Süngerinizi bulaşık makinesinde yıkayın Bulaşık süngerini bulaşık makinesinde normal programda yıkayın. Makinenin yüksek ısısı, sünger üzerindeki tüm mikropları öldürecektir.
Bulaşık süngerini kısa sürede bulaşık makinesinde kolayca temizleyebilirsiniz. Bulaşık makinesinin yüksek sıcaklığı, bulaşık süngerinde yer alan kiri ve mikropları yok edecek kadar etkilidir. Yoğun yağlı bir bulaşık temizliğinden sonra, bulaşık süngerinizi makineye atarak yenilik katabilirsiniz.
Mutfakta bulaşıkları temizlemek için kullanılan bulaşık süngerleri, çeşitli plastik malzemeden üretilen doğa dostu olmayan ürünlerdir. Doğaya atık madde olarak geri dönen bulaşık süngeri yerine son zamanlarda kabak lifi tercih edilir oldu.
Bulaşık süngeri kullanımı her ne kadar pratik gibi görünse de Prof. Dr. Canan Karatay hijyenik olmadığı konusunda uyarıyor. Gün içerisinde ıslak kalan bulaşık süngeri milyonlarca bakteri bulunduruyor.
İlgili 22 soru bulundu
Süngerlerin düzenli olarak değiştirilmesi gerekir. Uzmanlara göre bulaşık süngerlerinin ömrü yaklaşık 2 hafta kadar. 2 hafta boyunca düzenli olarak kullanılan ve kullanım sonrasında kurutulan süngerlerin değiştirilmesi gerekiyor.
Bulaşık süngerlerinin ya da bezlerinin yüzde 75'i koliform bakteri taşıyordu. Koliform bakteri tehlikeli değil ancak dışkı bulaşmasının bir işareti olarak kabul ediliyor. Mutfağınıza insan dışkısıyla bulaşmıyorlar ancak çiğ ette bulunan dışkı bakterisiyle bulaşıyorlar.
Ilık su dolu bir bardağa süngerinizi batırın ve iyice şişmesini sağlayın. Ardından sıvı sabun ve zeytinyağı ile süngerinizi ovalayarak köpürtün. Süngeri yoğurdukça içindeki kirler dışarı akacaktır. Ardından süngeri bol suyla durulayın ve kağıt havluyla kurulayın.
Bir kaba zeytinyağı koyup süngeri batırabilirsiniz. Ilık suda biraz ovalayıp ardından şampuanla yıkayıp ürünü durulayabilirsiniz. Makyaj süngerini temizlemek için direkt şampuan da kullanabilirsiniz. Mikrodalgada makyaj süngeri temizleme yöntemi de çok tercih edilir.
Diğer hayvanlardan farklı olarak, gerçek dokulardan ve organlardan yoksundurlar. Tüm süngerler, suda yaşayan hayvanlardır. Su altı yüzeyine yapışır ve yerinde sabit kalırlar (yani seyahat etmezler).
Tahta kaşık, oklava, kesme tahtası gibi malzemeler suyu ve deterjanı emebildikleri için makinede yıkanması uygun değildir. Ayrıca tahta eşyaları makinede yıkamak kararmalarına ve bakterileri içine çekmelerine neden olabilir. Bulaşık makinesi, teflon yüzeylere zarar verdiği için bu ürünlerin makineye atılması önerilmez.
Çoğu bulaşık makinesi deterjanı içerisinde az miktarda olsa parlatıcı içeriği bulunur. Ama yine de daha iyi kuruma ve su lekesiz bulaşıklar için normal parlatıcı kullanılmalıdır.
Bulaşık makinesi tuzu, kireci önlediği için bulaşıklarınızın zarar görmesini ve makinenize kirecin verdiği zararı engelleyeceği için makinenizde her zaman tuz bulunması makineniz için faydalıdır. Makinenizde bulunan tuz, her yıkamada azar azar çözünerek makinenin yıkama suyuna katılır.
Sünger, yumuşak, gözenekli malzemeden yapılmış bir alet veya temizlik yardımcısıdır.
“Bulaşık süngeri nedir?” sorusuna verilebilecek en sade yanıt "Deniz süngerleri gibi doğal veya selüloz ile poliüretan gibi sentetik ürünlerden elde edilen temizlik gereçlerdir." olur.
Mutfak ve Banyoda Kullanılan Temizlik Süngerleri
Gözenekli yapıları nedeniyle mikrop ve bakterilerin kolayca yerleşerek çoğaldığı banyo ve mutfak temizliğinde kullanılan süngerler, bulaşık lavabosu, tezgah, tuvalet ve duş gibi çabuk kirlenen yüzeylere sıkça temas ettiğinden dikkatli kullanılmalıdır.
Elyaf veya pamuk yastık yıkamakta sıkıntı yok en kötü makine sıkarken dengesiz sıkar. Ama sünger yastık atılmaz ki. Elinle kuvvet uygulasan süngere kopacak malzeme makinenin merkez kaç kuvveti ile de bu hale gelmiş.
Hafif, yıkanabilir, hijyenik, antialerjik, anti bakteriyel özelliklere sahiptir. Kılıfı çıkartılıp çamaşır maksimum 30 derecede yıkanabilir.
Suyun süngere dolmasının sebebi adezyon kuvvetinin fazla olmasıdır. Süngerin içi çok küçük ve fazla sayıda boşluklar ve girintilerle dolu olduğu için su kılcallık sayesinde süngerin icine dolar.
Zamanla süngerin rengi neden sararır? Tüm süngerler zamanla okside olurlar ve sararırlar. Bozuk paranın zaman geçtikçe koyulaşması gibi. Bu tamamen doğal bir proses olup, süngerde buna dahildir ve bu etkiyi azaltabilecek hiçbir yol yoktur.
Bu sırada minderin sünger temizliği ise hafif nemli bir bez ile üstü silinerek yapılır. Burada yumuşak uçlu bir fırça kullanılması önerilir. Temiz havada süngerin hava alması sağlanır, bir temizlik robotu vasıtasıyla süngeri içi pislik ve tozlar vakumlanarak kirden arındırılması sağlanır.
1- Süngeri, suyla ıslanıncaya kadar ılık suyla ıslatın ve bükmeden hafifçe sıkın. 2-Yüzünüzü nazikçe temizleyin / vücudunuzu ise süngerle, dairesel hareketlerle, tek başına veya temizleme jeli ile nazikçe masaj yapın. 3- Her kullanımdan sonra süngeri durulayın ve bükmeden sıkın. Açık havada kurutmak için ipiyle asın.
Araç yüzeyine direkt olarak kuru bir bez veya süngerle temizlik yapmak, halihazırda yüzeyde bulunan toz ve kirlerin sürtünmesine sebep olarak araçta çizilmelere yol açıyor. Bu nedenle araba temizliğinde ilk adım her zaman yüzeydeki kirlerin suyla akıtılması olmalı.
Mikrofiber bezleri uzun süreli kullanmak için yüzeyindeki kirler ve tozlar, yıkama öncesi mutlaka alınmalıdır. Ayrıca, gözeneklerin yapısının korunması için bez, çamaşır makinesinde yıkanmamalıdır.
Silikon bulaşık süngeri, insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde hazırlanır. Bunun yanı sıra tencere, tava ve tabak gibi eşyaların yüzeylerine zarar vermeden temizlenmesine olanak tanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri