Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Sünnet Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Sünnet Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sünnet genel anestezi altında yapılacaksa, çocuğun sağlıklı olduğu yani öksürük, aksırık, ateş enfeksiyon halinin olmadığı bir dönem tercih edilmelidir. İşlem öncesinde çocuğun sürekli kullandığı ilaçlar veya varsa kronik hastalıkları konusunda sünneti yapacak olan cerraha bilgi verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: guven.com.tr

Sünnet yapılırken nelere dikkat edilmeli?

Sünnet esnasında uygulanan lokal anestezinin etkisi yaklaşık 2-3 saat sonra geçmeye başlayınca ağrı başlar. Bunun için çocuğunuza doktorunuzun yazdığı ağrı kesici şuruptan 1 ölçek içiriniz. 5-6 saat ara ile bu ilacı tekrar verebilirsiniz. Çocuğun ilaç kullanımında bir problem olursa ağrı kesici fitil kullanabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lilyumtipmerkezi.com.tr

Sünnet ne kadar sürede iyileşir?

Yenidoğan dönemindeki sünnet yaraları yaklaşık 4 günde iyileşirken, daha büyük çocuklarda ise bu süre 10 güne kadar uzayabilir. Sünnet sonrası iyileşme sürecinde bir sıkıntı yoksa 4-5 gün sonra banyo yapılabilir. Sünnet yenidoğan döneminde yapıldıysa ilk 48 saat pişik kremi kullanmak gerekebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkadimlarim.com

En sağlıklı sünnet ne zaman yapılır?

İdeal dönem doğumdan sonraki ilk gün

Herhangi bir sağlık sorunu olmayan çocukların erken dönemde sünnet ettirilmesi iyileşme sürecine önemli katkılar sağlamaktadır. Sünnet için en ideal dönem, bebeğin emme veya solunum problemleri gibi hayati bir sorunu yoksa doğumun ertesi günüdür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Hangi durumlarda sünnet yapılmaz?

Cinsel yolla bulaşan hastalıkların azalmasına yardımcı olur. 5-Sünnet Hangi Durumlarda Sakıncalıdır? Hemofili (kanın pıhtılaşmaması) hastalığı olan çocuklara sünnet yapılmamalıdır. Peygamber sünneti (hipospadias) ve mikro penis hastaları da sünnet edilmemelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicana.com.tr

Sünnet Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?

İlgili 32 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Sünnet ameliyatı kaç saat sürer?

Yaklaşık 15 -20 dakika süren işlemin ardından ortalama genel anestezi ile yapılanlarda 3 saat, lokal anestezi ile yapılan yenidoğan sünnetlerinde de 1 saat sonra çocuk evine gönderilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acibadem.com.tr

Yanlış sünnet neye sebep olur?

Çocuklar mutlaka steril şartlarda, ehil bir hekim tarafından, uygun bir yaşta sünnet ettirilmelidir. Aksi halde yapılan küçük hatalar çocuklarda özgüven kaybına, psikolojik bozukluklara ve işlevsel bozukluklara yol açabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Kaç yaş arası sünnet yapılmaz?

Çocuğun örselenmeden ruhsal-cinsel gelişimini tamamlayabilmesi için, tıbben zorunluluk olmadıkça 4-6 yaş arasında sünnetten kaçınılmalıdır. İsteğe bağlı sünnet için en ideal yaş aralıkları 6-15 ay, 2-4 yaş , 7-10 yaş en ideal yaş aralıklarıdır."

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicalpark.com.tr

Sünnet öncesi ne yapılmalı?

Sünnet genel anestezi altında yapılacaksa, çocuğun sağlıklı olduğu yani öksürük, aksırık, ateş enfeksiyon halinin olmadığı bir dönem tercih edilmelidir. İşlem öncesinde çocuğun sürekli kullandığı ilaçlar veya varsa kronik hastalıkları konusunda sünneti yapacak olan cerraha bilgi verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: guven.com.tr

Sünnet sonrası ağrı ne kadar sürer?

Ancak bu tür durumlarda, pipi etrafına uyuşturucu krem (emla gibi) sürülmesini, sakinleştirici etkisi olan antihistaminik ilaç verilmesini (örn: Atarax) ve ılık bir duş almalarını öneriyorum. Ağrı, derecesi ve çocuğun yaşı ne olursa olsun genellikle 2-3 gün içerisinde azalarak kaybolur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolaysunnet.com

Sünnetin iyileştiğini nasıl anlarız?

Kabuğun dökülmesiyle birlikte mukoza şişliği inerek, pipi normal görünümünü kazanır. Tüm şişlikler 2-3 hafta içerisinde yavaş yavaş iner. Nadiren 4-6 hafta süren şişlikler görülür. Ek olarak, dikişli sünnette kesi hattındaki düzensizlikler ve dikiş izleri yıllarca, hatta ömür boyu kalabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolaysunnet.com

Sünnet dikişi kaç günde kaynar?

Düşmeyen Sünnet Dikişleri

Sünnet sonrası dikişler normalde 15-20 gün içinde düşmeye başlar. Bu süre bazen 45 güne kadar uzayabilmektedir. Dikişler kesinlikle alınmamalı, koparılmamalıdır. Dikişler kendiliğinde eriyebilen dikişler olduğu için sonradan alınmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dochospitals.com

Sünnetten sonra karton bardak kaç gün kullanılır?

Dikişsiz ve dikişli sünnetlerde bu dönemde 1 hafta karton bardak veya sünnet bezi plastik koruyucusu ile pipiyi korumayı öneriyoruz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drenginyilmaz.com

Sünnette en iyi yöntem hangisi?

Açık cerrahi yöntemlerle sünnet: Klasik yöntem veya dikişli sünnet olarak da bilinir, en çok yapılan ve en güvenilir yöntemdir. İç ve dış sünnet derisi kesildikten sonra birbirlerine kendiliğinden emilebilen dikişlerle tutturulur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erdalturk.com.tr

Sünnetten sonra çiş yaparken yanma kaç gün sürer?

Hassas çocuklarda daha fazla olduğu gibi, uzun da sürebilir. Çiş yaparken yanma: Sünnet pipi ucu ile ilgili değildir. Yara yerine idrar değmesi, ilk günlerde yakabilir. Anestol gibi ağrı kesici kremler, en çok burada işe yarar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafaakman.com

Sünnet acısı kaç DEL?

Sünnetten hemen sonra ilk 2 gün ağrı, penis ucunda kızarıklık ve şişme (ödem) görülebilir. Ağrı kesiciler ve çocuğun uzun süre ayakta kalmaması ile hızlı iyileşme sağlanır. İki gün sonunda banyo yapılabilir. Bazı sünnet vakalarında ameliyat sonrası hafif kanama görülebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: florence.com.tr

Sünnet sonrası nasıl giyinmeli?

Pipiye sürülen losyonun bez tarafından emilmemesi için bez-külotun iç kısmında pipinin denk geldiği yere pişik kremi sürün. Bez-külot iyileşme sürecini kolaylaştırmaktadır. Bu nedenle iyileşme süresinde bez-külot giyilmesi özellikle önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aydinmevsim.com

Sünnette tam olarak neresi kesilir?

Sünnet penisin ucunda, idrar çıkış deliğini kapatan ve o bölgede kapalı boşluk oluşturan cilt katlantısının kesilerek alınmasıdır. Çok eski tarihlerden bu yana farklı toplumlarda geleneklerin gereği olarak veya bazı dinlerde ön şart olarak uygulanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicalpark.com.tr

Kış mevsiminde sünnet olur mu?

Sünnetin mevsimle ilgisi yoktur. Sünnet Türk toplumunda hijyen, tıbbi, dini ve sosyokültürel nedenlerle yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erdalturk.com.tr

Sünnet sonrası ateş neden olur?

Sünnet sonrası pipi ucunu koruyucu rolü olan deriyi kaybetmek, pipinin hassasiyetini artırabilir. Bu durumun 4 ay sürdüğü gözlenebilmektedir. Sünnet sonrası ateş olmaz. 37.2 0C den fazla ateş bu pipinin iltihap kaptığını gösterir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulonkoloji.com

Sünnet olan çocuğun gelişimini etkiler mi?

Yeni Doğan dönemi (ilk 24 saat), 6 ay-2 yaş arası dönem ve 6 yaş sonrası dönemde yapılması uygun olacaktır. Erken yapılan sünnet çocuğu enfeksiyonlardan korumaktadır, penis kanserine karşı koruyuculuğu bilinmektedir. Ayrıca erke yapılan sünnetin çocuğun psikolojik gelişimine olumsuz bir etkisi olmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafakirac.com

Sünnet olacak çocuğa nasıl anlatılmalı?

Çocuğunuzun sağlıklı bir şekilde bu sürecin üstesinden gelebilmesi için sünnetin ''erkek olmak'', ''erkeklik'' vb gibi kavramlardan ziyade ''sağlıklı olmak''la ilişkilendirilerek açıklanması gerekir. Süreci abartmamak, mümkünse üzerine çok fazla konuşmamak, 'pipisiz kalacaksın'' gibi şakalar yapmamak gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cankayatip.com

Hatalı sünnet olduğunu nasıl anlarız?

Penisin estetik görünümü hoş olmaması, operasyon sırasında penisin uç kısmının yaralanması, ameliyatın ardından kanama olması, fazla sünnet dersinin kalması, skar dokusunun oluşmasıyla idrar akışının engellenmesi, kana enfeksiyon karışması sünnet operasyonlarında görülebilecek komplikasyonlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drburcintunc.com

Sünnet riskli mi?

Ameliyathane şartlarında, steril bir ortamda yapılan ve doğru pansumanın uygulandığı sünnet normal şartlarda enfeksiyon riski taşımaz. Koruma amaçlı antibiyotiğe bile gerek kalmaz. Evde de yapılması gereken özel bir şey kalmaz. Ancak şişme, ağrı ve ateş bir arada olursa doktora acilen başvurmak gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: livhospital.com

Bir erkek sünnet olmazsa ne olur?

Sünnetsiz penisin enfeksiyon kapma olasılığı daha yüksektir. Çünkü penisi saran derinin iç kısmının temizlenmemesi halinde hastalıklar oluşabilir. Penisin yapısal bozuklukları sonucu durumun tedavi edilebilmesi sünnet tercih edilir. Bu durum genelde bebeklik döneminde fark edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: npistanbul.com
Önceki makale
1 ton kurbanlık kaç para?
Sonraki makale
Taşşaklara tekme kac DEL?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT