Şurup, birlikte verilen işaretli ölçü kabıyla alınır. Bebekler (<1 yaş) ve küçük çocuklar (1-5 yaş) günde 3 kez 2,5 ml; okul çağındaki çocuklar (6-9 yaş) ve adolesanlar (>10 yaş) günde 3 kez 5 ml ve yetişkinler günde 3 kez 5 - 7,5 ml şurup kullanmalıdır.
4.2. Pozoloji ve uygulama şekli Pozoloji / Uygulama sıklığı ve süresi: Erişkinlerde: Günde 3 kez ve en az 6'şar saat ara ile 10 ml (60 mg) şurup (2 ölçek) uygulanır.
1–6 Yaş Arasındaki Çocuklar: Günde iki kez doz başına 1 ölçü kaşığı (5 ml). 6 yaş üstü çocuklar: Günde iki kez doz başına 2 ölçü kaşığı (10 ml). Yetişkinler: Günde iki veya üç kez doz başına 2 ölçü kaşığı (10 ml). Gerektiğinde, ürün kısa aralıklarla günde 4 defaya kadar kullanılabilir.
Parasetamol her dört ile altı saatte bir verilebilir – 24 saatlik süre içinde dört defadan fazla verilmemeli. Çocuğunuza 48 saatten fazla parasetamol vermeniz gerekiyorsa, onu bir doktora götürmelisiniz.
(Çocuğunuzun genel durumu iyiyse, huzursuz değilse şurup içirmeden de takip edebilirsiniz) Şurupların etkisi 30 dk içinde başlayacaktır.
İlgili 22 soru bulundu
Parasetamol ve ibuprofen içeren şurupları 6 saatte bir verilebilir.
Ağız yoluyla ilaç alındığında, mide ve bağırsaklardan emilimi nedeniyle etkisi 30 ila 90 dakikada ortaya çıkar.
4-6 saat arayla yeniden içirilebileceği gibi günde 5 dozu aşmamak yan etkileri artırmamak için dikkat edilmesi gereken bir kuraldır. Parasetamol içeren şurupların (tüm diğer ilaçlar gibi) ev içinde çocukların ulaşamayacağı yerlerde, mümkünse kilitli dolaplarda saklanması gerekmektedir.
YÜKSEK ATEŞ NASIL DÜŞÜRÜLÜR? Reçetesiz ilaçlar: Yüksek ve orta şiddetli ateş durumunda doktorunuz Tylenol, Advil, Aspirin gibi ateş düşürücü reçetesiz satılan ilaçları önerebilir. Bu ilaçlar kullanma talimatlarına ve doktorun tavsiyesine uygun olarak kullanılmalıdır ve doz aşımından kaçınılmalıdır.
En Hızlı Öksürük Kesici Yöntemler
Bir kaşık bal ve bir kaşık zencefil bunun için yeterli olacaktır. Öksürük için birebir çare olan ballı zencefil tüketmek iyi bir tedavi yöntemi olacaktır. Karabiber ve balı karıştırarak da öksürüğünüzü geçirebilirsiniz.
American Chemical Society'nin araştırmasına göre öksürük ilaçlarının öksürüğe hiçbir faydası yok. 19 çalışmayı inceleyen uzmanlar, 15'inde öksürük şuruplarının hiçbir faydasına rastlamadı.
Şurup bile içmiş olsanız mutlaka üzerine bir bardak su için. Çünkü alınan ilacın etkili olabilmesi için, mide veya bağırsakta çözünerek, kana karışması gerekir. Sizin ilaçla beraber içeceğiniz su, bu çözünmeyi kolaylaştırır, kana karışmayı hızlandırır.
Ihlamur, Ekinezya, Papatya, Adaçayı, Yasemin çayı içmek iyi gelecektir. Onun yanında ılık su ile bal karışımı ya da süt ile bal karışımı içmek kuru öksürüğe iyi gelen yöntemlerdendir. Kuru öksürük tedavisinde bulunduğunuz odanın kuru ve havasız olması öksürüğü tetikleyeceği için oda nemlendirici kullanılabilir.
38 -38,5 derece ateş normal olarak kabul edilmekte. Çocuğun ateşi 39 dereceyi buluyorsa, ateşe öksürük, kusma ve ishal de ekleniyorsa, hemen doktora başvurmalısınız.
Ateş düşürücülerden eğer parasetamol içerenleri (Calpol, Tylol vb)kullanıyorsanız ki ilk 6 ay sadece bu ilaçlar kullanılabilir, günde 4 kez verebilirsiniz, kiloya göre uygun dozda vermeye dikkat ediniz. Fakat uzun süre bu sıklıkta en fazla 5 gün kullanmak uygundur.
CALPOL'ü 4 saatte birden daha sık aralıklarla kullanmayınız. Her bir 5 ml'lik ölçek, 120 mg parasetamol içerir. 6 saatte bir, her dozda vücut ağırlığına göre kg başına 10-15 mg olacak şekilde kullanınız.
Çorapları limon suyuna batırıp çıkararak, çocuklara giydirmek de ateşi düşürmeye yardımcı olacak etmenlerden birisidir. Serinlik etkisiyle rahatır.
Ateşi olan çocukta yan etkileri daha az olduğundan öncelikle parasetamol içeren ateş düşürücüler (calpol, parol, minoset vb.) tercih edilmelidir.
ÇOCUĞUNUZ İLAÇ İÇTİ, İLK 15 DAKİKA İÇİNDE BOL KUSARSA AYNI MIKTARDA ILACI TEKRAR VERİN, EGER 15 DAKİKADAN DAHA SONRA KUSARSA TEKRAR VERMEYİN ÇÜNKÜ VÜCUT İLACI EMMİŞTİR.
Pharmacia & Upjohn firmasının ürettiği ''Zyvox'' adlı yeni antibiyotiğin şimdiye kadar en güçlü antibiyotik sayılan Vancomycin'in bile iyileştiremediği enfeksiyonlara neden olan bakterileri dahi öldürüdüğü belirtildi.
Öksürük Tedavisinde Antibiyotik
Çocuklarda öksürük tedavisi için sıklıkla antibiyotik tedavisi verilir ancak antibiyotikler öksürük süresinde faydalı olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri