Patatesler lifli yapıları sayesinde tuzlu suyu hemen içlerine çekecektir. Sirke ve limondan da faydalanabilirsiniz çünkü asit tuzu keser. 1 yemek kaşığı sirke veya 3-4 damla limon suyuyla da tenceredeki tuzun yoğunluğunu dengeleyebilirsiniz.
Yemek yaparken bağlamak, sos, çorba, yahni gibi sulu yiyecekleri içine farklı malzemeler ekleyerek koyulaştırma ve kaynaştırma işlemine deniyor. Un, nişasta, yumurta sarısı, krema, peynir gibi birçok malzeme bağlayıcı olarak kullanılabiliyor.
Bir de yemeğin suyu kıvamlı ve homojen olsun dersen salçayla birlikte bir çay kaşığından az un koyup birlikte kavurabilirsin.
En İyi Cevap. Başka bir kapta un ile su karıştırıp yemeğin içerisine atabilirsiniz. Biz bazı yemeklerde öyle yapıyoruz.
İlgili 44 soru bulundu
Özellikle yağı fazla kaçan çorba ve sulu yemeklerde çiğ patateslerden yardım alabilirsiniz. Soyup ikiye böldüğünüz çiğ patatesi tencerenin içine bıraktığınızda fazlı yağı içine çektiğini göreceksiniz. Ardından patatesi çıkararak hayatınıza devam edebilirsiniz.
Sulu yemeklerin lezzetini ve kıvamını belirleyen en önemli etmenlerden biri soğandır. Yemeğe soğanla başlanır, yani yemeğin ilk lezzet vericisi soğandır. Soğanı olması gerektiği gibi kavuramazsanız yemeğin lezzeti de olması gerektiği gibi olmayacaktır.
Kısık ateşte pişen yemekler daha lezzetli olur. Bunun sebebi; sebzelerin içten dışa doğru kendi içindeki suyu ile pişmesidir. Yüksek ateşte pişen yemekler ise dıştan içe doğru piştiği için su ilave etmek zorunda kalırsınız. Oysa; kendi suyu ile pişen yemekler her zaman daha leziz sonuçlar verir.
Türk Mutfağı'nda uzun yıllardan beri yer alan ve her sofrada en az bir çeşidi bulunan sulu yemekler diyette ekmek tüketimini arttırdığından, dikkatli tüketilmelidir. Pek çok diyetisyen, diyet sürecinde sulu yemek tüketirken, yemeğin suyunun süzülerek alınmasını önerir.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yemeğin suyunu çekmesi için ne yapılmalı? Tencerenin üzerine kağıt havlu veya temiz kuru bir bez koyup kapağını kapatın. Ocağın altını en kısık dereceye getirin. Tencerenin kapağını açmadan pilavın suyunu azar azar çekmesini sağlayın.
Tencere yemekleri tuzlu olduğunda soyulmuş patates eklemek en sık kullanılan yöntemdir. Patatesi doğrayarak yemeğe ilave edebilir, veya çorbalarda yaptığınız gibi birkaç parçaya bölüp piştikten sonra yemekten çıkarabilirsiniz. Sadece suyu tuzlu olmuş yemeklerde ise kızarmış ekmek çözümdür.
Hemen çorbanıza süt ekleyin. Böylece hem kıvamını hem de lezzetini bozmamış olacaksınız.
Sulu yemekler çorbalarda olduğu gibi saklaması ve ısıtması kolay gıdalar kategorisindedir. Aynı şekilde ağzı sıkıca kapanabilen kaplarda 4 güne kadar saklanabilir ve ocakta ısıtılarak tüketilebilirler.
Sulu yemekler, ağzı kapalı kaplarda buzdolabında 4 güne kadar muhafaza edilebilir.
Patatesler lifli yapıları sayesinde tuzlu suyu hemen içlerine çekecektir. Sirke ve limondan da faydalanabilirsiniz çünkü asit tuzu keser. 1 yemek kaşığı sirke veya 3-4 damla limon suyuyla da tenceredeki tuzun yoğunluğunu dengeleyebilirsiniz.
Sos ve çorba yaparken az miktarda un ekleyin
Neden: Un, sos ve çorba gibi yiyeceklere kıvam verir.
Kevser suresi: Yemeğin Lezzetli olmasını sağlar. Ettehiyyatü okumak: Yemeğin bereketli olmasına vesile olur.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yemeklerde el lezzeti nasıl olur? Çünkü “elin lezzeti” diye bir olay gerçekten var. Basit bir kurabiye yapımında bile ellerinizi kullanarak ne kadar iyi yoğurursanız, karışım o kadar homojen bir hâl alır; malzemelerin lezzeti birbirine iyice geçer ve lezzeti yakalarsınız.
önce kıyma kavrulmaya başlar kıyma pembeliğini kaybetmeye başladığı an soğanlar atılır ve karamelize edilir. kesinlikle kıyma kavrulmalidir. bazen aşçılarda bile önce soğanın kavruldugunu görüp şok oluyorum. kıyma suyunu çekmeden soğan atılırsa o yemeğin kokusu güzel olmaz. tadı da kaçar.
Beyaz soğan kükürt bileşikler, kuersetin ve krom içerdiği için çok sağlıklıdır ancak kırmızı soğan da antosiyaninlere (kırmızı soğan beyaza göre daha yüksek miktarda flavonol ve en az 25 farklı antosiyanin içerir) sahip olan tek soğandır. Soğan, C ve B6 vitaminleri, fosfor, folat ve potasyumun çok iyi bir kaynağıdır.
Doğrama aşamasına geçmeden önce tuzlu soğuk suda bekletin. Dilimledikten sonra tekrar tuzlu soğuk suyun içerisinde bekletin. Ardından fazla suyunu süzün ve pişirirken yağ sıçratmaması için kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Pişirme işlemini 2-3 dakika olacak şekilde ayarlayın.
Vücudun harcadığından fazla enerji alımı, vücutta yağ artışına bu durumda insulin direnci, diyabet, kalp-damar hastalıkları, karaciğer yağlanması, hipertansiyon, kalp krizi, safra kesesi iltihaplanması gibi problemleri ortaya çıkarabilir.
Özellikle sıcak olan yağı asla dökmeyin. Eğer şişe bulamazsanız bir teneke ya da bir kaba koyup dondurucuda dondurduktan sonra çöpe atabilirsiniz. Eğer atık olarak geri dönüştürülmesi istiyorsanız belediyelerin belirlemiş oldukları atık noktalarına götürebilirsiniz. Yağlı olan kabı çöpe atabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri