Şura Suresi (Arapça: سورة الشورى) Kur'an'ın 42. suresidir. Sure 53 ayetten oluşur. Sure ismini 38. ayette geçen ve Müslümanlar'ın aralarında işlerini danışarak yapmaları gereğini ifade eden şura kelimesinden alır.
Şuara suresini okuyan kişilerin sevapları artmaktadır. Hatta rivayete göre Şuara Suresini okuyanlar İsa'yı yalanlayanların ve Muhammed'i tasdik edenlerin adetlerinin on katı kadar sevap kazanırlar. Şuara Suresi'nde Allah'ın birlik ve beraberliği, peygamberlik, vahiy ve ahiret inancı gibi durumlar anlatılmaktadır.
“Şu'arâ” şairler demektir.
Şuara Suresi Mushaftaki sıralamada yirmi altıncı, iniş sırasına göre kırk yedinci sûredir. Vâkıa sûresinden sonra, Neml sûresinden önce Mekke'de inmiştir. 197. âyeti ile son dört âyetinin (224-227) Medine döneminde indiğine dair rivayetler de vardır.
Şuara Suresi Kur'an-ı Kerim'in 26. suresi olarak bilinmektedir. Ancak sure indirilme sırasına dikkat edildiğinde 47. Sırada yer almaktadır. Şuara Suresi, müşriklerin Kur'an'ın vahiy dışından geldiğine yönelik yalanlamaları üzerine indirilmiştir.
İlgili 27 soru bulundu
227 ayetten oluşan Şuara Suresi Kur'an- Kerim'de 19.cüzde yer alır. Arapça ya da Türkçe olarak okunabilen sure 366.sayfadan başar. 375.sayfada son bulduğu için Şuara Suresi toplamda 10 sayfadır.
Mekke döneminde inen sure, adını 38. âyette geçen “Şûrâ” kelimesinden almıştır. Şûrâ, danışma demektir. Sûrede başlıca müslümanların işlerini kendi aralarında danışma yoluyla yürüttükleri, ayrıca kâinatta Allah'ın birliğini gösteren deliller ve kıyamet gününün hâlleri konu edilmektedir.
KUR'AN-I KERİM | 366. Sayfa | Şuarâ Sûresi.
Neml, karınca demektir.
Sûre de başlıca, Süleyman peygamber ve Sebe' melikesi, Belkıs kıssası ile Salih ve Lût peygamberler konu edilmekte, ayrıca mü'minlerin kurtuluşa ereceği, İslâm karşıtlarının kötü akıbetleri, öldükten sonra dirilmek ve kıyamet dile getirilmektedir.
“كَلَّا” = Kellâ, olumsuzluk olan “hayır” anlamı taşır.
Arapça “şuʻarâ” (ارﻌﺷ) ile “şiʻrâ” (ارﻌﺷ) kelimelerinin Arap harfleriyle ortak imlâlı oluşunun yol açtığı okuma hatâları, önemli ölçüde, vezinle birlikte anlam yordamının da kullanılmamış olmasından kaynaklanmaktadır.
Şura Suresi (Arapça: سورة الشورى) Kur'an'ın 42. suresidir. Sure 53 ayetten oluşur. Sure ismini 38. ayette geçen ve Müslümanlar'ın aralarında işlerini danışarak yapmaları gereğini ifade eden şura kelimesinden alır.
Âşık Çelebi'nin en önemli eseri Meşâirü'ş-Şuarâ isimli tezkiresidir. Eser 1568 yılında tamamlanmıştır. Meşâirü'ş-Şuarâ, mukaddime ve 426 şairin biyografisinden oluşmaktadır. Âşık Çelebi, kendine has üslubu ile tezkiresini yazmıştır.
İlk okumaya başldığınızda 7 günde 1000 kere okuyacak şekilde bir terkip yapın daha sonraları da günde 100 kere okumaya devam edin. diğer okuma şekilleri aşağıda belirtildi.
İnzar Ayeti (Arapça:آیه الانذار ) Kur'an'da Şuara Suresi'nin 214. ayetidir. Muhammed'in bi'setinin üçüncü yılında, Mekke'de indirilmiştir. Bu ayette, Muhammed yakın akrabalarını uyarmak ve ikaz etmekle görevlendirilmiştir.
bu ayeti kelimeyi tam 7 defa okuyoruz. e Allah'ım beni bu sıkıntılarımdan kurtar diyoruz. eğer ki 1 değişme olmazsa. bu sayıyı yetmişe çıkarabilirsiniz.
Neml Suresi (Arapça: سورة النّمل) Kur'an'ın 27. suresidir. Sure 93 ayetten oluşur. İki kez besmele geçen tek sure Neml suresidir.
Mekke döneminde Şuarâ sûresinden sonra nâzil olmuştur, doksan üç âyettir. Adını, Hz. Süleyman'ın ordusuna yol veren karıncayla ilgili kıssanın anlatıldığı 18. âyetten alır. Sûretü Süleyman olarak da anılır.
Medine döneminde inmiş olan son üç ayetin dışındakilerin Mekke döneminde indirildiğine inanılmaktadır. Sure, ismini 68. ayette geçen ve "bal arısı" anlamına gelen "nahl" kelimesinden almıştır.
şuara suresi 78. ayet daraldığınız. bunaldığınız hayattan bıktığınız. sıkıntıların çözümünü bulamadığınız bu anlarda bu ayeti. kelimeyi günde 70 defa zikredersiniz Allah. celle celalühü'n izniyle. mucizelerle karşılaşıcak. ve ferahladığınızı göreceksiniz. okunacak ayeti kerime şu şekildedir.
Araf Suresi'nin 4. ayetinde, "Biz nice kentleri yok etmişizdir; geceleyin veya gündüz uykularında iken baskınımıza uğramışlardır. Nice memleketleri helâk ettik. Onlara azabımız gece uykusuna dalmışken, yahut gündüz istirahat hâlinde iken gelmişti." denilmiştir.
Şuarâ suresi 62 ayet tefsiri
Musa kavmine şöyle dedi: "İş, sizin tasavvur ettiğiniz gibi değildir. Şüphesiz Rabbim, desteğiyle ve yardımıyla benimle beraberdir. Beni irşat edip kurtuluş yolunu gösterecektir."
Şura (Arapça: شُورَىٰ, shūrā) "danışma" için kullanılan Arapça bir kelimedir. Kuran, Müslümanları işlerini birbirleriyle istişare ederek karar vermeye teşvik eder. Şura ilkesi örneğin bir konsey veya referandum şeklini alabilir.
Danışma ve danışma kurulu anlamında fıkıh terimi.
Ve hiçbir insana söz söylemez Allah, ancak vahiyle, yahut perde ardından, yahut da bir elçi gönderir de, izniyle dilediğini vahyeder ona; şüphe yok ki o, pek yücedir, hüküm ve hikmet sahibidir. "Perde ardından" sözüyle ses kastedilmede ve sesin sahibinin görülmediği anlatılmadadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri