Pirinç sirkesi, beyaz sirke ya da tuz ve sirke kullanarak pirincinizi tatlandırın. Yukarıdaki pirinç miktarına göre 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi kullanabilirsiniz.
Sorunun cevabına gelecek olursak; hayır suşi için pirinç sirkesi dışında başka bir sirke kullanmak istenen sonucu vermeyecektir, pirinç sirkesinin kendine has değişik bir aroması vardır.
Pirinç sirkesi, pirinçten elde edilen bir çeşit sirkedir. Çin ve Japon yemeklerinde tercih edilen bu sirke özellikle sushi yapımında kullanılır. Sushi yemeğinin ana malzemelerinden biri olan pirinç sirkesi, hem gıda alanında hem de sağlık alanında birçok faydaya sahip olması nedeniyle gündemdedir.
yapılışı 1 Pirinci soğuk suyun altında akan su berraklaşana dek iyice yıkayın ve suyunu süzüp, bir tencereye yerleştirin. Üzerine 300ml soğuk su ilave edin ve 30 dakika boyunca bekletin.
İlgili 20 soru bulundu
Sushi pirinci, şimdiye kadar pilav yaparken kullandığımız pirinç türlerinden daha farklı bir yapıya sahiptir. Bu pirinç türü, sushi yapımı için özel olarak üretilmiş ve pirinç sirkesi ile aromalandırılmıştır.
1. Beyaz Şarap Sirkesi. Beyaz şarap sirkesi, herhangi bir tarifte pirinç sirkesi için en iyi alternatifiniz olacak. Pirinç sirkesi kadar tatlı olmasa da, genel tatlılık ve asit dengesi, pirinç sirkesine benzer bir genel lezzet profili sunar.
Bunun yanında esmer pirinçten yapılan pirinç sirkesi, salatalara sos yapılır ve turşu hazırlarken turşunun içine katılır. Mutfakta kullanımı dışında, zor lekeleri çıkarmak ya da gümüşleri parlatmak için kullanılan pirinç sirkesi, şifalı özellikleri nedeni ile yarım bardak ılık su ile karıştırılarak içilir.
Tülbent yardımı ile kavanozun ağzını kapatıp karanlık ortamda 15 gün kadar bekletiyoruz. 15 günün sonunda sirkemiz kullanıma hazır.
Bu yüzden de adını pek çok yerde sirkeli yeşil mercimekli pilav olarak görebilirsiniz! Yeşil mercimekli pilavın bir diğer özelliği de oldukça doyurucu olmasıdır. Bu yüzden sirkeli pilav bir yan yemek olmaktan ziyade, ana yemek sayılabilir.
Hemen içinizi rahatlatalım, sushi'deki tüm balık ve deniz mahsulleri için çiğ demek doğru olmaz. Sushi'nin çok fazla çeşidi var ve her birinde farklı kesim ve pişirme teknikleri kullanılıyor. Çiğ olarak tek başına servis edilen çeşitlerine de sashimi adı veriliyor.
3. Tazeliğinden kesin olarak eminsen 1 gece bekler. Ama zaten 1-2 gün beklemiş malzemeyse maalesef çöp. 4.
Doyuruculuk açısından 2 tepeleme yemek tabağı tavuklu pilav gibi düşünün 21 tane suşiyi. 7. 6 tanesi doyurur bence ortalama bir insani. sushi cok kolay tikiyor bence, 21 tanesi cok fazla. 9. bunun oluru maksimum 12 tanedir.
Suşi yapımında tatlandırılmış değil, ham Nori kullanılır.
Önce 150 g çiğ pirinç tencereye alınır, üstünü kaplayacak şekilde soğuk su ilave edilir ve elle karıştırılarak yıkanır. Bu işlem, su hemen hemen berraklaşana kadar tekrar edilir. Daha sonra su tamamen süzülür. Pişirmek için gerekli miktarda su ilave edilir.
Eğer sirke alkole dönüştüyse içerisine bir miktar su ilave edilir ve 1 çorba kaşığı da tuz eklenerek ağzı tülbentle kapatılıp 15-30 gün daha bekletilir.
* Sabah akşam yada günde birkaç defa havalandırarak küflenme olmaması için bol bol karıştırılmalıdır. * Karıştırmaktaki amaç hem meyvelerin dibe çökmesini sağlamak hem de havalandırmayı sağlamaktır.
Pirinç Sirkesi Yapılışı:
Ayıklanan pirinçler yıkanıp su içinde üç gün bekletilir. Ardından süzülen pirinçler cam kavanoz içine alınır. Kaynatılıp soğutulan su, kavanoza eklenir ve kavanoza iki adet nohut konulur. Üzeri bir bez ile kapatılarak 15 gün karanlık bir ortamda bekletildikten sonra süzülür.
Peygamber'in, “Denizin suyu temiz, ölüsü helaldir” ifadesine dayanarak, deniz ürünlerinin yenilmesi hususunda oldukça geniş bir yaklaşım ortaya koymuşlardır. Mâlikî ve Hanbelî âlimlere göre, deniz hayvanları prensip olarak helaldir.
Japonyada "amazu shoga" olarak bilinen yoğun tadı ve aroması olan sushi ile birlikte yenen bu turşu, esasen farklı suşi çeşitleri arasında geçiş yaparken yenir. Bunun amacı değişik tatlar arasında geçiş sırasında ağızdaki tadı nötralize ederek temizlemek ve böylece alacağınız tadı arttırmaktır.
Beyaz sirke diğer sirkelere göre biraz farklıdır. Özellikle kokusu daha güçlü ve tadı daha keskindir. Bu yüzden beyaz sirkenin içilmesi tehlikeli olabilir. Beyaz sirkeyi suya karıştırıp içebilirseniz ama 1 çay bardağı suyun içine 1 çay kaşığı beyaz sirke atmanız tavsiye edilir.
Genellikle ev temizliğinde kullanılan beyaz sirke hijyen amaçlı çok fazla tercih edilmektedir. Yüzey temizliği, banyo/ mutfak temizliği ve camların temizliğinde kullanılan beyaz sirke, beyaz eşyaların da temizliğinde kullanılabilir.
Evde beyaz sirke yapımı için mısır, şeker pancarı ve şeker kamışı içeren tarım ürünleri gerekir. Bu ürünleri fermente ederek beyaz sirke elde edebilirsiniz. Sirke yapımı emek ve sabır gerektiren bir işlemdir. İlk kurulduğu zaman üzerinde jel kıvamında bir tabaka oluşur.
30 – 45 gün beklemeye bırakılır. Arada bir tahta kaşıkla karıştırmak faydalı olur. Posayı ayırdıktan sonra sirkeye 1 çay kaşığı şeker ve 1 çay kaşığı tuz daha eklenip karıştırılır. Kavanoz kapağı kapatılıp serin ve ışık almayan bir yerde saklanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri