Pirinç sirkesi, pirinçten elde edilen bir çeşit sirkedir. Çin ve Japon yemeklerinde tercih edilen bu sirke özellikle sushi yapımında kullanılır. Sushi yemeğinin ana malzemelerinden biri olan pirinç sirkesi, hem gıda alanında hem de sağlık alanında birçok faydaya sahip olması nedeniyle gündemdedir.
1. Beyaz Şarap Sirkesi. Beyaz şarap sirkesi, herhangi bir tarifte pirinç sirkesi için en iyi alternatifiniz olacak. Pirinç sirkesi kadar tatlı olmasa da, genel tatlılık ve asit dengesi, pirinç sirkesine benzer bir genel lezzet profili sunar.
Pirinci kaynatmak, sushi hazırlamanın en uzun zaman alan kısmıdır. Bu esnada sebzelerinizi ve deniz ürünlerinizi hazırlayabilirsiniz. Pirinç sirkesi, beyaz sirke ya da tuz ve sirke kullanarak pirincinizi tatlandırın.
Pirinç sirkesi, halk arasında “Beyaz sirke” adıyla tanınsa da beyaz sirke, “Sirke ruhu” olarak bilinen şeker pancarı veya mısır nişastasından üretilen sirke türüdür.
Alternatif tarif: 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi veya Aceto Balsamico Bianco sirkesine 15 g şeker ve 2 g tuz ilave edilir, şeker ve tuz sirkenin içinde eriyene kadar ısıtılıp soğutulduktan sonra pilava ilave edilerek karıştırılır. Nefis suşi pilavınız kullanıma hazırdır!
İlgili 30 soru bulundu
2 Küçük bir kasede 3 yemek kaşığı pirinç sirkesini, şeker ve tuz ile çırparak karıştırın. Tüm şeker eriyene dek çırpmayı sürdürün. Hazırladığınız suşi sirkesini bir kenarda bekletin.
Suşi yapımında tatlandırılmış değil, ham Nori kullanılır.
Sorunun cevabına gelecek olursak; hayır suşi için pirinç sirkesi dışında başka bir sirke kullanmak istenen sonucu vermeyecektir, pirinç sirkesinin kendine has değişik bir aroması vardır.
Beyaz Sirke Nasıl Yapılır? Beyaz sirke ile ilgili merak edilen konulardan biri ise beyaz sirke neden yapılır sorusudur. Üretiminde mısır ya da şeker pancarı şekeri kullanılan beyaz sirke %5 asetik asit içeren bir sirke çeşididir. Fermantasyon işlemi sonucu elde edilen beyaz sirke yapımı oldukça kolaydır.
Beyaz sirke şeker pancarı, mısır, yada şeker kamışı gibi içeriğinde şeker bulunan ziraat ürünlerinden doğal fermantasyon ile elde edilir. Balzamik ve kırmızı şarap sirkesi üzümün, mayalanmasından sonra birçok sağlıklı işlemden geçirilerek elde edilir. Elma sirkesi ise bilindiği gibi elmadan yapılır.
en bi amerikan lezzetli sushi. belkide sushiye başlamak için ideal bir çeşit. üstünde inci gibi duran turuncu şey alenen havyardır. avokado hakkındaki tüm olumsuz düşüncelerimi silmiş sushi çeşididir. üstündeki kavuniçi malzeme karides yumurtasıdır.
Evde beyaz sirke yapımı için mısır, şeker pancarı ve şeker kamışı içeren tarım ürünleri gerekir. Bu ürünleri fermente ederek beyaz sirke elde edebilirsiniz. Sirke yapımı emek ve sabır gerektiren bir işlemdir. İlk kurulduğu zaman üzerinde jel kıvamında bir tabaka oluşur.
Japonyada "amazu shoga" olarak bilinen yoğun tadı ve aroması olan sushi ile birlikte yenen bu turşu, esasen farklı suşi çeşitleri arasında geçiş yaparken yenir. Bunun amacı değişik tatlar arasında geçiş sırasında ağızdaki tadı nötralize ederek temizlemek ve böylece alacağınız tadı arttırmaktır.
İçerdiği pirinç, balık ve sebzeler düşünüldüğünde sushi sağlıklı bir yiyecektir. Farklı türlerinin farklı besin değerleri olduğu gibi protein, karbonhidrat ve yağın güzel ve dengeli bir karışımı olan sushi'leri tercih edebilirsiniz.
Daha çok Vietnam ülkelerinde ve Çin'de tüketilen pirinç sirkesi, halk arasında beyaz sirke olarak da anılır. Şekerpancarı ve mısır nişastasından üretilen bir sirke türüdür. Elma ve üzüm sirkesine göre tadı hafif tatlımsıdır.
Sushi Japonlara özgü pirinç pilavı, sebze, çiğ ya da buharda pişmiş balık, yengeç, ahtapot, karides gibi deniz ürünlerinin yine Japonlara özgü olan yosun yapraklarına (Nori) sarılarak hazırlanan bir yemek.
Üzüm Sirkesi ile Elma Sirkesi Arasındaki Farklar
Üzüm sirkesinin protein değeri, elma sirkesine göre daha yüksektir. Elma sirkesi besin değeri çok düşükken; üzüm sirkesinin besin değeri daha yüksektir. Üzüm sirkesi mide problemlerine iyi gelirken; elma sirkesi mide hassasiyeti olanlara çok tavsiye edilmez.
Genellikle % 4-7 asetik asit ve % 94-95 su içeren şeffaf çözeltiye beyaz sirke denilmektedir. Bazı beyaz sirke türlerinde asetik asit farklı oranda olabilir. Bunun nedeni endüstriyel amaçlı olmasıdır.
Alkol İçermez. Beyaz şarap sirkesi, üzümden üretilen beyaz şarabın fermantasyonu sonucunda elde edilen açık sarı rengindeki sirkedir. Fermantasyon işlemi sırasında, hava ile temas eden kırmızı şarabın içindeki alkol oksitlenir ve mayaların da katkısıyla asetik asite dönüşür.
Peygamber'in, “Denizin suyu temiz, ölüsü helaldir” ifadesine dayanarak, deniz ürünlerinin yenilmesi hususunda oldukça geniş bir yaklaşım ortaya koymuşlardır. Mâlikî ve Hanbelî âlimlere göre, deniz hayvanları prensip olarak helaldir.
Bu bilgi önemli. Zira suşi kilo verme dostu bir yiyecek olarak kabul ediliyor. Ayrıca çoğu suşinin yüksek yağlı soslarla servis edilmesi de kilo konusundaki olumlu imajına gölge düşürüyor.
Suşi pilavı için özel pirinç tercih edilmelidir. Uzun taneli Basmati ve Yasemin pirinci, kuru ve sert bir pilav elde etmenize neden olur. Bu nedenle suşi için pirinç seçerken, kısa taneli japon pirinci kullanılmalıdır.
Haliyle söz konusu bir suşi türü olunca akla ilk olarak “California roll pişmiş mi” sorusu geliyor. California roll, surimi denilen yengeç eti parçalarından yapılıyor. Herhangi bir pişirme işlemi uygulanmıyor.
Günümüzde suşi olarak bilinen (Kanto bölgesinde nigirizuşi) yemek türü ise Hanaya Yohei (華屋与兵衛; 1799 - 1858) tarafından, Edo döneminin sonunda günümüz Tokyo'su olan Edo 'da bulunmuştur.
Çünkü nigiri, yalnızca elle şekillendirilen haşlanmış pirincin üstüne yerleştirilen çiğ balık dilimlerinden oluşuyor. Nigiri yapımında genellikle somon ya da dil balığı kullanılıyor. Çiğ balık tüketmeye karşı önyargılı olmayan, ancak deniz yosununun tadını sevmeyen kişiler tercihini nigiri'den yana kullanabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri