Önceden ısıttığımız 190 derece fırında yaklaşık 10 dakika boyunca muhallebinin üzerini kızartalım. Ardından süt helvalarımızı fırından alalım. Yapımı oldukça kolay süt helvamızı sıcak ya da soğuk olarak servis edelim. Afiyet olsun!
Süt Helvası sıcak mı yenir soğuk mu? İster sıcak, ister soğuk olarak ikram edin. Süt Helvası yaparken unun kokusu çıkana kadar kavrulduğuna dikkat etmek gerekir.
Uzun süre raf ömrü bulunan helvanın, paketi veya kutusu açıldıktan sonra hava almayacak şekilde saklanmalıdır. Buzdolabında tutulması tavsiye edilen helvaların, kapaklı bir kap içerisine konarak saklanması ve bir ay içerisinde tüketilmesi önerilir. Hava alan helvalar nemlenmeye bağlı olarak yumuşar.
230 derece önceden ısıtılmış fırında süt helvasını, üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından çıkan süt helvasını arzuya göre sıcak ya da oda ısısında, fındıkla birlikte servis edin. Afiyet olsun.
Kaynayan yağın üzerindeki köpükler temizlenir ve tülbent bezinden süzülerek tortularından ayrılıp kavanozda, oda ısısında dahi saklanır.
İlgili 44 soru bulundu
· Helva, serin, ışık almayan, rutubetsiz ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Buzdolabına konulmamalıdır. · Helvanın paketi yada kutusu açıldıktan sonra hava almayan kapaklı bir kap içerisine konulmalı ve bir ay içerisinde tüketilmelidir.
Hem hafif hem de çok severek yediğimiz bir tatlı. Unu miss gibi tereyağında kavurduktan sonra sütle buluşturuyoruz. Güzel kıvamı ile muhallebisini hazırladıktan sonra fırınlayarak üzerini kızartıp ister kaseler ile isterseniz de dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Süt helvası hem besleyici hem de sağlıklı bir tatlı türüdür. Bize Osmanlı'dan miras kalan süt helvasının içerisindeki besinlerin başlıca faydaları: Kemikleri güçlendirmeye yardımcı olur ve vücudun günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar. Tokluk hissini arttırmaya yardımcı olur.
Süt Helvasının 100 gramında 282 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 140 gram Süt Helvasında 395 kalori bulunmaktadır.
Tahin ve tahin helvasının da tıpkı susam gibi anne sütünün artmasına destek olduğu söylenir. İçeriğindeki çok zengin susam ve susam yağı oranı sayesinde bu ürünler, sütünüzün kalitesini ve oranını artırabilir.
Lezzetli ve kolay bir tatlı olan un helvası isteğe bağlı olarak sütlü ya da sütsüz olarak yapılabiliyor.
Osmanlı mutfağının son dönemlerinde yapılan ve saray mutfağının en gözde tatlılarından biri haline gelen süt helvası, Bursa'da orijinal haliyle sofraların vazgeçilmezi olma özelliğini koruyor. Birçok kişi, Türkiye'de yalnızca Bursa'da yapılmaya devam edilen süt helvasını yemek için şehre geliyor.
Fırın tepsisinin içine su dökmemiz, helvanın sadece üst kısmının kızarmasını sağlayacaktır.
İrmik helvası, irmiğin un, şeker, yağ (margarin veya tereyağı) ve arzuya göre çam fıstığı, su, süt gibi diğer katkılarla kavrulmasıyla elde edilen Türk tatlısıdır. Sıcak veya soğuk yenilebilir.
Un kavrulup şekerli su ilave edildikten sonra bu karışıma eritilen peynir de eklenir. Peynir helvası sıcak tüketilen bir tatlı türüdür. Çanakkale'ye ait bir tatlıdır.
Bursa'nın en ünlü lezzetlerinden biri olan Düğün Helvası, diğer helvalara göre yapısı daha farklı olan bir lezzettir. Süt Helvası ve Bursa Helvası isimleri ile de bilinen bu tatlı, Bursa'da mutlaka tatmanız gereken lezzetlerden biridir.
Özellikle de çocukluk döneminde sıkça tüketilebilecek olan içerisinde süt olan sütlü tatlılar, damak zevkine de hoş gelecektir. Protein, D, A ve B vitaminleriyle beraber fosfor gibi minerallerin de akınacağı sütlü tatlı diyette tüketildiği zaman kan şekerinde büyük bir etki oluşturmamaktadır.
Yarım saatlik bir koşu veya 50 dakika 1 saatlik tempolu yürüyüş ile un helvasından aldığınız kaloriyi yakabilirsiniz. Sonrasında özellikle yeşil çay gibi yağ yakan çay çeşitleri, sade maden suyu veya bolca su ile metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.
Süt helvası yaparken unu kısık ateşte karıştırmak ve sütü kaynar şekilde tencereye eklemek önemlidir. Elbette margarin kullanmak yerine hepsini tereyağı ile de yapabilirsiniz ama sıvı yağ kullanmamalısınız.
Helva tahin ve şekerden üretilir.
Kolay Süt Helvası Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağını eritelim, sıvı yağı ekleyelim. Eriyen yağa unu ilave edip kısık ateşte karıştıralım. Diğer yanda soğuk sütle şekeri bir kapta karıştıralım.
Kavurma esnasında çıkan kokunun eski Türk geleneklerine göre ölünün ruhuna gittiğine inanılır. Koku ölünün ruhunu, helvanın kendisi ise geride kalanları besler. Hazırlanan irmik helvası ölünün ağzının tadı gelsin, İslam inancıyla kabir azabı hafiflesin gibi temennilerle pişirilir, misafirlere ikram edilir.
Bursa'nın meşhur lezzetlerinden biri olan süt helvası, görünümü ile kazandibini andırır. Ana malzemeleri süt ve un olan bu tatlı, kalsiyum bakımından oldukça zengindir. Dışı çıtır, içi ise yumuşak bir kıvamdadır.
Sütlü tatlılar balığın bayat olması ihtimaline karşı tüketilmezken şerbetli tatlılar yüksek şeker oranıyla mideye rahatsızlık vermeye devam edeceği için tercih edilmiyor. İşte bu noktada en ideal tatlı olarak helva devreye giriyor ve balık yedikten sonra yaşanan kan şekeri düşüklüğüne çare oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri