Optimist insanların genel olarak minnettar ve farkındalığa sahip bir düşünme biçimine sahip oldukları, yardımsever davranışlarda bulunduğu ve kendilerini memnun edecek düzenli aktivitelerle meşgul oldukları görülmüştür.
Koşul tanımaksızın alternatif üretebilen, bizi sınırlayan kalıpların ötesine geçebilen, değişime ayak uyduran, çözüme yönelik, gerçekçi, uzlaşmacı düşünceler pozitif düşüncedir.
Pozitif düşüncelere odaklanmak, genel hayat memnuniyetini ve mutluluğu artırır. Kendimize olan sevgi ve saygımız, yaşamın her alanında olumlu bir etkiye sahip olabilir. Kendini sevmek ve kabul etmek, daha güçlü ve dirençli hale gelmemizi sağlar.
Pozitif düşünme, kişinin hayatının her alanında kullanabildiği negatifliğin işin içinde olmadığı bir düşünce tarzını ifade eder. Pozitif düşünceye sahip kişiler, en olumsuz en zor anlarda bile yapılabilecek bir şeyler olduğuna inanır. Bu düşünme tarzını benimseyen kişilerin hayata bakış açıları hep pozitif olur.
İlgili 17 soru bulundu
Pozitivizm veya olguculuk; Auguste Comte'un başını çektiği, doğru bilginin yalnızca bilimsel bilgi olduğu, doğru bilgiye ise yalnızca ampirizm (deneycilik) ile ulaşılabileceğini ve bu bilginin kendisinin deneysel olmadığını savunan düşünce akımıdır.
Olumlu düşünme, yararlı eylemleri harekete geçirmeyle gerçekleşebilir ve hayatınızı değiştirebilir. Bu yönden bakıldığında olumlu düşünme, hayallerinizi gerçekleştirmez. Hayallerinizi gerçekleştirmenin için yolunu açar. Bu yolda azim, hırs ve seçimler önemli etken.
Olumlu düşünme alışkanlıkları ise stresi azaltmak, duygusal dengeyi korumak ve zihin sağlığını güçlendirmek için oldukça etkili bir yöntemdir. Çünkü pozitif düşünce, kendinizi daha mutlu, daha neşeli hissetmenizi ve etrafınızdaki her şeyden daha çok keyif almanızı sağlar. Ayrıca düşünme şeklinizi de etkileyebilir.
Pozitif İnsan / İyimser Kimdir? İyimserlik bir tutumdur; olumlu beklenti içinde olmaktır. İyimserler pozitif tutum sahibi insanlardır; bardağın dolu tarafını görür; ama boş kısmının da farkındadır. Bardakla ilgili konu açılırsa, dolu tarafından söz eder.
İnsan ne düşünürse, ona dönüşür.” -Mahatma Gandhi Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden onur derecesiyle mezun oldum.
Aşırı düşünme; stres, kaygı veya depresyon belirtisi olabilir. Ayrıca başlı başına bir zihinsel bozukluk olmasa da yaygın anksiyete bozukluğu ile de ilişkili olabilmektedir. Yaygın anksiyete bozukluğu olanlar aşırı derecede endişelenme eğilimindedir.
Aşırı düşünmenin ruh sağlığı sorunlarıyla çift yönlü bir ilişkisi olabilir. Stresli olaylar, depresyon ve kaygı insanları fazla düşünmeye daha yatkın hale getirebilir ve bu aşırı düşünme daha kötü stres, endişe ve depresyona katkıda bulunur.
Sürekli olumsuz düşünen insanlara genellikle “karamsar” veya “negatif düşünenler” denir. Bu kişiler, yaşadıkları olayları veya durumları daha çok olumsuz yönleriyle algılayarak, çoğunlukla kötü senaryolara odaklanırlar.
Dilimize İngilizce'den geçen overthinking kavramı “fazla düşünmek” anlamına gelmektedir. Geçmişe dair yaşadıklarınız ya da geleceğe yönelik bir konu hakkında gereğinden fazla ve uzun süre düşünmektir. Düşünme, sürekli tekrar ettiği için “düşünce gevişi” olarak da tanımlanır.
ALLAH'IN RAHMETİNİ UMARIZ
İnsan hakkı batıldan, doğruyu yanlıştan, iyiyi kötüden ayırt etmek için düşünmek zorundadır. Düşüncelerimizle bile bile fitne, fesat ve batıl şeyler üretmemek şartıyla düşünmek günah değildir.
Olumsuz düşünceler bizi üzgün, şüpheci ve karamsar hissettirir. Düşüncelerimiz olumsuzluklara odaklandığında aslında somut olarak o kadar da kötü olmayan durumlarda bile kendimizi en kötüsünü düşünürken bulabiliriz. Kendimizi kötü durumlardan koruyabilmek için en kötüsünü düşünme eğilimine gireriz.
Pozitif olmak yaşamda karşılaştığımız olumsuz durumlar karşısında iyimserliğimizi koruyarak olumlu bir bakış açısıyla bakabilmektir.
Polyannacılık yaşanılan hayatta olumsuz hiçbir şeyi görmemek, her şeye olumlu bakmaktır. Halbuki Pozifit Psikoloji yaşanılanların olumlu ve olumsuz tüm yönlerini görmek, olumsuzla mücadele edip, olumluya odaklanmayı hedeflemektedir.
Bilim adamları öyle olduğunu düşünuyor.Araştırmacılar negatif düşünmenin Alzheimer hastalığının riskini artırdığını buldu.Çalışma , uzun süreli olumsuz düşünme alışkanlığının beyninizin düşünme, akıl yürütme ve anılar oluşturma yeteneğini azalttığını buldu. Esasen beyninizin kaynaklarını tüketiyor .
Sağlıklı düşünme, bilişsel bilgi işlemeyi içerir. Davranışsal ve du-yuşsal uyumla ilgili bilişsel etkinliğin (içerik, süreç, ürün, yapı gibi) özellikleri tanımlanmış ve tartışılmıştır. Bu bilişsel özelliklerdeki farklılıklar sunulmuş ve ilgili araştırmalar incelenmiştir.
Positumun kelime anlamı da elde olan, gerçek olan, var olandır. Sadece pozitif gibi gibi görünen, sadece iyi olan şeylere değil artısıyla eksisiyle bir bütün olarak, gerçekçi şekilde bakmaktır. Rahatsız eden duyguları da göz önünde tutmak, belli sorunları da aynı potada düşünebilmektir.
İnsana özgürce düşünme, olaylara geniş bir açıdan bakma yeteneği kazandırır. Sosyal çevresini genişletir; çünkü insanlar pozitif düşünen insanlara ihtiyaç duyarlar, onların varlığı kendilerine de moral ve güç verir.
Gerçekçi düşünce ile bir duruma, olaya her açıdan bakmak mümkündür. Bu, durumun, pozitif, negatif ve doğal bütün taraflarını görülmesini sağlar. Başka bir deyişle, gerçekçi düşünce bireyin kendisine, başkalarına ve dünyaya daha dengeli ve adaletli bakmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri