Cumhurbaşkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı Yardımcıları Bakanlar ve yasama organı üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, TBMM Genel Sekreteri ve Genel Sekreter Yardımcıları, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı, Savunma Sanayi Başkanı ve Emniyet Genel Müdürü ile bu görevlerde bulunmuş olanlara süresiz silah ...
1. Silah Ruhsatları verildiği tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerlidir. 5 yıl sonunda yenilenmesi gerekmektedir. 2. Telefon vasıtası ile veya müracaat sahibi olmayan şahısların Müdürlüğümüzden dosya içeriği ile ilgili olarak bilgi istemesi durumunda, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereği bilgi verilmeyecektir.
Tebligattan itibaren altı ay içinde ruhsatlarını yeniletmeyenlerin o silaha ait ruhsatı iptal edilmektedir. Yeni ruhsatın geçerlilik süresi, önceki ruhsatın süresinin bittiği tarihten itibaren başlamaktadır.
Silah Ruhsatı İçin Gerekli Belgeler
5- Arşiv kayıtlarını içeren adli sicil belgesi, 6- Silah ruhsat almasında sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu, 7-Kamu görevlileri için ilgili birimlerden onaylı görev belgesi.
Ruhsatınızın bitim tarihinden itibaren (6) altı ay içinde yeniletmek üzere ruhsatı veren makama müracaat edilmesi gereklidir, aksi taktirde ruhsatınız iptal edilir.
İlgili 20 soru bulundu
Silah Kaybetme Cezası Nedir? Kanunda ruhsatlı silah kaybetme cezası; devlet malı araç, gereç, silah ve mermisini ihmal nedeniyle yitirmek başlıklı Emniyet Teşkilatı Disiplin Tüzüğünün 7/C-2. maddesi uyarınca 20 ay uzun süreli durdurma cezasıdır.
c) 29/7/2003 tarihli ve 4959 sayılı Topluma Kazandırma Kanunu uyarınca teslim olan veya güvenlik kuvvetlerine yardımcı oldukları için koruma altına alınanlara, ç) Güvenlik korucusu olanlar ile emekli güvenlik korucusu olanlara, talepleri halinde silah taşıma ruhsatı verebilir.
Silah ruhsatı almasına engel hali bulunmayan, yirmi bir yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı bulundurmak amacıyla silah satın alabilir. Bulundurmak amacıyla silah ruhsatı almak isteyenler, ikamet ettikleri il valiliğine müracaat ederler.
Fiilin Kanunla Suç Olmaktan Çıkarılması
Bu durumda, suç olmaktan çıkarılan fiile ilişkin mahkumiyet hükmü olan ve dolayısıyla adli sicil arşiv kaydına bu bilgi işlenen kişinin arşiv kaydı, talep aranmaksızın kendiliğinden silinir.
Taşınmasına izin verilen ruhsatlı silahı; park, meydan, cadde ve sokak gibi herkesin girebilme imkanının olduğu yerlerde başkaları tarafından kolayca görülebilecek şekilde taşıyan kişiye 200 lira idari para cezası verilecek.
Bulundurma ruhsatlı silahınızı sadece ruhsatınızda yazılı adreste bulundurabilirsiniz. Tatile giderken bulundurma ruhsatlı silahların taşınması mümkün değildir. Bulundurma ruhsatlı silahlar ancak daimi ikamet değişikliği durumunda önceden yol belgesi almak suretiyle yeni adrese nakledilebilir.
2- 65 yaş ve üzeri ile kronik hastalığı olanların silah ruhsatlarını yenilemelerine ilişkin verilen 60 günlük süreden vazgeçilerek bu kişilerin eski sağlık raporları ile silah ruhsatlarını yenilemesine olanak sağlanacaktır.
NOT: Eski Belediye Başkanları ve Eski Muhtarlara, sadece bir silah için harçsız ve süresiz taşıma veya bulundurma ruhsatı verilebilecektir.
Silah sahibinin vefatı halinde, 91/1779 sayılı Yönetmeliğin 18'nci maddesi gereğince silahın devir veya ruhsat işlemleri için gerekli olan muvafakat, noter tasdikli veya mirasçıların bizzat ruhsat işlemlerini yapan birime gelerek yazılı olarak verilebilir.
Silah ruhsat işlemlerinde kaç adet silah alınır. 6136 Sayılı kanun da harcını ödemek kadı ile birden fazla silah ruhsatı alınır hükmü mevcuttur. Silah işlem dosyalarınde bulunan evraklar içinde çoğaltılan evraklar fotokopi ile çoğaltılarak görevli memur tarafından aslı gibidir yapılarak imzalanır.
Yönetmeliğin 16'ncı maddesinde sayılan hallerden birine girmeyen ve yirmi bir yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı bulundurmak amacıyla silah satın alabilir. Bulundurmak amacıyla silah ruhsatı almak isteyenler dilekçe ile ikamet ettikleri İl Valiliğine müracaat ederler.
Silah bulundurma ruhsatı almak isteyen kişiler. Türk vatandaşı olan 21 yaşını doldurmuş, adli sicili temiz olan ve harç ödemek kaydı ile sınırsız işyerinde veya meskeninde ( evinde ) silah alabilir ve ruhsatlandırabilir.
Ülkemizde bulundurma ruhsatlı silah yakalatma cezası bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile buna ek olarak 30 gün ila 100 günlük para cezası ile cezalandırılmaktadır.
696 sayılı KHK ile emekli muhtarlara silah taşıma yetkisi verildi. Silah taşımaya yetkili kişiler arasına bakan yardımcıları ile güvenlik koruculuğu, en az bir dönem köy/mahalle muhtarlığı ya da belediye başkanlığı yaptıktan sonra görevleri sona erenler de eklendi.
Kurusıkı taşımak için ne gerekir? Kurusıkı tabancalar için taşıma ruhsatı yoktur. Bu yüzden kurusıkı tabanca lar belde taşınamaz. Kurusıkı tabancanızı bulundurma ruhsatınız olsa dahi belinizde taşımanız yasaktır.
7- 5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedeli Maliye veznesine yatırılıp makbuz getirilecek, (Harç ücreti Emniyet Müdürlüğümüz binası içerisindeki maliye veznesine, saat 15:45 e kadar yatırılabilir.)
2) Vali, vali muavini, kaymakam ve bucak müdürlüğünden veya mülki idare amirliği hizmetlerinden, 3) Hakim ve Cumhuriyet savcısı ile bu meslekten sayılanlardan, 4) Özel kanunlarına göre silah taşıma yetkisine sahip görevliler.
"Psikolojik sorun olmamalı"
"Türkiye Psikiyatri Derneği'nin "Ateşli silah ruhsatı için başvuran kişiler için psikiyatrik muayene kılavuzu"nda yer alan bilgilere göre ateşli silah bulundurmak isteyenlerin akıl hastası veya psikolojik ve nörolojik rahatsızlıkları olmaması gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri