Peynirleri önce yumurtaya sonra unumuza batıralım. Kızdırdığımız yağa atıp arka ve ön yüzü kızaracak şekilde çevirerek pişirelim.
Dolaz (Tort) peyniri, ülkemizde Akdeniz Bölgesinde Isparta ve çevresinde üretilen koyun, keçi ve inek sütlerinden yapılan beyaz peynirlerin peynir altı sularının uzun süre kaynatılıp, soğutulup bez torbalardan süzdürülmesiyle elde edilen koyu veya açık kahverengi renkte bir peynirdir.
Beyaz peynir türevi peynirler salamura suyunun içinde saklanmalıdır. Beyaz peyniri keserken bıçağı ıslatmanız düzgün kesmenize yardımcı olur. (Antep, Urfa ve Hellim peyniri gibi) tüketilmeden önce 15-20 dakika suda bekletilirse içerdiği tuz gider ve gerçek lezzeti ortaya çıkar.
Bir kapta su kaynatılır ve tuzla sertleşen peyniri kaynamış suya bir atıp alınır. Uygun yere serip soğutulur. Soğuyan peyniri saklanacak kavanoza doldurup üzerine tuzlu su yapıp peynirin üzerine dökülür ve kapağı kapatılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri