Sünnet külodu nedir sorusu erkek çocuklarının sünnet ameliyatı sonrasında kullanmaları için özel olarak üretilen bir külot olarak yanıtlanabiliyor. Çocukların sünnet ameliyatı sonrası cinsel organında ileriye dönük bir problem yaşamaması için kullanılıyor.
Sünnet kıyafetleri giyilecek ise sünnet kısa süre önce yapılmışsa sünnet külodu kullanılmalıdır. Bez bağlanan çocukların sünnet ettirilmesinde ve sünnet sonrasında bez bağlanmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.
Sünnet Külotu
Özellikle 6 yaş sonrası sünnet uygulanan büyük çocuklarda sünnet işleminin özellikle penis başında oluşturduğu hassasiyete bağlı olarak iç çamaşırına değme sonrası oluşabilecek ağrı duyusunu azaltmak için 7-10 gün süreyle kullanmanızda sakınca yoktur.
Bez-külot iyileşme sürecini kolaylaştırmaktadır. Bu nedenle iyileşme süresinde bez-külot giyilmesi özellikle önemlidir.
Bardak yerine sünnet bezi veya sünnet külotu plastik koruyucusu da kullanılabilir. Çift bez üstüste sarılması önerilir.
İlgili 34 soru bulundu
Hızlı iyileşme için çocuğa günlük ya da gün aşırı duş yaptırılıp, pipinin iyileşmesini kolaylaştırıcı kremler uygulanması tavsiye edilmektedir. İşlem sonrası ilk bir hafta boyunca ani ve sert hareketlerden kaçınılmalıdır. Yara kabuğu geçtikten sonra yaklaşık 10 gün sonra denize girilmesinde sakınca yoktur.
Unutmayın ki her geçen saat ağrı duyusu azalacaktır. Küçük Tuvalet Yapamama: Çocuğunuz en geç 12 saat içinde küçük tuvaletini yapmalıdır.
Sünnet külodu bedenleri genellikle yaşlarına göre ayrılıyor. Yeni doğmuş bebekler 0- 2 yaş kategorisinde değerlendiriliyor. 2 ila 5 yaş aralığında, 5 ila 8 yaş aralığında ve 8 yaş üstü sınıflandırılmış ürün bedenleri arasından seçim yapabiliyorsunuz.
Sünnet esnasında uygulanan lokal anestezinin etkisi yaklaşık 2-3 saat sonra geçmeye başlayınca ağrı başlar. Bunun için çocuğunuza doktorunuzun yazdığı ağrı kesici şuruptan 1 ölçek içiriniz. 5-6 saat ara ile bu ilacı tekrar verebilirsiniz. Çocuğun ilaç kullanımında bir problem olursa ağrı kesici fitil kullanabilirsiniz.
Hassas çocuklarda daha fazla olduğu gibi, uzun da sürebilir. Çiş yaparken yanma: Sünnet pipi ucu ile ilgili değildir. Yara yerine idrar değmesi, ilk günlerde yakabilir. Anestol gibi ağrı kesici kremler, en çok burada işe yarar.
Yenidoğan dönemindeki sünnet yaraları yaklaşık 4 günde iyileşirken, daha büyük çocuklarda ise bu süre 10 güne kadar uzayabilir. Sünnet sonrası iyileşme sürecinde bir sıkıntı yoksa 4-5 gün sonra banyo yapılabilir. Sünnet yenidoğan döneminde yapıldıysa ilk 48 saat pişik kremi kullanmak gerekebilir.
Anestol ya da Redekain merhem: Ağrıkesici kremdir. Sünnet günü ve takip eden 1-2 gün boyunca, günde 3 kere penisin uç kısmına (mor renkli parlak kısım) ince bir tabaka halinde sürünüz. Daha sonra da penis ucunda hassasiyet ya da ağrı oldukça bu kremi sürebilirsiniz.
Sünnet külodu eczane dışında online alışveriş sitelerinde de satışa sunuluyor.
Açık cerrahi yöntemlerle sünnet: Klasik yöntem veya dikişli sünnet olarak da bilinir, en çok yapılan ve en güvenilir yöntemdir. İç ve dış sünnet derisi kesildikten sonra birbirlerine kendiliğinden emilebilen dikişlerle tutturulur.
Operasyon sonrası alınan deri, steril koşullarda hazırlanmış özel solüsyon şişelerine toplanır. Toplama işlemi tamamlandıktan sonra sünnet derisi, özel transfer setine aktarılarak merkezimize ulaştırılır ve saklama amacıyla işleme alınır.
Sünnet sonrasında altına bez bağlanan çocukların bezinin hemen bağlanmasında bir sorun olmaz. Daha büyük çocuklar için ise korumalı sünnet iç çamaşırları önerilebilir.
Sünnet yaptığım çocukların %85'inde hafif-orta şiddette ağrı olur ve bu çocuklarda ibuprofen/paracetamol kullanılması gerekir. Nadiren bazı çocuklar (%3-5) aşırı abartılı ağrı hissedebilirler.
Sünnet operasyonu sonrasında yeni doğanlarda yaraların iyileşmesi dört gün, ilerleyen yaşlarda ise yaklaşık on günde tamamlanmaktadır. Sünnet sonrası iyileşme süreci yaklaşık iki hafta sonunda tamamlanmaktadır.
Kullanılacak ilaçlar ilk 6 ay için calpol şurup tek başına yeterli.
Sünnet sonrası bakım sırasında en önemli nokta yarayı temiz tutarak dış etkenlerden mümkün olduğunca uzak tutmaktır. Bu nedenle özel olarak tasarlanan sünnet külodunun faydası olabilir. Yaklaşık bir haftalık bir süre sonunda rahat bir psikoloji ile çocuğun bu süreci atlatması önemlidir.
Genellikle hastanede yatmaya ihtiyaç duyulmayan bir operasyon olan sünnet sonrasında evde bakılan bebeğin tamamen iyileşmesi 1 hafta sürebilmektedir. Bu süreçte ilgili bölge maksimum derecede korunmalı, temas engellenmeli ve hijyene önem verilmelidir.
Çocuğunuzun sağlıklı bir şekilde bu sürecin üstesinden gelebilmesi için sünnetin ''erkek olmak'', ''erkeklik'' vb gibi kavramlardan ziyade ''sağlıklı olmak''la ilişkilendirilerek açıklanması gerekir. Süreci abartmamak, mümkünse üzerine çok fazla konuşmamak, 'pipisiz kalacaksın'' gibi şakalar yapmamak gerekir.
Bu yaş döneminde, genel anestezi altında olsa bile çocuklarda sünnet sonrası huy ve davranış değişiklikleri görülebilir.
Bu belirtilerin dışında aşağıda özetlenen belirtilerin varlığında sünnet sonrası iltihaplanma açısından profesyonel yardım alınması gerekebilir: İltihaplı yani koyu renkli, yeşil renkli, kötü kokulu akıntı olması Yara yerinde zamanla artan sıcaklık artışının eşlik ettiği kızarıklık. Hastada yüksek ateş olması
Plastik yapıda bulunan delikler sayesinde hem yaralı bölge havasız kalmaz hem de henüz çişini söyleyemeyen çocuklara sünnet sonrası, sünnet külodunun üstüne bebek bezi bağlanarak yatırılması sağlanır. Gece çiş kaçıran çocukların çişleri plastik üzerindeki deliklerden çıkarak bebek bezine geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri