Az malzeme ile nefis bir sütlü tatlı tarifi olan süt helvası orijinal tarifinde Bursa'ya ait.
Osmanlı mutfağının son dönemlerinde yapılan ve saray mutfağının en gözde tatlılarından biri haline gelen süt helvası, Bursa'da orijinal haliyle sofraların vazgeçilmezi olma özelliğini koruyor. Birçok kişi, Türkiye'de yalnızca Bursa'da yapılmaya devam edilen süt helvasını yemek için şehre geliyor.
Bursa'da üretilen "Bağdat hurma tatlısı", 50 yıldan fazla süredir sokaklarda satılarak ağızları tatlandırıyor. Daha sonra fırına konulan tatlı, şerbet dökülmesinin ardından Hindistan ceviziyle servis ediliyor. Bağdat hurma tatlısı, ramazan ayları ve kış günlerinde de tercih ediliyor.
Fırın tepsisinin içine su dökmemiz, helvanın sadece üst kısmının kızarmasını sağlayacaktır. Süt helvası piştikten sonra fırından çıkartıp, 3-4 dakika ılımaya bırakın. Ardından dilimleyerek, servis edebilirsiniz.
Bu nedenle şekeri sütün bir kısmı ile eriterek ocaktan alarak kalan sütü üzerine ekleyebilirsiniz. Tatlının üzeri kızartılırken de tatlınızı su dolu tepsinin içine koymanız gerekir. Aksi durumda tatlının üzeri geç kızarır ve helva pişmeye devam edeceği için kıvamı istediğiniz gibi olmayabilir.
İlgili 36 soru bulundu
yenir. Telefon : 0533 656 4298. Gökdere Şube : Gökdere metro durağı yanı.
230 derece önceden ısıtılmış fırında süt helvasını, üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
Süt helvası hem besleyici hem de sağlıklı bir tatlı türüdür. Bize Osmanlı'dan miras kalan süt helvasının içerisindeki besinlerin başlıca faydaları: Kemikleri güçlendirmeye yardımcı olur ve vücudun günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar. Tokluk hissini arttırmaya yardımcı olur.
Buzdolabında tutulması tavsiye edilen helvaların, kapaklı bir kap içerisine konarak saklanması ve bir ay içerisinde tüketilmesi önerilir. Hava alan helvalar nemlenmeye bağlı olarak yumuşar.
Tahin ve tahin helvasının da tıpkı susam gibi anne sütünün artmasına destek olduğu söylenir. İçeriğindeki çok zengin susam ve susam yağı oranı sayesinde bu ürünler, sütünüzün kalitesini ve oranını artırabilir.
Konya'nın yöresel tatlıları denildiğinde ilk akla gelen ise sac arası tatlısıdır. Antep fıstığı ve kaymak ile hazırlanan bu tatlı, isteğe göre dondurma eşliğinde de sunulabilir. Konya'nın meşhur tatlıları arasında yer alan dilber dudağı, eski zamanlardan günümüze miras kalan bir tatlıdır.
Manisa'nın meşhur lezzetleri arasında sıralanan Mantar Tatlısı, adından da anlaşılacağı üzere yapımında mantar kullanılan bir tatlı çeşididir. Üzerine meyvelerin eklenmesi ile birlikte kaynatılarak hazırlanan Mantar Tatlısı, oldukça sıra dışı bir lezzete sahip olmaktadır.
Bursa'nın meşhur Bağdat Hurma Tatlısı
Bağdat Ailesi, 1968'den bu yana değişmeyen lezzeti ve kalitesiyle Türkiye'de kendini kanıtlamıştır. Özel baharat karışımıyla hazırlanan tatlılar, uzun süren denemeler sonucunda bugünkü halini almıştır. Şekil ve rengi benzediğinden dolayı “hurma tatlısı” denmiş.
Bir Tekirdağ tatlısı olan peynir helvasının içinde tuzsuz taze peynir, buğday unu, (mısır unu ya da irmik de olabilir), toz şeker ve yumurta sarısı bulunur. Trakya'nın doğal ortamında beslenen hayvanların sütleri alınır ve helva yapımında kullanılacak olan peynire dönüştürülür.
Peynir helvası sıcak tüketilen bir tatlı türüdür. Çanakkale'ye ait bir tatlıdır.
Konya İrmik Helvası; tereyağında kavrulan irmik ve çam fıstığına şekerli süt ilave edilerek yapılır.Konya İrmik Helvası 13.09.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
İster sıcak, ister soğuk olarak ikram edin. Süt Helvası yaparken unun kokusu çıkana kadar kavrulduğuna dikkat etmek gerekir.
Süt helvasının muhallebisi nasıl hazır hazırlanır? Sütün yarısını uygun bir tencereye alarak şekeri ekliyoruz ve şeker eriyene kadar ocakta karıştırıyoruz. Kaynamasına gerek yok sadece şekerleri eriyoruz ve ocaktan alıyoruz.
Bursa'nın meşhur lezzetlerinden biri olan süt helvası, görünümü ile kazandibini andırır. Ana malzemeleri süt ve un olan bu tatlı, kalsiyum bakımından oldukça zengindir. Dışı çıtır, içi ise yumuşak bir kıvamdadır.
Bursa helvası; kavrulmuş un ve sütün birleşimi ile oluşup, fırında pişen bir helvadır. Kazandibi tatlısını andıran oldukça lezzetli ve hafif bir tadı vardır.
Kolay Süt Helvası Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağını eritelim, sıvı yağı ekleyelim. Eriyen yağa unu ilave edip kısık ateşte karıştıralım. Diğer yanda soğuk sütle şekeri bir kapta karıştıralım.
Lezzetli ve kolay bir tatlı olan un helvası isteğe bağlı olarak sütlü ya da sütsüz olarak yapılabiliyor.
Süt helvası kıvamı ne çok akışkan olmalı ne de kesilebilecek kıvamda olmalı. İkisinin arasında hafif akışkan, enfes bir sütlü tatlı.
Orta boy sos tenceresine sütün yarısını ve şekeri döküp şeker eriyene kadar pişirin. İçerisine kalan sütü, nişastayı e yumurta sarısını ekleyip iyice çırpın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri