SÜPER LİSE birl. i. İlköğretim not ortalamasına göre öğrencilerin kaydedildiği, ilk yılı yabancı dil hazırlık sınıfı olmak üzere ağırlıklı olarak yabancı dille öğretim yapan, toplam dört yıllık örgün eğitim kurumu [Bu liseler Eylül 2005'te Anadolu lisesine çevrilmiştir].
Eğitim sistemimizde bir zamanlar süper lise namıdiğer YDA'lar vardı. Süper Lise diğer adıyla Yabancı Dil Ağırlıklı Liseler (YDA) 2008 yılında son mezunlarını verdi.
ANADOLU VE SÜPER LİSELER BİRLEŞİYOR
Bu okulların öğrenci alımı ve öğretim programları itibariyle mevcut statülerinin korunacağını belirten Çelik, bu okullarda da öğretim süresinin hazırlık süresi olmaksızın 4 yıl olacağını bildirdi.
1993 yılında, iki sınıf halinde yabancı dil ağırlıklı lise bölümü açılan okulun halk arasında “Süper Lise” olarak bilinen yabancı dil ağırlıklı bölümü 16 yıl boyunca çok başarılı mezunlar vermiştir. 2008 yılı Eylül ayından itibaren Anadolu lisesi statüsüne getirilen okul değişime ve gelişime açık, dinamik kadrosuyla; ...
1993-1994 ders yılından itibaren de halk arasında Süper Lise diye bilinen, bünyesinde Hazırlık Sınıfı bulunan 3+1 yıl süreli “Yabancı Dil Ağırlıklı Lise” eğitim vermeye başlamıştır.
İlgili 22 soru bulundu
Türkiye'nin en iyi lisesi Galatasaray Lisesi olarak açıklandı. Listenin ilk sırasında yer alan okul tam puan olan 500 puan ile 2019 yılında öğrenci aldı. Listenin ikinci sırasında İstanbul Erkek Lisesi 0,06 yüzdelik dilim ile yer alırken listenin üçüncü sırada Ankara Fen Lisesi 0,09 yüzdelik dilim ile öğrenci aldı.
Galatasaray Lisesi ve Ortaokulu ile hazırlık sınıfında öğretim ücretli olup paralı yatılılık esastır.
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü- ne bağlı ortaöğretim kurumları; Anadolu liseleri, fen liseleri ve sosyal bilimler liseleri olmak üzere üç okul türünden oluşmaktadır.
Yukarıda da bahsettiğim gibi Anadolu liseleri lise türlerinden biridir. Puan ile öğrenci alırlar. Düz liselerin tam tersine bu okulların amacı eğitim seviye yüksek bireyler yetiştirmektir. Asgari eğitim seviyesinin üzerinde bireyler yetiştirmeyi amaçlarlar.
Bu yıl yatılılık kontenjanı nedir? 2023-2024 eğitim öğretim yılında şu anki verilere göre 25 erkek öğrenci alabileceğiz. Kız öğrencilerimizin başvuruları Ortaköy'de bulunan Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yapılacak olup 30 kız öğrenci alınabileceği değerlendirilmektedir.
Ülkemizde de ortaöğretimle ilgili olarak önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Ortaöğretimle ilgili en önemli gelişmelerden birisi de 2005–2006 öğretim yılından itibaren ortaöğretim kurumlarının süresinin üç yıldan dört yıla çıkarılmasıdır.
Dünya genelinde 204 ülkenin 50'sinde lise sona kadar öğrenim süresi 13 yıl, 116'sında ise 12 yıl olarak uygulanıyor. Dünyada lise eğitimin süresi de genel olarak 2-4 yılları arasında değişiyor.
Robert Kolej, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı, hazırlık sınıfı dahil toplam 5 yıllık lise programından oluşan, yabancı dilde eğitim veren özel bir karma öğretim kurumudur.
Yabancı dilde hazırlık sınıfları ile tercih edilen Anadolu liselerinde 2005-2006'dan itibaren hazırlık sınıfı uygulamasının da kaldırılmasıyla Anadolu liseleri düz liseye döndü. Bugün çok köklü ve popüler 11 lisenin dışında hazırlık eğitim veren Anadolu lisesi bulunmuyor.
Sadece 3 Anadolu lisesi var. Eskiden 9. sınıfına 900 öğrencinin kayıt olduğu sağlık meslek lisesi oldu. 150 öğrenci alıyor sadece. Öğrencinin başka seçeneği olmayınca meslek lisesine giden öğrenci artıyor.
Birinci yabancı dili İngilizcedir. Fen Liselerinde öğrenim süresi 4 (dört) yıldır. Sayısal derslerin ağırlıklı olarak okutulduğu okullardır. Merkezi yerleştirme ile öğrenci alan okullardır.
Fen liselerinde Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih gibi dersler sadece temel bilgi düzeyinde verilir. Fizik, Kimya, Biyoloji gibi dersler ise daha ayrıntılı şekilde verilmektedir. Anadolu liselerinde ise okuduğunuz bölüme göre (sözel, sayısal, eşit ağırlık) durum değişmektedir.
b) Meslek Lisesi haricindeki herhangi bir liseden mezun olup Ustalık Belgesi olanlar, Diploma Değişim Programı ile doğrudan belgelerinin meslek/alan/dalı üzerinden Meslek Lisesi Diploması alabilirler.
Sınavla öğrenci alan liseler nitelikli okul olarak tanımlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı kılavuz bilgilerinde sınavla öğrenci alan liseler olarak belirtilen nitelikli okullar, yüzdelik dilimlere göre öğrenci alımı gerçekleştirecek.
12 yıllık zorunlu eğitim; dört yıl ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), dört yıl ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve dört yıl lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) eğitiminden ibarettir.
Türk eğitim sistemi 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılmıştır. Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.
Günümüzde Galatasaray Lisesi Anadolu lisesi kategorisinde, eğitim dili Fransızca, Türkçe, İngilizce, İtalyanca ve Latince olan bir devlet lisesidir.
Aynı zamanda dünya üzerindeki liselerin hiçbirinde bulunmayan Konfüçyüs Enstitüsü'ne sahiptir. Illinois eyaletindeki en iyi lise olma unvanını sürdürmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri