Süt kahvenin yoğunluğunu önemli ölçüde azaltarak daha yumuşak içimli bir kahve içmenizi sağlar. Ama sütü ısıtmak çoğu zaman uğraştırıcı olabileceği gibi soğuk süt eklemek de kahvenin sıcaklığını düşürebilir. Bu nedenle de kahvenizin yoğunluğunu azaltmak ve kahvenize farklı bir aroma katmak için krema kullanabilirsiniz.
Türkiye'de kullanımı pek yaygın olmayan bu krema, normal kremaya nazaran daha az yağlıdır. Koyulaşması oldukça zor olan bu krema süte kıyasla da daha yoğun bir kıvama sahiptir. Eğer kahvelerinizi krema ile yumuşatmayı seviyorsanız temiz içerikli sıvı kahve kremalarını tercih etmenizi öneririz.
Toz kahve kreması nasıl kullanılır? Demlenen kahvenin içerisine porsiyon başına 3 tatlı kaşığı toz krema ilave edin. Eğer kahvenin yoğun aromasını hissetmek istiyorsanız kahveye 2 tatlı kaşığı toz krema ilave edebilirsiniz. Toz krema ile kahveyi homojen bir kıvama gelene kadar karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.
Ya da bir bardak soğuk süte bir silme yemek kaşığı toz kremşanti ekleyip krema haline getirebilirsiniz. Tercih ettiğiniz şekilde kremanızı hazırlayın. Ocakta kaynayan sütlü kahvenizi en büyük boy bardaklarınıza, bardağınızın üçte ikisini dolduracak şekilde pay edin. Üzerine hazırladığınız kremanızı pay edin.
İlgili 25 soru bulundu
Kahve kreması ve süt tozu aynı şey değil. Süt tozu üretiminde süt, belirli sıcaklıktaki çeperlere püskürtülür ve kurutulur. Böylece süt tozu tamamen ineğin memesinden çıkan sütün kurutulması ile elde edilir. Kahve kreması ise içinde çeşitli maddelerin bulunduğu bir karışımdır dolayısıyla ikisi birbirinden farklıdır.
Sıcak suda demlenen caffe crema, yoğun bir krema ile karıştığında içime hazır hale gelir. Eğer kahve makinesine sahipseniz, kahve çekirdeği bölümüne caffe crema ekleyerek cihazınızı caffe crema modunda çalıştırabilirsiniz. Bazı cihazlar için özel kahve kapsülleri satılmaktadır.
Kahve beyazlatıcısının sütle alakası yok" dedi. Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Akif Şen, vatandaşların süt tozu adıyla "kahve beyazlatıcısı" kullandıklarına dikkat çekerek, "Özellikle kahvelerde süt tozu çok sık kullanılıyor ve sütlü kahve diye tabir ediliyor.
Kendisi tek malzemeden yani sütün kaymağından elde edilen bir ürün. Her süt kaynatışınızda bir kabın içine kaymakları toparlayın ve buzdolabında dondurun. Oda sıcaklığında buzlarını çözdürüp, çırpıcı yardımıyla hafifçe çırpın. Çok çırparsanız tereyağı elde edersiniz, az çırparsanız süt kreması.
Kahveye sıvı krema konur mu? Eğer kahvenizi krema ile yumuşatarak tüketmeyi seviyorsanız toz kremalara göre daha sağlıklı olan temiz içerikli sıvı kahve kremalarını tercih edebilirsiniz. Bu sayede kahve keyfinizi daha sağlıklı bir hale getirebilirsiniz.
Elenmiş un ve mısır nişastasını derin bir tencereye alın. Üzerine süt, yumurta, şeker ve vanilya özütü ekleyip tüm malzemeyi topaklanmaması için bir mikser yardımıyla karıştırın. Ocağa aldığınız krema karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Ardından uzun bir bardağa buzları atalım, üzerine köpürmüş kahve karışımını ekleyelim. Soğuk sütümüzü de, köpükleri söndürmeden kenardan kenardan ilave edelim. Servis etmeden önce bir kaşık kremadan ekleyip; üzerine karamel, çikolata parçaları veya kakao ekleyip, servis edebilirsiniz.
Çiğ sütü derin bir tencere içine alın ve orta ateşte kaynatın. Kaynadığında üzerinde bir kabuk oluşana kadar bekleyin. İyice kaynayan sütü ocaktan alın ve üzerini kapatarak 1 gece dinlendirin. Ertesi gün, sütün üzerinde oluşan kaymakları cam kavanoza doldurun ve buzdolabında muhafaza edin.
Bir yandan sütü de kaynatın. French Press'in içine 2 tatlı kaşığı öğütülmüş kahveyi koyun ve üzerine sıcak suyu ekleyerek kahveyi demleyin. 4-5 dakika demlenmesi için bekleyin. Yaklaşık 45 saniye kadar kahveyi ön demleme işlemine tabi tutun.
Taze pişirilmiş kahve, doğal olarak katkı maddesi veya koruyucu içermiyor. Ancak kahveye eklenen süt, krema, tatlandırıcı, şeker veya diğer katkı maddeleri bağırsak hareketlerini etkiliyor. Örneğin, süt ve krema laktoz içerdiğinden bağırsakların daha fazla çalışmasına neden olabiliyor.
Sıvı kremanın en çok kullanılan tarifleri ise sıvı kremalı tatlılar ve pastalardır. Özellikle yaş pastalarda kullanılan kremaların, cheesecakelerin, milföylü tatlıların, trileçelerin, sıvı kremalı sütlü tatlıların mutlaka olması gereken malzemesidir. Yoğun süt yumuşaklığıyla tariflere eklendiği anda lezzetini katlar.
Süt ve tereyağı
1 bardak krema yapmak için erimiş tereyağın ¼ ünü, ¾ bardak süt ile karıştırın.
Yağlı süt diye adlandırdığımız tam yağlı sütün en az yüzde üç yağ içermesi gerekir. Tecrübelerimize dayanarak tam yağlı süt kullanımlarında daha asidik kahve çekirdekleri tercih edilmesini tavsiye ederiz. Sütün tam yağlı olması ve kahve çekirdeğinin asidik (mayhoş) olması içeceğiniz kahvede eşsiz bir tat yaratır.
Özellikle süt tozu, krema, vanilya, fındık, karamel gibi aromalar, tatlandırıcı içeren kahveler vücudumuza zarar veriyor. Kahveye katılan zararlı bileşenler arasında süt tozu en başta yer alıyor. Süt tozunun içerisinde bulunan melamin bileşeni karaciğer yağlanmasına yol açıyor.
Süt tozu kullanımı için ölçü, 1 tatlı kaşığı kahveye en fazla 2 tatlı kaşığı şeklindedir. Bu ölçüden daha fazla süt tozu kullanılırsa kahve tadı alınamayabilir ve kahveye kremalı çikolata gibi bir tat verebilir.
kahvenin tadını yumuşatmak için kullanılan krema. adı krema olmasına rağmen gerçekte çoğunlukla süt tozu benzeri kurutulmuş kremalar kullanılır. iyi kahve ile kullanımı caiz değildir. kahvenin aromasını bozduğuna inandığım gereksiz bir ürün, direkt sütün kullanımı tavsiye edilir.
Öncelikle süt kaynatılır, fincana alınır. Üzerine nescafe dökülür, karıştırılmadan krem şanti sıkılır ve istenilirse fındık eklenir servise hazır :) Karıştırma işlemi içerken yapılır. Krem şanti krema tadı veriyor yalnız krem şanti sıcakta kolay eridiğinden dolayı ilk görüntüyü yakalamak için hemen servis edilmelidir.
Her bir kapsül, bir fincan leziz Caffé Crema vollmundig için gereken ölçüde ince öğütülmüş kahve içerir. Kapsül, Tchibo Cafissimo cihazına kolayca takılır. Yapmanız gereken sadece seçim tuşuna dokunmak ve işte kahveniz hazır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri