Zencefil turşusu suşinin yanında servis edilen özel bir turşudur. Japonyada "amazu shoga" olarak bilinen yoğun tadı ve aroması olan sushi ile birlikte yenen bu turşu, esasen farklı suşi çeşitleri arasında geçiş yaparken yenir.
Turşumuzun salamurası için bir kaba 2 su bardağı su alalım ve suyun üzerine 3 yemek kaşığı bal, 1. 5 limonun suyu, 2 tatlı kaşığı kaya tuzu ekleyip karıştıralım. Salamuramızı, zencefillerin üzerine dökelim ve 1. 5 çay bardağı sirkemizi de ekleyip kavanozumuzu kapatalım.
İnce dilimler halinde doğranan zencefilin şeker ve sirke içinde bekletilmesiyle yapılır. Gari genellikle suşi ve saşimi ile beraber ve sonrasında yenir; bu nedenle suşi zencefili de denilmektedir.
Zencefil Turşusu Faydaları
Kolon mukozasını koruyarak bağırsak kanserine karşı korur. İyi bir ağrı kesicidir. Midede görülen hazımsızlıklar da oldukça etkilidir. Zencefil turşusu tüketmek mide ve bağırsak gazlarını önlerken, sindirim sisteminde oluşan kötü kokuları da önler.
İlgili 23 soru bulundu
Herkese merhabalar😍😍😍 Evet evet yer elması. Çok lezzetlidir yer elması turşusu. Hafif aromatik tadıyla her bahar yaptığım bir turşudur.
Aromalı, keskin acı bir tadı, aromalı hoş bir kokusu olan zencefilin sabahları kalkmakta zorlananlara ve gündüz çok üşüyenlerin kullanması öneriliyor.
Amoy Pirinç Sirkesi, yapışkan pirinçle yapılan bir sirkedir. Sushi yapımında kullanabilirsiniz. Uzak Doğu mutfağında sıklıkla tüketilen bu sirke çeşidi pirincin fermantasyon halinden yapılmıştır. Ekşi ve tatlı lezzeti içerisinde birlikte barındırır.
İcindekiler:japon turbu, sirke, tuz, seker. Yerli turptan yapılan, gevrek bir dokuya sahip, gardenya aromalı bir turp turpudur. Tuzlu, tatlı ve ekşi tadı çekicidir. Garnitür olarak dilimlenip birlikte yenilerek gevrek bir tat verilmesi kolaydır.
Japonyada "amazu shoga" olarak bilinen yoğun tadı ve aroması olan sushi ile birlikte yenen bu turşu, esasen farklı suşi çeşitleri arasında geçiş yaparken yenir. Bunun amacı değişik tatlar arasında geçiş sırasında ağızdaki tadı nötralize ederek temizlemek ve böylece alacağınız tadı arttırmaktır.
ÜÇ SOSLA SERVİS EDİLİR
Peki, suşi yemenin incelikleri nelerdir? Suşi; üç olmazsa olmaz malzemeyle birlikte servis edilir. Bunlar; wasabi, soya sosu ve gari'dir.
Hollandez sos tarifinin temel malzemeleri; limon suyu ya da beyaz şarap sirkesi, ince çekilmiş deniz tuzu ve dövülmüş beyaz biber. Soğuk su veya buz da tarifin tamamlayıcısı konumunda. Tüm bu malzemeler birleşince ortaya et ve sebze yemeklerini taçlandıran harika bir lezzet çıkıyor.
Latince adı Wasabi japonica olan wasabi bitkisi, havuç gibi, turp gibi bir köktür. Wasabi sosu bu kökün rendelenmesiyle elde edilir. Wasabi kökü saat yönünde rendelendikçe macun kıvamına gelir ve acısı çıkar. Ancak bu acılık 15-20 dakika sürer.
Sirkeyi tencereye alıp ısıtın. Toz şekeri ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırın. Sıcak sirkeli şurubu zencefillerin üzerini örtecek şekilde kavanoza doldurun. Ilındıktan sonra kapağını sıkıca kapatın.
Zencefil turşusu, Japon mutfağında Suşi ve diğer balık yemekleriyle birlikte çok az miktarda servis edilir. Uzak Doğu Asya kültüründe, yemekler arası geçişte damak temizleyicisi olarak tüketilen bir turşudur.
Asya mutfağının önemli besinlerinden olan kimçi, Korelilerle özdeşmiş bir turşu türüdür. Çeşitli sebzelerin fermente edilmesiyle hazırlanan kimçi, uzun ve sağlıklı yaşamın sırrı olarak gösteriliyor. İlaç niyetine tüketilen kimçinin faydaları da oldukça fazla.
Alman tipi salatalık turşusu; Türk tipi turşuya oranla %50 daha az tuzlu olan ve şeker içeren özel bir reçeteye göre hazırlanmıştır. Kullanılan salatalıklar 6-9 cm aralığında özel olarak seçilmiştir. Türk tipi turşuya oranla daha hafif (tuzsuz) olduğundan, aperatif olarak da kullanabilirsiniz.
Kimchi bir çeşit acılı lahana turşusudur ve Çin marulunun sarımsak, zencefil, acı biber ve soğan ile salamura edilmesinden elde edilir. Kore mutfağının en eski, en otantik ve en sık yenilen aperatif (banchan) yemeği diyebiliriz. uzak doğu ve özellikle korelilerin vazgeçilmez turşusudur.
Suşi yapımında tatlandırılmış değil, ham Nori kullanılır.
İçerdiği pirinç, balık ve sebzeler düşünüldüğünde sushi sağlıklı bir yiyecektir. Farklı türlerinin farklı besin değerleri olduğu gibi protein, karbonhidrat ve yağın güzel ve dengeli bir karışımı olan sushi'leri tercih edebilirsiniz.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Suşi yemek caiz midir? Peygamber'in, “Denizin suyu temiz, ölüsü helaldir” ifadesine dayanarak, deniz ürünlerinin yenilmesi hususunda oldukça geniş bir yaklaşım ortaya koymuşlardır. Mâlikî ve Hanbelî âlimlere göre, deniz hayvanları prensip olarak helaldir.
Zencefili Kimler Kullanamaz? Sindirim sistemi güçsüz kişilerin zencefil tüketmesi önerilmez. Bağırsak hastalıkları ve ülser gibi mide hastalıkları olan kişilerin de aşırı zencefil tüketmemesi gerekir. Mide yanması ve mide ekşimesi gibi sorunlardan kaçınmak için yemek yemeden önce tüketilmemelidir.
Zencefil çok güçlü bir besin olduğundan sindirim sistemi güçsüz olan bireylere tüketilmesi önerilmez. Zencefil, midede yanmaya ve ekşimeye sebep olabilir. Zencefil bağırsak hastalıkları, ülser hastalıkları ve bağırsak tıkanıklığı olan hastalara tavsiye edilmemektedir.
Zencefil köksapları yani yumrular Bilimsel olarak botanikte Zingiber officinale olarak bilinmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri