SADECE USTALIK BELGEM VAR, BU ALMANYA İÇİN YETERLİ Mİ? Sadece ustalık belgesi Almanya için yeterli değildir. Kalfalık ve ustalık bir arada olmalıdır.
MEB onaylı ustalık belgesi Avrupa birliği ülkelerinde geçerlidir. Ustalık belgesine sahip olan bireyler bu belge yardımıyla Avrupa birliği ülkelerinde iş bulabilirler. Ayrıca iş ile ilgili tecrübelerini ve bilgilerini bu belge ile kanıtlayabilirler.
Bu bağlamda Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlardan alınan mesleki yeterlilik belgesi yurtdışında yani AB üyesi ülkelerde ve birçok dünya ülkesinde geçerlidir.
sormayın. 35.madde kalfalık ve ustalık, myk belgeleride. geçersizdir.
Özellikle sanayi iş kollarında ya da zanaat gerektiren işlerde çalışabilmek, mesleğine yönelik iş yeri açabilmek, çırak, kalfa ve usta yetiştirebilmek için ustalık belgesi alınması zorunludur. Ustalık belgesi sahibi olabilmek için öncelikli olarak kişinin kalfalık belgesi sahibi olması gereklidir.
İlgili 23 soru bulundu
(MYK) Mesleki Yeterlilik Belgesi, ülkemiz ile diğer ülkeler arasında karşılıklı tanıma anlaşması imzalamış ülkelerde geçerlidir. MYK Mesleki Yeterlilik Belgeleri, 2019 yılından bu yana tüm mesleklerde Türkçe-İngilizce olarak çift dilde düzenlenmektedir.
İş yeri açmanızı sağlayabilecek resmi onaylı tek belgedir. Bazı mesleklerde farklı alt iş dalları olduğunda işçi bir işi yapabilmek için ortalama 8-10 meslek dalının sınavına girerek ve ücretini ödeyerek belge almak zorunda kalmaktadır. Ustalık belgesi bu gerekliliği ortadan kaldırmaktadır.
Antlaşmalı olduğumuz üniversite ve özel eğitim kurumları tarafından verilen kurslar ve aldığınız sertifikalar MEB onaylı olarak verilmektedir. Ayrıca aldığınız bu sertifika ile Almanya Mesleki Denklik alabiliyorsunuz.
3) DİPLOMA DENKLİĞİ ARANMAYACAK: Şimdiye kadar Almanya'da çalışmak isteyenlerden diploma denkliği isteniyordu. Artık istenmeyecek. Gelinen ülkedeki diploma yetecek. Tek şart, eğer eğitim dışında çalışma için geliniyorsa, bir işyeri bulmuş olma ve maaş garantisi olacak.
Yüksekokul mezuniyetlerinin tanınması
Almanya'da yasayla düzenlenmiş meslekler ve yasayla düzenlenmemiş meslekler bulunmaktadır. Yasayla düzenlenmiş bir meslek için yabancı bir yüksekokul mezuniyetine sahipseniz, mutlaka denklik beantragen. Yasayla düzenlenmiş meslekler örn. doktorluk, mühendislik ve öğretmenliktir.
Günümüzde sertifikaların kariyer alanında yaşadığı güvenlik problemlerinin aksine MEB onaylı sertifikalar, her kurumda geçerlilik sağlar.
7- Türkiye' den aldığım operatörlük belgesi yurt dışında da geçerli midir? Türkiye' den aldığınız iş makinası operatörlük sertifikasını kullanacağınız ülkede yetkili mercilerden izin alarak kullanabilirsiniz.
Almanya Çalışma İzni Vizesi başvurusu yapacak kişilerin alması gereken A1 sınavı sertifikası, Almanya Konsolosluğunun kabul ettiği belli kurumların sınavında başarı gösterildiği ve oradan alındığı takdirde Almanya Çalışma İzni Vizesi başvuruları için geçerlidir. Bu kurumlar Goethe Institute ve ÖSD olmaktadır.
Almanya mahkemelerinin kararı üzerine artık 35.madde. den alınan kalfalık belgelerine denklik verilmeyecektir. Daha önceden denkliği onaylanmış ve denklik belgesi. alanların denklik belgeleri geçerlidir.
Başvuru için gerekli olan başvuru dosyası (Başvuru formu, gerekli evraklar, tercüme, Özgeçmiş- CV vb) danışmanlarımız tarafından hazırlanır ve eksiksiz bir şekilde bir araya getirilir. Denklik başvurularında bölüme göre Almanya Denklik Kurumları işlem ücreti almaktadır. Bu ücret 100-600 Euro arasında değişebilmektedir.
Almanya'nın yeni kalifiye iş gücü göçü yasası, 18 Kasım Cumartesi gününden itibaren yürürlüğe girdi.
Almanya devlet üniversiteleri, üniversite ve master bölümlerine başvurularda Testdaf, DSH, Telc, Goethe ve DSD sınavlarından alınan sertifikaları kabul ederler. Bu sınavlar Almanya'da yükseköğrenim almak isteyen öğrencilerin en çok tercih ettikleri sınavlardır.
Üniversite onaylı ustalık belgeleri dünyanın pek çok yerinde geçerlidir. Üniversite'den ustalık, kalfalık ve usta öğreticisi sertifikası almak son derece kolaydır. Bunun için kurumumuza başvurabilirsiniz. Meslekle alakalı eğitim verilmesinin ardından yapılan sınavla kişiler ustalık belgesi almaya hak kazanabilir.
Avrupa Eğitim Akreditasyon Merkezi olan EETAC onayı ile eğitimlerimize katılımınız çerçevesinde edinmiş olduğunuz sertifikalarınız uluslararası geçerliliğe sahiptir. Kurumsal Kampus E-Sertifika, Türkiye'deki ilk ve tek EETAC onaylı eğitim sistemidir.
Mesleki yeterlilik belgesinin, geçerlilik süresi ulusal yeterliliklerde belirlenmektedir. Yeterliliklerin büyük çoğunluğunda bu süre beş (5) sene olarak tanımlanmıştır.
Ustalık belgesi başvuru aşaması ustalık belgesi alma aşamalarından en kolayıdır. Ustalık belgesi başvurusu Mesleki Eğitim Merkezlerine yapılır. Merkezi Eğitim Merkezlerine giderek başvuru yapılabileceği gibi online olarak internet üzerinden de ustalık belgesi başvurusu yapılabilir.
UTP teşviki kapsamında, programa katılan işverene, 2023 yılı için personel başına aylık net asgari ücretin yarısı kadar (5.701 TL) destek verilmektedir. 27 hafta boyunca bu kapsamda kişi başı toplam 38.482 TL ödeme yapılmaktadır. Bu ödeme nakit olarak işverenin hesabına yatırılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri